VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)torsdag 10. juni 2010

En “døgnvill” drue

Druene er modne!:)
…så den er vel kanskje mer en døgnvill…
 
Jeg har leeenge observert deres blåe farge, men jeg har vært i fornektelsen. Druer skal da ikke modnes før på høsten… eller….??? Jeg har ventet på at planten skulle sette fart og vokse masse, for det har jeg jo hørt at druene gjør, men istedet har denne brukt krefter på å sette frukt.
For å åpne mine øyne og få meg ut av forenktelsen begynner planten å vise tegn på overmodenhet. SÅ nå  må jeg plukke dem. Smaksprøve er tatt, litt med hjertet i halsen. For enda er jeg der at druer i Norge liksom ikke skal gå ann, og iallefall blir de ikke søte og gode… Men smaksprøvingen endret mitt syn: De smaker søtt og godt.
Bladene bærer preg av at de planlegger å visne…. den planlegger vel vinteren…  Men den er nok litt ambivalent også, for noen små skudd kommer her og der. Han lurer vel på hva han skal gjøre…
Imens nyter jeg dens deilige frukter.
 
IMG_7733 
Når jeg krafset i jorden rundt planten fant jeg merkelappen. Der står det:
’Rondo’ Store blå druer, store klaser. God sort til rødvin og som spisedrue. Modner i begynnelsen av okotber i sørvegg. Herdig sone 3” JAvel? ikke denne karen nei, druer i mai er tingen.
Som nattevakt vet jeg mye om å være døgnvill, så det er nesten så jeg får litt sympati med denne stakkaren. Og så håper jeg den velger å gå i videre vekst og være med på våre årstider…
 
I drivhuset står også en stikling av en annen druesort jeg har fått av min nabo, heldige meg og snille henne:)
 
IMG_7843
 
Spent på hva det blir ut av den, den skal få plass i sørveggen.
Takk for ditt besøk, det varmer og motiverer.
                                                                   Ha en gooood hagedag, klem fra

5 kommentarer:

Silje sa...

Hehehehe.. "Heltpåjordetdrueklasen" :D

Gleder meg til cafébesøk jeg søte. Koselig.

Klem klem

Ninni sa...

Tusen takk for fyldig svar i forrige innlegg, Linda! Ja, den naturen den naturen, den oppfører seg noen ganger helt merksnodig :) Men ta i mot druene og nyt dem :) Så kan du jo høre med en drueekspert om han vet svar? Det har kanskje noe med de gode forholdene i drivhuset ditt å gjøre? Prøv her: http://home.online.no/~l-bentel/

Lisbeth sa...

He, dine tomater og agurker i forrige indlæg bar ikke præg af at det er oktobervejr i drivhuset:) Held og lykke med den nye vin!

Mia sa...

Läste i sista HFA att dom vill ha det kalkfritt, rhododendronjord och gödsel for eks. Jag som har kalkat min.. Vad gör du med den som får bär så tidigt?

Linda sa...

Jepp, silje, helt på bærtur:)

Ninni: tusen takk for tips, det skal sjekkes ut:)

Lisbeth: Nei det er jo liksom ikke oktober... men druen min tror det:)

Mia: Mine har nok også fått litt feil jord, men jeg kommer ikke til å gjødlse den, og heller legge på litt rhododendron jord engang i året eller nos sånt, så synker ph verdien etterhvert. Jeg har hørt meg litt rundt og mange druer vokser godt i vanlig jord. så voksekraften er vel så stor likevel, at jorden er ingen hindring:)Og jeg har nok ikke bsvisst gjort noe for at det skulle få bær så tidlig... en jeg har jo hatt på varme der i hele vinter, og det kan jo hende at når vårsolen kom i februar at det ble litt varmt til tider... så at den tok våren da?
Som jeg sier til min kjære som vrir seg i hodet over strømregningen, betalingen er druer i mai:):) som om han bryr seg, he, he:)

Ha en goood hagedag, og takk forderes besøk, det gjør det gøy å blogge:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails