VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)torsdag 1. juli 2010

Dejlig å være norsk og hageinteressert i Århus. Dag 3


Den tredje begivenhetsrike dagen, startet tidlig med en gåtur. Dette var Dagen med stor D, dagen vi hadde fått invitasjon til Åpen hage i Claus Dalbys hage. Gjett om vi gledet oss.
Vi hadde sjekket ut på kartet hvor Riiskov lå, og la i vei til fots. Det var ikke få km som våre undersåtter gikk i løpet av helgen.
IMG_8311
For en deilig gåtur i skogen det var. Flott lys, flotte trær og en nydelig lukt av Ramsløk fyllte hele skogen. Frøstendene til Ramsløk var over hele skogbunnen.
IMG_8498 IMG_8499 IMG_8500
Det var helt aldeles nydelig å gå i skogen der.
IMG_8302
Og etter å lokalisert hvor Hagen med stor ‘H’ lå, gikk vi ned på stranden og slappet av i sanden
IMG_8317 IMG_8318 IMG_8320
Temperaturen var slettes ikke verst, og en telefon hjem som bekreftet mye dårligere vær hjemme, gjorde ikke opplevelsen vanskeligere å nyte.
IMG_8321
Så kom tiden til da vi skulle få lov til å besøke Claus Dalbys hage. Jeg har ikke ord for å beskrive hvor mye vi gledet over å få lov til å komme inn i hans hage. Og vi ble ikke skuffet.
IMG_8329
Flere bilder fra denne hageopplevelsen kommer i eget innlegg
Etter besøket i hans hage ruslet vi en tur i gatene blandt kolonihagene. Der var det inspirasjon i massevis.
IMG_8503
En begivenhetsrik helg er over. Hage-, shopping-, strand-, og byliv på sistt beste.
Ryan air overrasket med å vise velvilje på mine få kg overvekt. Heldigvis.
Vakten ba meg sette kofferten (håndbagasjen) på vekten.
Det har jeg gruet meg til hele helgen” sier jeg, og setter kofferten på, men tør ikke helt å slippe håndaket helt i det jeg ser tallene stige raskt mot 10 kg.
Det skjønner jeg godt” sier vakten i det han observerer det samme som meg.
Jeg slipper håndaket og 2 kg overvekt er et faktum. Kofferten er sendt avgårde allerede, så ombytting er umulig. Og ikke er det klær i kofferten som jeg kan kle på meg heller. Kun bøker og kamera… Men griseflaks igjen, jeg kom igjennom:) Snille danmark:)
Jeg gleder meg til å reise til Danmark igjen om to uker.
Klem fra

5 kommentarer:

Ninni sa...

Oj, det blir enda et innlegg ja! Da må jeg smøre meg med tålmodighet mens kaffen blir kald ;)
Jeg skjønner du skal tilbake til Danmark igjen, denne gangen med familien din, sååå koselig!
Stranden i Århus så deilig ut - selvsagt med perfekt temperatur, det er jo Danmark :), akkurat slike strender jeg forbinder med Danmark og som man rusle langs i timesvis og bare være til go nyte. Å, som jeg håper det blir en tur på meg også i sommer!
Og DU som jeg gleder meg til Give Awayen din! De bøkene har jeg nemlig ikke enda. Jeg skal spise all slags mulig flaksfrø så jeg er godt forberedt :)

Linda sa...

Ninni: Ja det tar desverre tid, jeg skylder på dataen igjen... Helt umulig. Alt tar evighetslang tid, samt at den slår seg av stup i ett:(:(
Ot en tur dit er supert. Jeg ble overrasket over hvor fint det er der. Jeg har jo vært der før, men da mest på bytur. Denne gangen ble det så mange opplevelser at jeg følte med som en overstimulert baby:) Bare det å vandre i Riiskov var deilig, og ikke minst å svalne føttene i havet:)Og det mens vi ventet på årets høydepunkt.

Men jeg må si at et besøk hos Flemming og Birtehe også var et høydepunkt. Det var ingen andre der og vi hadde fantastiske fire timeri hagen, og hadde de tikke vært for bussen, så tror jeg vi hadde vært der enda. For vi glemte alle av tiden, og den gikk fort:)Men besøket hos Calus ble jo absolutt en "høydare" en sånn en vennlig og hygglig mann:)og med en fantastisk have... sukk:) Men nå skal jeg spise litt. La dataen hvile, og så skal jeg smiske i vei, og håpe den samarbeider:)

Lisbeth sa...

Kære Linda jeg var så spændt på at høre om din tur og tog alle 3 indlæg lige efter hinanden. Århus er en fantastisk by som jeg og familien også har holdt ferie i flere gange (jeg bor nord for København). Sidste år var jeg også heldig at være til åben have hos Claus Dalby i maj og var da også i Botanisk have. Jeg glæder mig til at læse mere, men jeg synes det lød fantastisk hos Flemming og Birthe:)

Katrine sa...

Ble fine innlegg det, fått med det meste.Flesteparten av bildene er også helt nydelige he he

Wenche sa...

Heldiggris! I den hagen skulle jeg også gjerne ha vært, synd at han ikke har åpen hage.

Men jeg gleder meg ikke mindre til vår Danmarksreise etter å ha lest dine innlegg. Nå bare venter jeg på det fjerde :-)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails