VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)mandag 1. mars 2010

JuleroserSitter og leser en ny bok av Claus Dalby "Juleroser og påskeklokker". Jeg blir helt fascinert av denne vakre planten:)
Jeg har dessverre ikke en eneste julerose/påskeklokke i min hage, men det skal det bli slutt på nå:) Så den er absolutt på årets handleliste:) og neste år håper jeg å kunne glede meg over noen av de rundt i hagen. Også trives den i noe skygge og det passer jo utmerket i min hage:)


I boken forteller han om Gartneriet Spiren http://www.gartnerietspiren.dk/ , som jeg har lest om på nettet før, og jeg må si at et helt gartneri med juleroser/påskeklokker høres helt betagende ut. 20 og 21 mars er det Helleborus festival på Spiren, og jeg lurer på hvordan jeg skal greie og komme meg dit...:):)
http://www.ashwood-nurseries.co.uk/ er også et sted Claus tipser om i boken, hvor utvalget planter er enormt.

Bildene er lånt fra siden deres, men neste år håper jeg å kunne vise bilder av juleroser/påskeklokker fra egen hage:)

9 kommentarer:

Lavendel sa...

Jeg har snart mange forskellige...og det er en stor glæde at se at de SÅR SIG SELV! Bare ikke røre for meget under planten, så vil du opdage nye små planter i løbet af sommeren! Det er endnu en glæde ved dem.

liven sa...

Heisann og takk for hilsen :o)
Dette ser ut til å være en flott bok!!
Har masse påskeliljer men bare en julerose....den er hvit og ligger under en meter med snø nå :o)
Men det går mot vår....og snart er det blomstring og hagearbeid :o9

ha en fin kveld og ny uke :o)

Ninni sa...

Nydelig bok av skjønne juleroser :) Calus er noe for seg selv :) Jeg har kjøpt et par store flotte eksemplarer juleroser på vårdagene på Ramme gård. Dit burde du ta deg en tur! Tommy Ahnberg fra Gullmarsjfjorden plantskola, som er gartner på Ramme, har med seg et uteolig utvalg av flotte og annerledes planter. Her er det garantert ingen Thuja! Du kan lese mer om vårdagene i dette blogginnlegget mitt
http://ninnisverden.blogspot.com/2009/06/ramme-gard-vardagene-6-juni-2009.html

Nå venter jeg spent på at sneen skal smelte og julerosene komme med sin første blosmter hos meg. Er så spent! Jeg så det var knopper før sneværet tok til :) Spennende det Lavendel forteller om selvsåing! Jeg skal følge med :)

Claus Dalby sa...

Kære Linda,

Tak fordi du skriver så pænt om min bog. Min nye blog www.clausdalby.dk går i luften om cirka ti dage. Jeg skal nok give dig besked.

Bedste hilsner fra Claus

Claus Dalby sa...

Kære Linda,

Tak fordi du skriver så pænt om min bog. Min nye blog www.clausdalby.dk går i luften om cirka ti dage. Jeg skal nok give dig besked.

Bedste hilsner fra Claus

Linda sa...

Hei, takk for hyggelige kommentarer og tips:)

Gleder meg til å få disse i hagen. Min kjære venninne kom med en til meg i gave i dag, hun hadde lest innlegget. Jeg ble selvfølgelig veldig glad:)
Gleder meg til å følge den:) og skal følge med på om den sår seg. Den står på trappen på dagen og i drivhuset om natten, får litt ekstra stell:)Det var nemlig 15 kalde i natt...

Ninni: jeg kom nå på at jeg har lest dette innlegget hos deg for lenge siden og har bestemt meg for å reise dit i år:)Så tusen takk for at du minnet meg på det:)Det settes opp som gjøremål/reisemål i kalenderen:)

Claus: Gleder meg til du får blogg:) Og boken er det ikke vanskelig å snakke varmt om:)Ingen av de andre heller:)

fra Hagen i no.8 sa...

For noen flotte blomster. Jeg har dessverre ikke noe forhold til disse, men det er så kjekt med blomster; man kan ha forhold til mange uten at andre blir sjalu. Så helt klart, disse skal jeg bli bedre kjent med og kanskje kommer de i min hage til sommeren.
Jeg ser du er ny blogger men ikke ferskere enn meg. Lykke til med sidene dine, også jeg har en vei å gå før jeg får sidene slik jeg vil ha de.

Frøken Solhat sa...

Linda du vil ikke fortryde at få både juleroser og påskeklokker i din have....de er fantastiske hver for sig...og sammen. Fantastisk veninde at have.....

Lige nu kan jeg lige præcis ane knopperne under sneen....så hvis dette fantastiske solskinsvejr fortsætter kommer de snart frem.

Og ja...man kan da ikke andet end forelske sig i denne smukke blomst når man læser Claus´ bog og ser hans smukke billeder :0)

Anita sa...

Hei Linda.
Koselig blogg du har. Nå har jeg sittet og kost meg og lest nedover her inne hos deg.
Juleroser er fantastisk nydelige. Jeg har to i hagen. De ble kjøpt inn i fjor, og det kan godt henne at det blir et nykjøp i år også...
Det er jo så mange flotte sorter av julerosene..Kunne tenke meg en hel haug av dem jeg..:)


Anita

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails