VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)søndag 6. juni 2010

En flott helg

Jeg lurte og lurte, men bestemte meg for å reise inn på Hagedager på Ramme gård. Og jeg må virkelig si, at jeg har ikke ord. Jeg knipset og knipset bilder (over 200…), men bildene yter langt i fra hagen rettferdighet, og pga strålende vær (noe som jo er supert) er ikke fotoforholdene de beste… Og jeg trenger nytt fotokurs!!!
 
IMG_7565 IMG_7566 IMG_7567
 
Vandringen mot hagen startet under store kastanjetrær
Jeg hadde jo aldri vært der før, så jeg ante lite om hva som skulle åpenbare seg litt lenger frem på stien…
 
IMG_7568
Litt lenger frem ante jeg at det var noe mer der fremme. Utsikt over havet og de søyleformede bøketrærnes topper stikker opp i alt det grønne…
 
IMG_7597
Hagen var så utrolig flott. Ungene syntes den var spennende å løpe rundt i, det var noe nytt å oppdage rundt hver sving.
 
Noen bilder kan tale for seg selv
 
IMG_7571 IMG_7581 IMG_7589
IMG_7609 IMG_7628 IMG_7612
 
Hjerteformede buskbom
 
IMG_7584
Hekker og pyramider med espalierte epletrær (hadde bare mine beskjæringskunnskaper vært større…sukk:)
IMG_7675
 
Svømmende svaner med figur av Venus flyvende over vannet
 
IMG_7681
 
Vann i hagen er GØY:
 
IMG_7583
Hagen skal ha åpent torsdagene i juli, og det anbefales virkelig å ta seg en tur. jeg skal iallefall inn en gang til. Og amfiet i hagen er det teater (trykk på linken for å lese mer om teateret), og det kan jeg forestille meg må være litt av en stemning. Så det skal jeg prøve å få billeter til.
IMG_7593 IMG_7605 IMG_7594
Tribunen var kledd av ulike kryptimian og andre sorter, et vakkert epletre sto i blomst midt i amfiet, og en vakker vegg som var dekket av eføy. Stiene i amfiet var dekket av skjellsand, som lyser vakkert i måneskinn. En god ide å bruke til stier i hagen.
 
IMG_7585 IMG_7632 IMG_7648
IMG_7659 IMG_7672 IMG_7690
 
Gravmyrten på bildet er en mørk lilla type. Jeg har aldri sett den før (nå har jeg langt fra sett alt) Men den var nydelig. Den nesten sorte Aquelien er også nydelig synes jeg
Her var det alle mulige nydelig blomster, jeg kan umulig vise alle…desverre.
Og Klatrestativer i hagen trenger langt ifra å koste skjorta. Her har de brukt en stokk som de har laget en ring av hønsenetting rundt, og med litt pynt på toppen er det jo kjempefint. Nettingen blir jo raskt dekket. Et tips jeg skal ta i bruk...
 
IMG_7698 IMG_7696 IMG_7697
 
…til erteblomster, sukkererter, eller en som denne under; en Kaprifol
 
IMG_7598
Ellers i hagelivet har jeg mange baller i luften, slik som denne karen
 
IMG_7723
Sirkus Xanti hadde oppvisning. De reiser rundt og har show, og jeg må si smakebiten de viste imponerte. Guttungen satt med åpen munn og var mektig imponsert over blandt annet flotte diabolo-kunstner. De skal reise litt rundt med sitt show, og de skulle til Sarpsborg… ikke langt det, så da er vi på plass og ser mer.
 
Det er utrolig flott med slike dager som på lørdag, ulempen er jo at en ikke får så mye tid i egen hage. Men samtidig så går jo ikke den noen vei, og slike muligheter som å se slike hager vokser jo ikke på trær heller, så jeg er glad jeg dro.
Jeg håper dere også fikk et lite inntrykk… Jeg setter utrolig stor pris på dere som besøker meg og legger igjen noen ord, og jeg setter utrolig pris på å besøke mange av deres blogger også. Jeg håper dere har hatt en god hagehelg alle sammen.
 
Vi har hatt avslutninger i helgen. Sesongens siste dugnad på turn, og fotballcup for minsten. Knærne vitner om en god kamp, he, he:) Alle kampene endte med tap, men det er ingenting å si på innsatsen, og humøret. Og sånn skal det være:)
IMG_7736
 
                                                                                                                         Klem fra

6 kommentarer:

Ninni sa...

Takk for gjensynet! Ramme er som en vakker drøm :) Jeg fikk dessverre ikke vært der i år, men håper på høstdagene som også ha plantesalg. Så du siksakkgjerdet med gullregn?! Jeg tror det var det som imponerte meg mest i fjor vår. Resten av hagevandringen foregikk mer eller mindre i transe og jeg fikk sikkert ikke med meg halvparten av alt det nydelige.

Frøken Solhat sa...

Fantastisk tur Linda .....tak for at tage mig med rundt. Måske man skulle forsøge sig ud i hjerte formede buskbom - de er søde.

Skønt billede af fodboldbenene......de ligner unægtelig et par af dem der render rundt her :0)

Knus Dorthe

Lavendel sa...

Nej, hvor smukt - jeg er vild med æblepyramiden - tak for turen rundt!

Glassveranda sa...

Himmel så mye vakkert! :)) Takk for masse flott hageinspirasjon!! En hage trenger slettes ikke å være kjedelig! Det er så morsomt med slike spennende hager!! Vi skal være på rivieraen i tre uker i sommer, og i år skal vi besøke alle de store hagene i Menton-området, -og der er det mange å velge mellom!! Det eneste er at jeg blir litt frustrert av det: Det er jo så mye vakkert som vokser på rivieraen som bare blir tull å plante her hjemme... sommeren er rett og slett for kort. Er litt misunnelig på alle mulighetene som de har der nede, og samtidig forbauset over at ikke flere med private hager der gjør enda mere ut av hagen sin. Jeg hadde nok tatt helt av dersom jeg hadde bodd der! :))

Ha en rikig fin uke! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Mia sa...

Så fina bilder du fick tatt, jag tog inte med mig kameran så det vart ett kärt återseende. Tänk vilken underbar tur det blev, var där på söndagen, och, dette tacket var dig!! Läste att du hade planer om att åka dit så då var jag rätt in på nettet. Fick till och med mig mannen på guidad tur runt i hagen och han stortrivdes, det vill inte säga lite!! Tack för ett bra tips :)

Linda sa...

Ninni: Ja det var sååå fint der, jeg måpte stort sett hele turen. Tenk at det er mulig... Og tenk å få relaisere alle slike ting i hagen, så gøy:) Jeg håper også å få komme inn på høstdagene:) Sikk-sakk-gjerdet var fantastisk, sukk, sukk:)

Frøken solhatt: Ja hjerteformet buksbom var jo så nydelig:) Litt romatisk, he, he:)


Lavendel: Ja eplepyramiden og eplehekken får jeg ikke ut av hodet. Montro om jeg kunne få til noe slikt i den gamle sandkassen?:)

Glassveranda: Å det hørtes ut som en herlig tur da:) Jeg drømmer også om å reise nedover:) Ja man kan bli litt misunnelig på klimaet der nede, trenger ikke reise lenger enn danmark for at jeg skal bli det...:)

Mia: Så fint du kom deg innover, og fikk med mannen også:) Jeg skal dra med meg min mann også en av de torsdagene i ferien:)Gleder meg til en tur til og se hagen når roser og stauder blomstrer:)

Takk for deres besøk og hilsner. Veldig hyggelig:) Klem

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails