VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)mandag 8. mars 2010

Stiklinger, frø og hysterisk anfall:)


I går var det på tide å sette i gang med stiklingene.

Ny jord og større potter for noen av dem stod på planen. Og så skulle jeg ta frem mine små skatter som har lagt i kjøleskapet siden i sensommer; Frø av Physalis, Physalis ixocarpa:) De har jeg gledet meg til å så leeenge:)

Så min samboers forslag om skitur, ble litt lunkent mottatt under frokosten. Han argumenterte ivrig, men jeg klarte å utsette turen til etter lunsj. Først hadde jeg nemlig litt å gjøre...

Dermed var det å sette i gang i beste "Kardemommeby og røverne stil" For hvor var pottemakeren min??? Hvor var det blitt av såjorden??? Og hvor var det blitt av såbrettet mitt???
Ingenting var der jeg trodde det lå... Jeg leser på interiørbloggene at Anettes hus har en "føljetong" som heter "get organized". Og det er ikke umulig at nettop DET blir et av årets prosjekter:)

Men alt ble funnet etter mye leting, og egentlig laget jeg enda mer rot... Pottemakeren fant jeg ikke da...

Frøene fra physalis som jeg samlet da jeg fikk smake denne frukten fra naboens plante, ble høytidlig pakket frem fra kjøleskapet. Papiret blir brettet ut, og lagt pent på benken. Samboer surrer rundt på kjøkkenet, og jeg prøver å involvere ham i den store begivenheten, men jeg snakker nok for døve ører...

Så skal jeg bare ut for å titte til stiklingene (akkurat som de hadde gått noen vei). Tilbake på kjøkkenet to minutter senere...: BENKEN ER TOM OG RYDDET!!! Jeg kjenner et hysterisk anfall presse seg på, og beherskelsen ble mindre vellyket, da jeg hysterisk spør "Hvor er frøene mine???"

Min sambo ser spørrende ut; "Frø?" "Jeg trodde det var brødsmuler"

Jeg kjenner tre kvart års forventinger og spenning havne i søpla. Og jeg som hadde prøvd å involvere han i spenningen tidligere, DET var tydeligvis helt forgjeves... Jeg må kjempe i mot den umiddelbare lysten til å rive tak i søppelposen og helle alt utover, og begynner forsiktig på toppen. Og der litt ned i, kjenner jeg igjen papiret mitt, krøllet sammen, og håpet kommer sakte tilbake. Og der lå de, inne i papiret, trygt og godt:)


Jeg lurte litt på om dette her var en anledning til å forhandle om et makro objektiv som plaster på såret for det traumet jeg fikk, men han er helt uforstående til min reaksjon.... Så forhandlingsgrunnlaget er nok ikke tilstede nå heller... Sukk, sukk:)
Men nå er frøene sådd, og jeg er spent på om de kommer til å spire:) Det er nesten best for dem, eller meg, slik et oppstyr det ble, he, he:)

Skriver et innlegg om disse frøene til konkurransen Frøken FRØ som Anne har laget i morgen:)


Stiklingene derimot, fikk sitt stell helt uten dramatiske episoder og står nå snart overalt:) Prøver å stue flest mulig sammen under plantelyset, for de har enda godt av litt ekstra lys.


PS: Nå har jeg meldt meg på et lite fotokurs, det skal bli gøy:) Har alltid elsket å ta bilder, men nå er jeg inspirert til å lære mer:) Også har jeg fått litt hjelp til bloggen, så nå har jeg tre kolonner, så gjenstår det bare å få den skikkelig på plass:)
Takker anne på "moseplassen" og jorid på "noe på hjertet" for tips og hjelp
Ha en super dag Hilsen

6 kommentarer:

Ninni sa...

Så flott bloggen din ble med tre kolonner! Det er så moro når vi får til ting vi har slitt med en stund.

Jeg har full forståelse for den paniklken som spredde seg i deg da frøene dine var borte. Katastrofe! Alarm! Og så brødsmuler da...pføy... De ser jo ikke sånn ut i det hele tatt. Ser mer ut som sesamfrø synes jeg? Kanskje samboeren din trenger briller? Hihi. Godt du fikk reddet dem!

Du får se om du finner en brukt makro på nettet. Når du finner en som virker bra, kan du fortelle ham om kuppet du kan gjøre og at DERE sparer så og så mange penger. Det burde kanskje gå hjem?

Mia sa...

Skräck och gru, manfolk, jag säger bara det, manfolk. Men lite mer interesse för hagen kommer om en stund, när dom kan gå runt och äta alla frukter från hagen..

Marit sa...

Litt misunnelig på alle stiklingene du har nå, blir spennende å følge de:-). Mine er nå redusert til 9, likte ikke så veldig godt å stå uten vann 1 uke, så flere gikk dessverre dukken.

Tror nok ikke iveren over physallisfrø hadde smittet så veldig over på den mannlige befolkning her i huset heller;-).

Nå ser jo bloggen kjempefin ut!

Linda sa...

Er litt igjen før bloggen er bra, men takk for hyggelige meldinger. Driver nå og lager noen sider om min hage. De kommer etterhvert. Blir helt bitt av basillen.

Og takk. jeg hadde håpet på forståelse her inne:)

Om Marit, jeg glemte det helt jeg,men de kunne jo bod hos meg...:) men du får nye av meg vet du:)

anne - moseplassen sa...

hehe, satt og småflira her jeg! Kjenner meg igjen i den "hvor er" dansen, vi har enda ikke kommet i orden etter å ha flytta for to år siden... skikkelig oppbevaringsplasser er øverst på prioriteringslista så jeg har steder å putte ting som er logisk og gjennhuskbart..
Har forresten også satt stiklinger i dag, og skal så litt i morra :)

gratulerer med trekolonners forresten, hyggelig at veiledningen kom til nytte :)

CasaGroth sa...

Hahahaha!
Jeg ser for meg ansiktet til Lindamr når frøene hennes var borte! Også hører jeg for meg Tommy sin bedagelige reaksjon "jeg trodde det var brødsmuler" Hihihihi..Jeg skjønner frustrasjonen din lille vakre venn. Men, nå fikk jeg meg en god latter her. Beklager. Helt seriøst. :D
Det var litt av et scenario tenker jeg...

Love you-

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails