VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)onsdag 30. juni 2010

I disse reisetider...

Et tips Mens jeg fordøyer en flott helg
 
Jeg jobber med innlegg fra helgen. Men det er ikke få hundre bilder som ble tatt, ikke få opplevelser som skal fortelles om heller. Så det tar litt tid… Vi kom hjem fra Danmark på mandag. Har hatt det helt utrolig bra. Rett på en uke med nattevakter, så var det pang tilbake til hverdagen. Men snart er det FERIE, og da blir det Danmark igjen. Gleeeder meg.
 
Siden jeg aldri vet helt hvor jeg kommer over stiklinger og frø, synes jeg det er greit å være forberedt.
Med små plastposer og slike vannbeholdere som blomsterhandleren bruker på avskårne planter (de med små hull i lokket), og små klistrelapper, er jeg godt forberedt. Det er ikke bare på ferie egentlig at dette kan være praktisk. Kjekt å ha i vesken, iallefall om man er hagegal nok.
 
Stiklingene kuttes til og settes i røret. Deretter putter jeg de i plastposen. Dette går supert. Iallefall for kort tid. I posene putter jeg også frø, eller løk også.
 
IMG_8530
 
Som denne som jeg fant i en skogkant i Danmark. For ved Riiskov vokste det Klematis vilt. Jeg kjenner ikke sorten, men litt spenning i hagen er jo ikke å forrakte.
Snart får dere høre mer om helgen som har vært:)
                              Lykke til:) Klem fra

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kjempefint tips du kom med nå, Linda! Har prøvd å få med meg stiklinger fra ferieturer før uten hell jeg, men så enkelt kan det gjøres altså... :D
God tur til Danmark igjen!
klem Laila

Ninni sa...

Åååhhh...heldige du som har vært i Danmark!! Århus til og med! Du har ikke vært og sett verdens vakreste have vel!? Det blir spennende å lese innlegget fra jenteturen dere :) Og så skal du ned igjen, for en sommer det blir :)

Mia sa...

Är man trädgårdsgal så är Danemark en riktig guldgruva! Men iår blir det ingen utflykt för mig, på grund av köket, men vem vet, semestern har ju precis startat.. Clematis sticklingar läste jag om i ett svenskt hageblad i helgen när jag var hemma, slutet av Juni skulle gå bra, kanske jag också gör ett försök.. Tack för ett gott tips, hädan efter ska jag önska mig en och en blomma i stället för en bukett rosor av min man :)

Linda sa...

Lillelaila: Takk takk, gleder emg til ny tur nedover. Denne gangen med hele familien, det skal bli godt med litt ferie:)

Ninni: Århus er en fantastisk by. Den har i grunn alt. Og denne gangen ble det mer enn bare å gå i byen også. Og joda:) Har vært så griseheldig å få komme i verdens vakreste have:) Og ikke bare det... Så egentlig har jeg ikke landet helt i hodet enda:)

Mia: tror det var i svensk blad jeg fant tipset også, pluss i Flemmings bok om klematis. Jeg har prøvd, det er jo litt gøy om det skulle lykkes: Litt mer tålmodighet må man jo ha, men artig å ha laget planten nesten selv:) Jeg er bladfrik, og kjøper så masse hage og interiørblader, men er ikke flink til å huske på hvor jeg har lest ting hen bestandig..
Vi får håpe på god hjemme sommer da:) Jeg synes egentlig det er godt å ha litt fri hjemme også jeg. Det er liksom så hektisk i hverdagen, så det er godt med litt fri, til å gjøre det man ikke rekker ellers:)

Lisbeth sa...

Jeg bliver da helt rørt så smukt I omtaler Danmark. Og mig der er så misundelig over jeres dejlige havemagasiner:)
Tak for tipset Linda, gad vide om jeg støder på nogle spændende frø eller stiklinger i New York? Jeg vil i hvertfald gå ud og købe små vandbeholdere og poser - jeg skal jo i Central Park:)

New Dawn sa...

Kjempelurt med små vannbeholdere, og absolutt noe for skikkelige hagegale.
Gleder meg til å høre mer fra turen. Håper du har tatt mange bilder :-)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails