VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)torsdag 18. mars 2010

Endelig tegn til vår


Ja nå har jeg sett mange vårtegn rundt på bloggene her, men hos meg har de gjemt seg godt. Men de siste dagene har det smeltet masse, det var faktisk 7 grader selv om det ikke var sol i dag!!! På tur rundt i hagen fant jeg jammen noen små stakkars spirer. Dette (over og under) er en klematis "rouge cardinal" som står på hushjørnet i et badekar.Dette badekar-beddet ble laget av min samboer før jeg fikk drivhus, da hadde jeg "grønnsakshage" her. Jeg har mye fjell langs husveggene, og så ønsket jeg meg noe langs veggen, for det syntes jeg er så kost. I et eldre Norsk Hagetidend fant jeg en "oppskrift" på et selvvanningsbedd. Dette måtte jeg prøve på. Gjenbruk er det jo også. Jeg spurte samboer om han ville hjelpe meg. Han så i grunn ut som et spørsmålstegn og lurte vel på hva jeg hadde funnet på nå. Hageinteressert er han ikke, men han er veldig snill og utfører prosjekter stadig vekk. Etter at han klippet plenen, og klippet ALT som var grønt tidlig om våren, er det kun prosjekter han blir bedt om å gjøre, som han får lov til å gjøre... "Jeg trodde det var løvetann" sa han. Og hadde nettop klippet ned alt i to bedd... Jeg/han hadde nemlig ikke rukket å kante beddene med en fysisk hindring, slik at mr gressklipper ikke klarte å ta seg inn på mine kjæres område.
Min aller kjæreste far far som nå desverre ikke er her lenger, kastet aldri noe. Tror jeg egentlig har arvet litt der... Så når jeg trengte et gammelt badekar, ja da visste jeg hvem jeg skulle spørre. Han hadde selvfølgelig et badekar som ikke lenger var i bruk, så jeg kunne få det. Han lurte nok litt på hva jeg skulle med det, men syntes det var gøy når jeg fortalte hvilket nytt liv det skulle få.


Badekaret ble hentet, og prosjektet ble igangsatt. Badekaret ble bygget inn. Et rør med hull i ble montert fast rundt sluket. Proppen fikk en ståltråd, slik at jeg kunne sette i proppen i tørre perioder, og fylle røret med vann. Slik fikk badekaret et vannlager og passelig mengder vann ville sive ut av hullene og inn i jorden. Jeg kan da trygt reise bort et par dager også, uten at grønnsakene tørker bort. Og i våte perioder tar jeg proppen ut slik at vannet renner ut av badekaret.
Røret blir dekket av planter om sommeren og synes ikke.


Jeg har hatt tomater og ulike grønnsaker her. Etter at jeg var så heldig og fikk drivhus har jeg brukt dette beddet til diverse. Blandt annet står det en Klematis, gressløk, persille, månedsjordbær, dill. Alt dette kommer tilbake hvert år. I år er jeg usikker på hva jeg skal ha her. Mulig det blir ulike typer salat. Klematisen trives der, så den får stå i fred. Mulig også noen urter. Greit å ha et sånt "plukke-bedd" nære kjøkkenet, så er det lett tilgjengelig. Dette beddet kan man lage overalt, på verandaen, plattinger osv. Kjekt.
Jeg har flere områder med mye fjell og lite jord, og tenker å lage flere høybedd der. Badekaret fungerer også som et høybedd, men med vannlager (om det trengs). Altså jeg er skikkelig tilhenger av høybedd.
Det var godt å se badekaret mitt igjen, for det har vært helt dekket med snø inntil for noen få dager siden. Og jammen var det ikke liv der. Deilig!


Deilig å endelig se noe grønt. Siste bildet er månedsjordbær. Jeg må innrømme at vanlige jordbær er mye bedre og ikke minst ville jordbær. Hmmm...

Takk for at du hilste på. Klem fra

12 kommentarer:

Tonerose sa...

SÅ utrolig smart badekar-bedet ditt er!! ...også vedig pent når det er innebygd! :o) Deilig å kunne dra avgårde selv i tørr periode, kjempelurt! gressklipper'n i bedet - hjelp... :o)

Deilig med såhjelp, da blir det ekstra kos å så! :O) Når det gjelder å få bilder ved siden av hverandre; når du er inne der du legger inn bilder trykker du på (øverst til venstre) "legg til flere bilder" så legger du inn to bilder. De havner da under hverandre - så går du inn på html-redigere (øverst til høyre inne i siden der du skriver) og da fjerner du et linjeskift. MEN, de er SÅ mye enklere å laste ned feks windows live writer - da kan du dra de rundt som du vil, legge flere bilder i bredden etc etc. Dra de større i hjørnene etc. Også så mye raskere enn inne i blogspot!!

Håper du har en herlig dag!

Mia sa...

Så smart idé, med badkar. Inte syns det heller, hade du inte skrivit vad det var kunde man ju inte se karet. Praktiskt låter det som. Mr gräsklippare har jag haft också. Nu mera får han tvätta bilen i stället. Trädgården är mitt territorium, men där är inte många vårtecken att finna än ..suck. Clematis, det kommer att ta tid..

Frøken Solhat sa...

Hold da op et genialt højbed Linda, det kan jeg godt forstå at du er glad for....supersmart og praktisk....det har han gjort godt :0)

Det med at tage hen til sin farfar og finde lige det man står og mangler det kender jeg godt......det var også muligt at finde alverdens ting hos min farfar engang....et mekka at gå rundt på hans værksted og kigge på alle de forunderlig ting han havde samlet gennem et helt liv.

Skønne billeder af din datter.....hun hygger sig helt sikkert :0)

Linda sa...

God morgen:) Takk for hyggelige hilsner på morgenkveisten, ja badekaret er kjekt. Mange som har vært fascinert av det, og ikke minst at min kjære blir med på alle mine sprell i hagen. Men han har vel gitt opp å stoppe meg tenker jeg, he, he:)For når de tkommer til hage er jeg nesten ustoppelig.

Mia: Han får ikke gjøre noe i hagen uten tilsyn. Men jeg liker å gjøre det meste selv, men han hjelper godt til under klare og TYDELIGE instruksjoner, he, he.

Frøken solhatt: Veldig kjekt med noen som ikke kaster alt. Litt synd med alt som blir kastet rundt omkring. Ja lillemor koser seg mer og mer med hagearbeid henne også, og det er gøy. Hyggelig å gjøre noe sammen.

Tonerose: Prøvde å laste ned windows writer i natt. Tenkte det var gøy å prøve, men tror ikke jeg fikk det til... Men det finnes kanskje en "oppskrift" et sted... Er fremdeles avhengig av "oppskrifter", er ikke så stødig enda. Men det hadde vært gøy å kunne få gjort mer med bildene...

Nå skal jeg ta en kort liten havereise i deres blogger, før jeg må sove litt. Ha en god dag:) Klem

Ninni sa...

Dette var en utrolig kreativ idé Linda! Kjempesmart løsning med proppen!Så heldig du er som har en så snill handymann rundt deg :) Da må man tilgi om han kjører over noen 'løvetann' med gressklipperen synes jeg :)

Kjekt med foreldre som samler :) Det er mye som kan benyttes til å plante i, man må bare tenke litt i nye baner. Et gammelt og rustent baderomssluk er det siste jeg så av slike geniale gjenbruksløsninger. Lekkert! Jeg er på jakt etter et gammelt stort kar, gjerne skjevt og rustent, som jeg skal bruke til plantekar. Så nå venter jeg bare på vårens første loppemarked :) Kanskje ta noen turer innom bondegårder og høre om de har noe til overs?

Marit -Tusenfryd sa...

Så lurt!
Høybed er tingen når man har en tomt med mye fjell og stein!

anne - moseplassen sa...

så fint og lurt og greit!
Har sans for gjennbruk, og store kasse-bedd er jo genialt da :D

Mine Blomster sa...

For å si det slik. Det er en fantastisk tid vi går i møte nå... Snøen har ikke smeltet såå mye hos oss ennå, og jeg har masse som skal forrandres på, i min hage nå denne våren. Det er deiligt å se dine bilder, og alt hva der spirer... Så utrolig gøy!!

Takk for fin hilsen på min blogg ;O)

CasaGroth sa...

Hmmm...Nå fik jeg også en idé til hva jeg sklal bruke det gamle badekaret vårt til :P

Genialt!

Superflink du vakra, takk for koselig besøk idag :)

Anita sa...

Dette var jo en super idè! Et selvannings-badekar-høybed! Glimrende!
Takk for koselig kommentar inne hos meg. Og takk for pellistipset ang. stiklingene. Alt skal jo læres, så jeg er veldig takknemlig når jeg får tilbakemelding på ting jeg lurer på:)
Ha en fortsatt fin kveld!
Klem Anita

Linda sa...

Så hyggelige hilsner, Takk:)
Joda Ninni, han er tilgitt, men tilliten har han ikke helt hundre % enda. Men så liker jeg å gjøre det meste selv da:)Og loppemarked er jo alltid spennende:)De kommer vel fremover nå snart.

Anne og Marit: Ja ikke sant:) Altfor mye som blir kastet, oh høybedd blir det nok fler av her i hagen i år:)

Mine blomster: Takk for hyggelige ord og at du stakk innom:)

Anita: Glad for å kunne hjelpe, og det er det som er så supert her inne, å lese alle tips og råd om alt. Mange flinke folke her inne. Jeg er så imponert:)

Silje: Ja ikke sant?, he, he:)

Ha en super dag:) Her regner det faktisk litt i dag. SIden det er frost i bakken enda, ser jeg for meg myyye vann som ikke vet hvor det skal gjøre av seg....

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Oh, så smart du fixar!

Tack för dina rara tillrop på bloggen min, de värmer verkligen. Här har ännu inte siktats alltför många vårtecken, men kanske snart om helgen blir varm.

I natt åkte snön av från taket på mitt hus, det såg jag som ett bra vårtecken:-)

Ha en go helg, Linda!

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails