VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)mandag 7. juni 2010

Akelejer, sååå vakre

Nå blomstrer Akeleiene i hagen. Det var en av de blomstene jeg først fikk i hagen, og som jeg falt for først sammen med Klematis. I mange år har jeg hatt den i hagen, den har kommet og gått, poppet opp hvor den ville.
Og det har vært helt greit. For det blir litt som Claus Dalby skrev en gang om en som hadde sagt; “Som om Gud plantet dem”. Og vakre er de uansett. Og et stort hurra for at de også trives i skygge.
 
IMG_7742 IMG_7739
De jeg har i hagen er blå, en mørk og en litt klarer blå (øverste bildet), og en lyserosa. Navnene er ukjente for meg…
 
IMG_7744 IMG_7747
 
På ønskelisten står denne:
IMG_7690
 
Til mitt mørke bedd. Tror denne heter noe med Barlow…
Og denne ønsker jeg meg til mitt hvite bedd:
 
IMG_7688
 
Men noen år mer erfaren i hagen, og noen bøker senere har lært meg å temme Akelejen litt. Og det gjøres ved å ikke la den gå i frø. Når blomsten har visnet plukker jeg den av, og da kommer den samme Akelejen tilbake på samme plass neste år, og året etter der osv… Men noen av plantene lar jeg gå i frø, for de er jo rett så dekorative der de dukker opp “Som om Gud hadde plantet dem”.
Men det første året etter frøfall er det bare bladrosetten som kommer, så kommer blomstene året etter der igjen. Men den som venter på noe godt osv:)

Nå lurer jeg på å vaske vinduer og bil (det er nemlig min regndans), for nå trenger vi litt regn… Før vanningsforbudet setter inn.
                                                                                Klem fra 

8 kommentarer:

Frøken Solhat sa...

Akelejer er skønne Linda og jeg ville ikke undvære dem heller :0)

Knus Dorthe

Lisbeth sa...

De er så dejlige med deres kønne luftige løv og de dejlige blomster. Det bestøver hinanden på kryds og tværs og så kommer der nye spændende blandinger:) Jeg har den mest fantastiske krydsning stående i inde i hækken og her kommer den op år efter år.

heidi sa...

Utrolig nydelige de akeleiene... - jeg har bare noen få i hagen nå, men jeg liker dem jo så godt at jeg ganske sikkert kommer til å anskaffe flere!

Klem fra meg.

asbjørg sa...

Ja akeleier er nydelige.Jeg har noen av de riktig gammeldagse,men de blomstrer ikke enda på hytta.De som blomstrer hos meg nå,kjøpte jeg for et par år siden.

Monica fra Koseleg sa...

Jeg liker også godt akeleier- har kun blå- men flere står på ønskelisten- mange fine eksempel du viser frem her! Ønsker deg en fin kveld.

Linda sa...

Takk takk for deres hyggelige hilsner:) Jeg glemte i grunn å si at om man lar de frøså seg så er man ikke sikker tpå hvilken sort som kommer igjen, men om man ikke lar de gå i frø så kommer samme sort igjen. Så om man vil bevare noen sorter er det lurt å klippe dem etter blomstring:)

Marie sa...

Nydelege akeleier :)

Ninni sa...

Nyyydelige akeleier! Den mørke er Black Barlow, jeg har både den og søsteren Nora (de kommer i et innlegg snart) som jeg sådde i fjor. Vedlig moro å se dem dukke opp i bedet i år :)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails