VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)lørdag 19. juni 2010

Første møtet med shakespeare

Det ble en fin kveld og opplevelse i går. Litt annerledes og ny opplevelse. En tur i hagen ble det også tid til, og denne gangen uten sol.
 
IMG_7996
En eller annen gang sånn ca 19.55 midt i Rhododendrondalen forløper en tilf samtale slik:
Jeg: “Hei, det er mamma. Dere må ta opp et program for meg som begynner NÅ.
Datter: Litt sjokkert “… men vi ser på noe…”
Jeg: “Dette er viktig, få snakke med pappa”
Datter: “Han står i dusjen…”
Jeg: “Det spiller ingen rolle, la meg snakke med ham fort!”
Datter: “Han er full av såpe…”
Jeg: “Si han skal ta opp noe som begynner NÅ” Telefonen tåler vel litt vann…
Litt tid… jeg fotograferer akelejer med telefonen til øret.
Datter: “det er ikke noe hageprogram på tv”
Jeg:” Jo på nrk 2, det begynner nå… (litt tvilende….)
Venninne min har sin mann til øret og har gitt samme ordre. Han leter i programmet og finner det ikke. Venninnen min: “ Jeg tror de sa forrige fredag at ‘vi sees til høsten’…”
Datteren min: “ Jeg finner det ikke jeg, mamma…”
Venninnen min forsikrer seg om at mannen har gjort skikkelig jobb, og sjekket programmet ordentlig…
Akelejer blir fotografert i stor skala, mens vi forsikrer oss om at de hjemme virkelig ikke tar feil i at programmet er slutt for sesongen. Kan jo ikke gå glipp av noe:)
 
Så jeg beklager da feilinformasjon i går, og til dere som satte dere ned for å se “fredag i hagen” kl 20.00: Unnskyld.
 
IMG_8023 IMG_8025 IMG_8022
 
Hagen var like fantastisk som sist gang. Alle tre er vi hagegale, så vi koste oss før forestillingen også
 
IMG_8015

Her er vi i grønnsakshagen. Epletrær og kanskje pæretrær også vokser i buene, og om du ser nøye ser du netting mellom hver bue, og der ser det ut til at det er plantet erteblomster… Det må jo bare bli litt av et syn.
 
IMG_8007 IMG_8017 IMG_8012
 
Tok ikke bilde av de, men i hagen var det dyprøde staudevalmuer. Jeg har kjøpt flere som er merket med at de skal være knallrøde, iallefall ser de slik ut på bildet. Men når blomstringen kommer er de mer oransje… Jeg hadde helt gitt opp troen på at de fantes de dyprøde, men de finnes, og nå starter jakten:)
 
IMG_8043
 
Jeg tipper at denne alleen blir et syn når staudene og rosene i klatrestativene blomstrer. Så det blir nok et besøk til i ferien.
Teateret var bra, gode skuespillere synes jeg, og god stemning. Regnet kom ikke før forestillingen va ri gang, og da satt vi under tak, så det gjorde ikke noe.
I dag har regnet vært av og på i hele dag, har nesten ikke vært mulig å gå ut, før det regnet igjen… Det er meldt bedre i morgen, og da gleder jeg meg til å holde på i hagen.
Både ‘Aïcha’ og ‘Frülingsduft’ står nå  i blomst. Sistnevnte sprer en aldeles nydelig duft i hele forhagen.
 
                                                                                                             Klem fra

6 kommentarer:

Lisbeth sa...

Hvor hyggeligt med sådan en venindetur:) Det er et rigtig flot anlæg det gad jeg godt besøge.

Ninni sa...

Jeg kan ikke få nok av nydelige Ramme, så bare legg ut bilder i hytt og pine :) Vet du om de har åpen have torsdager i juli i år?

Hihi, artig telefonsamtale med datteren din!

Ninni sa...

En frøkapsel av de dyp røde valumene kan jo tilfeldigvis hoppe opp i lommen din neste gang du er der ;) Kanskje vi ses? :) Jeg skal dit en av torsdagene, det MÅ jeg. Det står ingenting på nettsidene deres foreløpig. Men det kommer nok informasjon etter Shakespeareuken

Margrethe sa...

For en flott plass dere har å besøke. Måtte inn å se på nettsidene. Skal huske Ramme Gaard om jeg en gang er på de kanter. Er det lov å hjelpe gartnere med litt kniping? Det er jo "lov" å "stjele" avleggere av venner og bekjente.

Linda sa...

Lisbeth: Ja venninnekvelder er en av livets nødvendigheter:)

Ninni: Åpen hage tre av torsdagen i juli, usikker på hvilken, men det kommer vel på siden dems:)
Kanskje vi sees, ja det hadde jo vært hyggelig:) Og montro om den frøkapselen kan hoppe?:)

Margrethe: Jammen ikke godt å si om man har lov til å hjelpe gartneren... det ville jo vært ille om alle skulle gjort det, så kanskje lurt å spørre først...
og er du nærheten av ramme, og det er åpent, så stikk innom, virkelig verdt det:)

takk for deres beøsk og hilsninger:) Selv om jeg konstant nå har datatrøbbel, så mine besøk her er litt ustabile... Hørte rykter om noen skattepenger som skulle komme denne uken... ny data?
Ha en god kveld:) Klem

Monica fra Koseleg sa...

Ønsker deg en kjempefin sommer Linda! Det ligger en Award til deg hos meg- om du vil ha den....
Monica!

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails