VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)lørdag 6. mars 2010

Lørdagskveldskos


Fikk denne opskriften på nydelig kyllinggryte av en god venninne. Og det blir kveldskosen i kveld:)Mango-kyllinggryte

4-6 kyllingfilletter
1,5 dl vann
2 ss soyasaus
1-2 ts sambal oelek (jeg tok 2 og det ble kanskje litt sterkt, ikke for far i huset,men for barna, så prøv dere frem)
salt og pepper, her også, smak dere frem, ofte trengs ikke disse
1 stor purre i ringer
2 røde paprika i terninger
1 beger creme fraiche
2 ss mango chutney
1 mango i terninger


Kyllingfilletene skjæres i biter og stekes raskt på middels varme i litt smør. Buljongterningen løses opp i det kokendes vannet. Dette helles over kyllingbitene. Tilsett soyasaus og sambal oelek. Kok opp og la det koke i 15 minutter. Blir det tørt, så hell på med mer vann, men min erfaring er at det ikke trengs. Deretter tilsettes purreringene og parikaterningene og la det koke med i 5 minutter. Tilsett så mango chutney og creme fraiche og rør det godt sammen og la det koke i 5 minutter. Mangoen tilsettes til slutt.


Serveres med rundstykker og ris og gjerne noen mangobiter til å ha ved siden av:)
Prøvde å ta bilde av rettene, men sambo, rimelig oppgitt, skal ALT tas bilde av nå??? He, he, ja sånn er det når man skal blogge om noe. Også har jeg jo oppdaget at jeg må jo bare ha en makro linse til kameraet... så da er det best å ligge litt lavt og spille på lag:):)
Ha en hyggelig lørdagskveld, hilsen

7 kommentarer:

Min Verden sa...

Jeg gleder meg jeg også. Jeg kan ikke få nok av Claus Dalby :) Nam, nam til lørdagskosen og lykke til med Drømmehagen. Det er det jeg forsøker meg på også. Å skape noe som er deilig å leve i. H.

Mia sa...

Hvis du hadde hatt i et glass med Tikka Masala i også så hadde du hatt min middag. Otroligt att vi lagde det samme..
Macrolinsen står på önskelistan och jag har satt som mål att jag ska ha den innan all snö har smält. Någon tips om hur man lurar en sån av mannen?

Linda sa...

Ja claus er en stor inspirasjonskilde:)ALLE bøkene hans er jo såå nydelige, de går virkelig å lese fra perm til perm:) Blir spennende med hans blogg:) Den kommer om ti dager sa han på min side om mandagen tror jeg... så det skulle bety den 10 mars det:)

Mia: Utrolig, he, he:) ler:) og takk for et tips på hvordan variere litt i smaken:) Og angende mannen, der er jeg i tenkeboksen.... tenke, tenke:) Det spørs vel om ikke tilgivelse er lettere enn tillatelse, men det får bli en kriseløsning, så det får være plan b eller c:)

Frøken Solhat sa...

.....mums Linda , man går jo helt hen og bliver lækkersulten allerede her fra morgenstunden
af :0)

Ninni sa...

Nam nam, den så veldig god ut :) Ligner mye på en ovnsrett jeg lager og som er en vellykket gjenganger her i huset.

10ende mars er jo like rundt hjørnet :) Jeg la inn mailadressen min på bloggsiden hans, da får man beskjed om når den åpner. Gleder meg umåtelig mye!

Du har i det minste speilreflekskameraet i boks! Da er den verste bøygen passert ;) Håper du får mannen på gli eller kan ønske deg en makrolinse til bursdagen din?

Vivi sa...

Dette må jeg prøve, for dette hørtes jo veldig godt ut. Kylling er jo noe alle i huset spiser.
Ønsker deg en fin søndag og en fin ny uke.

Linda sa...

Leeenge til bursdeg min... oktober... så kan ikke vente på det:) Men kanskje veeeeldig på forskudd??? han har bursdag i juli, kanskje jeg kan få han til å ønske seg en sånn, men det er også altfor lenge til, he,he:) Nei her må det tenkes fortsatt...

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails