VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)tirsdag 30. mars 2010

Hyller i drivhuset er på plass:)

I helgen satt min kjære samboer opp hyller i drivhuset. Jeg tenkte jo egentlig bare han skulle snekre sammen noe i en fei, som jeg kunne rive ned når tomater og annet skulle plantes, og georginer og stiklinger ikke trengte plassen lenger. Men ikke denne karen nei, når han gjør noe, så gjør han det ordentlig.

IMG_5976

Hyllen er solid og fin. “Jeg har da aldri samvittighet til å rive ned denne her” sa jeg. “Tverliggerne som vannbrettene står på, er løse. Du kan bare ta bort dem, og så bruker du rammen som  støtte til tomatene” “Så slipper de å skade seg så veldig om tråden (som tomatplantene er bindt opp i) ryker sånn som i fjor” Hmmm, aner jeg en liten interesse for hagingen min her….

Men det er jo kjempesmart:) Også satser jeg på at plankene blir litt værbitte etterhvert, ellers så får jeg fikse litt på dem så de blir litt anonyme. Vannbrettene har jeg fått laget etter mål i rustfritt stål hos et eller annet lokalt firma som fikser litt sånt (aner ikke hva de driver med egentlig…). Veldig greit. Har kjøpt vannbrett hos Grønt fokus også, men det er noen ganger greit å få det etter helt egne mål.

Jeg er litt spent på stiklingene mine her ute. For egentlig er det litt kaldt, så jeg tenker stadig vekk at jeg bør ta dem inn… Men det er fullt av dem inne også…  ja, ja, jeg får ta en sjans, jeg har jo råd til å miste noen da…selv om hjertet brister av det.

IMG_5975 

Jeg gleder meg til å ta vekk bobleplasten helt, men det er litt kaldt om natten enda. Så for å holde temperaturen jevn beholder jeg den litt til.  Men det jeg MÅ gjøre nå, er å fyre litt for kråka. Det blir er del kondens i drivhuset nå som vanningen har økt der inne. Så nå må jeg ha døren på en liten gløtt hele døgnet. Jeg vil jo ikke ha sopp og annet som lett kan komme om fuktigheten blir for høy. Også leste jeg HER at Claus Dalby gjør det samme, så da “tar jeg en Claus” og lufter. Jeg har sjekket temperaturen i går kveld i og i dag tidlig og det ser ikke ut til å påvirke den noe særlig, men ovnen drar nok mer strøm… Men vi lever bare en gang ikke sant??

IMG_5980

Det er så deilig å kunne stå i drivhuset og se ut:) For pga hyllen måtte litt av bobleplasten ned. Georgineknoller er nå satt i potter og jeg gleder meg til å se de spire. Men en stor tabbe har jeg gjort… nemlig å ikke merke knollene når jeg tok dem opp. Jeg har vel tenkt som vanlig, at : “de legger jeg på toppen så husker jeg hvem de er…”  Og det husker jeg jo selvfølgelig ikke, hvem la jeg øverst og hvem la jeg underst??? Jeg har mine mistanker, men er ikke sikker. At jeg aldri lærer…sukk…

Jeg har noen dager fri nå, superdeilig!!! Da skal jeg så mer blandt annet Klokkeranke, cobea scandens(som jeg synes er helt nydelig), og besøke mitt yndlingsgartneri.     

                           Takk for at du tittet innom:) Klem fra Linda

6 kommentarer:

Ninni sa...

Oj, så heldig du er med mannen din! Virkelig flotte hyller han har snekret, gjennomtenkte var de óg :) Det kan jo tenkes han begynner å synes det er morsomt det du driver med ja, ingenting hadde vel vært bedre enn det :)

Håper du får bukt med kondensen i drivhuset ditt og finner ut av Dhaliane før du har plantet dem og ser at de foran skulle bak...

Blomsterguri sa...

Det var fine hyller - hmmm :-) Kanskje jeg skal prøve å etterligne. Jeg må ha flere trehyller, for den jeg laget var kjempegod. Så greit å kunne bestemme størrelsen selv også. Kondens i drivhuset har jeg også, en da solen var fremme her en dag - da forsvant den! Foreløpig har jeg ikke noe åpning, men håper viften på ovnen hjelper. Det går nok greit med stiklingene dine hvis det ikke blir helt minus. Jeg skjønner at du har i overkant mye du også :-) Ha en god påske!

Anita sa...

Det var noen flotte hyller du hadde fått deg der i drivhuset ditt. Jeg trenger litt idèer til hyller i drivhuset.
Likte også de bretten som du har fått laget. Du har ingen "matte" i mellom pottene og brettet....trenger man kanskje ikke det?? Tenker på regulering av vannopptak ved vanning... Men nå er ikke jeg noen videre ekspert på området....jeg er den som lurer på veldig mange drivhus spørsmål for tiden...
Ha en fin påske!

Klem

Anita sa...

Takk for kjekke tilbakemelding på bloggen min. Ja, nå har jeg drivhus....har akkurat fått glassene på plass. Jeg kommer til å legge ut bilder av drivhusutviklingen vår over påsken...:) Hvis du ser på "fanen" - DRIVHUSHAGEN, på bloggen min, så ser du skjellettet til mitt drivhus. Der kan du også se hvor ille det så ut før vi begynte på drivhushagen... Det var et skikkeligt vilniss...:)

Tonerose sa...

hehe, sånn er jeg også! aner ikke hvilke georginer som er hvilke - så det blir spennende i sommer med farger! :o) Men men, KANSKJE jeg lærer til neste år...? hm.Har fått satt en del i jord, men er fremdeles en del i kjelleren jeg ikke har fått rota meg til å plante enda. Men, kanskje i påsken?

SÅ utrolig flotte hyller du har fått! Flink og snill man du har ja!! Imponerende. :o) Så søt han er, som har tenkt skikkelig igjennom de også - kjempesmarte til hele sesongen.

Kjempeflotte brett også; praktiske og SKIKKELIG pene!

Riktig god påske til deg Linda!

Frøken Solhat sa...

Linda for søren - hvor er det godt, flot og praktisk. Flot stykke arbejde din hjertens udkårende har udført der.....min kompliment.

Er vist lige nød til at præsentere min "havemand" for endnu et projekt på et tidspunkt :0)For det er da en fantastisk gylde til alle dine skønne stiklinger og småplanter. Det bliver jo et helt flor på et tidspunkt.

Kæmpe Knus
Dorthe

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails