VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)fredag 26. mars 2010

Danmarkstur

Mest et innlegg forå teste windows writer:) Jeg er virkelig stolt altså, bloggingen har ført til at jeg utfordrer min dataskrekk til stadighet. Kanskje jeg klarer å henge med ungene likevel??? Jeg har nemlig for lenge siden sagt at jeg skal bli sånn mamma som ikke sakter helt ut og som til slutt må ha ungene hjemme hver gang dvdspilleren skal på. Jeg mistenkte en stund at dette likevel kom til å skje… Men nå er jeg på gang altså.

IMG_5919

I dag har vi bestemt at vi skal på ferie til danmark i år. Bondegårdsferie. Ungene er helt i hundre. Jeg hadde absolutt ingen baktanker med å dra til Danmark. Ingen hageplaner på lur… Jeg er medlem i det danske haveselskap og mottar derfor medlemsbladet “Haven” hver måned. Så litt om hva som skjer i Danmark får jeg med meg, og ikke minst med Claus sin blogg og tv programmer. Et medlemskap her er

IMG_5921

virkelig verdt det. Bladet er veldig bra, og det er mye inspirasjon å hente der synes jeg. Men jeg legger jo alltid til en sone eller noen uker når det gjelder herdighet eller tidsangivelser på gjøremål. Men når jeg nå først skal til Danmark, så lurer jeg på hvordan jeg liksom plutselig skal kunne få med familien til Blokhus området, og liksom plutselig da være i Hune. For da kan jeg jo like godt ta et besøk i “Haven i Hune” ikke sant?

 IMG_5920

Jeg har faktisk vært i Blokhus to ganger og ikke visst om Anne Justs have. Det er jo ikke til å leve med. Men da jeg lste Claus sine bøker i fjor oppdaget jeg denne haven, og kanskje jeg kan komme meg dit i år… Samboer vet ikke om disse planer. De må saaakte bearbeides:) Men det forundrer meg ikke om han aner noen ugler i mosen allerede. Bondegården vi skal på ligger i Billund. Så her er det noe for alle rett rundt hjørnet. Damen på gården er også meget interessert i hage, så jeg gleder meg veldig til å reise dit og se hennes hage også.

Jeg er spent på hvordan bildet blir i innlegget nå… Eller for å være ærlig så er jeg spent på om jeg i det hele tatt får lagt inn innlegget…

Bildet er tatt i hagen i dag av en av mine akeleje (aquilegia vulgaris) som titter frem under løvet. De danner virkelig noen fantastiske figurer disse spirene. Jeg leste  et sted at for at man skulle få disse til å bli værende p å sin plass i hagen så skull eman klippe ned blomsten når den visnet, slik at den ikke gikk i frø. Som lest så gjort, og ikke vet jeg om det er derfor den kommer på samme plass som i fjor, men det gjør den. De har hatt en tendens som revebjellen, og komme litt der den vil og forsvinne fra der jeg vil ha den. Det samme rådet gjelder visst revebjelle.

Ha en super kveld

5 kommentarer:

Tonerose sa...

Det gikk jo kjempebra med writer - flink du er! :o) Du kan midtstille alt om du vil, ved å velge det på toppen sånn som i word, du kan legge flere bilder i bredden ved å dra de ved siden av hverandre etc. Kjempegreit! Men du har jo fått det nydelig til, men store fine bilder. Lekkert!

Så flotte bilder, jeg gleder meg SÅ til snøen forsvinner i hagen og jeg kan titte etter spirer. Men nå regner det, så iløpet av påsken håper jeg det er en realitet!

Høres ut som en herlig ferie du planegger, og jeg krysser fingrene for at du kommer innom haven i hune! Dit drømmer jeg også om å komme en gang..

God lørdag!

Linda sa...

Nervene lå tykt utenpå da:) Men moro når det går. Takker for hjelp og støtte:) Store bilder, ble jo virkelig store... Er ikke vant til det fra før, for der vill ejeg ha store, og helst litt større enn det jeg der kunne med stor. Og så måtte jeg prøve å publisere for å vite at det ikke forandret seg i innlegget... Så medium er vel i grunn i de fleste tilfeller nok vil jeg tro. Men noen bilder gjør seg bedre i litt større format synes jeg:) Moro å finne ut litt nytt:)Ha en super helg, og så håper vi regent tar masse snø:)

Ninni sa...

Ååå! Blir det Danmmarkstur allerede i år! SÅ herlig Linda! Wish I was there...

Det er en kjempeflott park like ved Blokhus, Fårup sommerland! Der er det både badeland og fornøyelsespark. Jeg har hatt med mine gutter dit 2 ganger, det var like vellykket begge gangene. Så der har du løsningen din :)

Jeg ser du begynner å få ordentlig teken på makrolinsen din, lekre bilder!

Kjempegod helg til deg :)

Kathrine sa...

He..Kjenner igjen dette dataskrekkgreiene ja. Får hjelp av datteren, og av og til sønnen her, men nå kan jeg faktisk mye selv også.
:)
Blir sikkert er fin fin ferie på dere alle. Kanskje dere kan dele dere opp litt også, alle trenger kanskje ikke være med til hagene du vil se.
Da vi var i Amsterdam for to år siden, var alle helt i hundre over den Botaniske hagen der! Jeg var óg spent på om de ville like mine interesser, men det gikk helt fint.

Håper mine akeleier kommer snart også, og det stemmer det at en må fjerne visne blomster og frø for at de skal holde på fargen sin, ellers går de tilbake til den vanlige blå varianten.
Riktg god helg, og påske:))

Linda sa...

Ninni: Har vært der før vi og så det kan være en god løsning det:) Er jo fantastisk for unger der:) Linsen og jeg er ikke helt perlevenner enda, men jeg smisker og smisker og håper den vil gjøre som jeg vil... Det er ikke alltid jeg vet hva jeg gjør... Men jeg håper at ved å tilbringe en del tid sammen med den, så vil vi bli gode venner til slutt:)

Katrine: Amsterdam ja, det er nok en drøm. Ønsker emg en tur dit også en gang. De pleier å være greie og tålmodige her altså, de har hengt med på botanisk både i gøteborg og københavn og andre steder. De har vel bare innfunnet seg med at har man en hagegal i familien, så har man det:) Så det ordner seg nok i sommer også:)

En plan er under utvikling:)
God helg til dere:) og takk for hilsninger, det er jo så koselig:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails