VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)søndag 13. juni 2010

Årets første bukett av peoner

Svigermor har hatt bursdagsfeiring i dag, og hun fikk blandt annet årets første bukett peoner fra hagen. Jeg husker ikke navnet på denne peonen, kanskje dere kan hjelpe? uansett navn synes jeg den er veldig vakker. Jeg har en sarah bernhard også, men den står litt mer frit tpå plen og med mer skygge, så den kommer nok ikke før om et par dager. Kjekt å kunne forlenge blomstringen litt med bare så enkle knep som litt ulik plassering i hagen.

IMG_7896 IMG_7897 IMG_7898
 
En bukett kan lett pryde stuen i en hel uke i vasen.
Det lønner seg å klippe dem om morgenen (jeg har lest et sted om hvorfor, men husker ikke det akkurat nå, men det var en grunn…)
La de stå og trekke i vann i et par timer, og så fjerne de nederste bladene.
La dem få nytt vann hver dag, og et skråsnitt annenhver dag.
Og har man problemer med å få knoppene til å springe ut, må man leke litt maur. Man skyller knoppen lett under lunkent vann for å få vekk belegget (som mauren spiser) som holder knoppen samlet.
 
De er også finne å legge i en balje med vann, og la de flotte hodene seile rundt i “dammen”
takk for besøket, det gleder og motiverer:)
Klem fra

15 kommentarer:

asbjørg sa...

Fantastisk flott peon,uansett navn!
Ha ei fin uke som kommer!

Frøken Solhat sa...

Det er fantastisk når de første pæoner kan komme med ind i vasen de er smukke. Tillykke til din svigermor :0)

Det er helt sikkert en Paeonia Officinalis "Rubra plena" eller det vi kalder for en Bonderose i Danmark.......det er en af de oprindeligt europæiske pæoner.

Bonderoserne blomstrer altid før silkepæonerne/Paeonia lactiflora. Så hvis man har begge både officinalis og lactiflora kan man have pæoner i en god månedstid :0)

Knus Dorthe

Tonerose sa...

Vakre pioner - heldige svigermoren din! :o) Snille deg. :o)

Takk for tips om hvordan fjerne det seige belegget som gjerne hinderer at knoppene åpner seg. Smart du er! :o) I år er det litt maur på knoppene her hos meg, så forhåpentlig åpner de seg helt av seg selv. Jeg må nok smøre meg med litt tålmodighet for de er ikke klare for å åpne seg enda, men jeg gleder meg STORT! :o)

H elle K sa...

Hei Linda.
Så vakkert. Ja, det er flere lykter, ta deg en tur til helgen å se.
Klem Kristin

Lisbeth sa...

Tillykke med din svigermor hvor er hun heldig at få sådan en fantastisk buket:) Hos mig er det Sarah Bernhard der blomstrer lige nu og mine gammeldags bonderoser kommer først senere. Jeg morer mig over dit "myretrick"!

Lene fra Lillehammer sa...

Å heldige du som allerede har de flotte pionene i blomst. Mine har ikke begynt enda, men noen har knopper ihvertfall. Problemet er å finne en smart støtte til de da, tips? Jeg leste i et eller annet hageblad at man kunne støtte de opp med bjørkeris, men jeg vet da søren jeg hvor solid det er.
Tusen takk for din stemme forresten.
Klems!

Monica fra Koseleg sa...

Mange gode råd her. Mine peoner står alle i skyggen - så jeg må nok vente en stund til før de spretter ut.
Ønsker deg en fin uke!

Mia sa...

Underbara pioner, hos dig blommar det, jag har bara fått ögat på en liten knopp. Tack för tipsen om hur man får dom till att hålla sig i vas, välbehövligt :)

liven sa...

Heisann!
nydelige peoner og takk for tipsene om stell!!
Har to...en lys rosa og en rød!
Håper de er sene i år siden jeg snart reiser bort i to uker.....står fremdeles i knopp så kanskje jeg kan få glede av de!!
Legger bloggen din til i bloggrollen min om det er greit....må kikke litt mer hos deg her!
Ha en fin tirsdag :o)

♥Min Eden♥ sa...

Hej hej, här bloggas det för fullt:) Härligt härligt! Och tack för din visit på min blogg!!
Ja, klematisen...inte kan jag säga att den stormtrivs i min surjordsrabatt, men den blommar lite iallafall...så jag har varit nöjd med det...
Ha det gött!

Linda sa...

Asbjørg: Ja den er aldeles nydelig:)

Frøken solhat: takk for info, det er notert ned så jeg husker til en annen gang:) Og de ter lurt å ha forskjellige sorter og forlenge blomstringen til denne utrolige nydelige blomsten.

Tonerose: Da har du noe å glede deg til:)

H elle K: Prøver å få til en tur i helgen, men har en del planer da, så spørs på tiden...

Lisbeth: Greit å være mars når det hjelper på resultatet. Sarah Bernhard har ikk ekommet her enda, men den står litt mer fritt enn denne her. Men det varer nok ikke mange dagene:)

Lene: Jeg bruker slike grønne halvbuer som du finner på gartneriene, som jeg setter i beddet. Ikke de laveste, men de som er midtimellom. I vasen bruker jeg ingenting og det har alltid gått greit.
Bruker en høy litt smal vase, som er litt tung (kjøpte noen fine på IKEA) slik at de ikke henger for mye. Og da holder de seg stort sett oppe selv.

Monica: Da varer de nok lengre også når de først kommer:)

Mia: Får håpe knoppen åpner seg snart da:)

Liven: Vanligvis så håper jeg jo de kommer fort, for jeg venter alltid på denne. Men får din skyld så håper jeg din venter på deg:):)
Klart det er greit at du legger meg til, det er jeg jo bare glad for:) Og ha en masse masse god tur:)

Min Eden: Ja om man får den til å blomstre litt er jo det verdt om man kan få sette den der man ønsker:) Kanskj ejeg skal prøve jeg og... Det går jo ann å ha vanlig jord i plantehullet til nettop denne, og gi den kugjødsel og sånn, så blir jorden litt mindre sur akkurat der...??:)

Jeg takker for alle hyggelig hilsner og kommentarer, det motiverer:) Har flere innlegg i hodet:):)

Ha en god tirsdag fortsatt til dere alle:) Klem

Amalie og Mamma sa...

Hei!
Så hyggelig å "høre"fra deg igjen :-) Blogger ennå jeg,men ikke daglig,hehe..
Denne tiden med peoner,erteblomster++ er bare helt fantastisk! Er liksom ikke noe broblem å lage en fin bukett, når man har de fineste av de fine blomstene å bruke.
Ser ut som du har en fantastisk hage!
Kristin.

Wenche sa...

Nydelige peoner, og så heldig du er som allerede har dem i blomst.

Jeg har bursdag om få dager og har alltid pleid å få peoner av min mor, men jeg tror nok neppe de rekker å springe ut før den store dagen i år :-)

Vivi sa...

Kjempe flotte. Pioner kan brukes til så mye, både inne og ute.

Ninni sa...

Nyyydelige peoner med fantastisk flott farve :) Skulle jeg hatt en peon måtte det blitt denne. Nå lider jeg ikke av peonfobi, tvert i mot, men jeg har dessverre altfor liten plass til en så stor plante. Jeg så den i en have jeg befarte forrige helg, farven er helt skjønn!

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails