VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)torsdag 8. juli 2010

Status quo 8 juli 2010

I dag regner det. Egentlig ganske deilig, for da er det mulighet til å gjøre litt forskjellig. Så nå er kjøkkenet vasket, kringledeigen står til heving, og badet skal straks vaskes. Og ikke minst er regn og overskyet mitt yndlingsvær til fotografering:) Kringledeigen er et samarbeidsprosjekt mellom yngstemann i huset og meg selv. For han er en aktiv krabat med mange prosjekter. Han nevnte faktisk i stad at han lurte litt på den bobilen han skal kjøpe når han blir stor (han har jo nemlig lovet å kjøpe bobil, slik at han skal ta med meg rundt i alle hagen i verden. Og jeg gleeeder meg, he, he:) Men han lurer på om han må kjøpe en campingvogn til å henge bak… “Hva skal du ha i den da?” Spør jeg. “ Jo, jeg trenger det for å få plass til alle blomstene du skal kjøpe, mamma” Sukk, og smelt:) Så han har i grunn observert alle småpotter som stadig kommer inn i hagen han også…
 
Men tilbake til samarbeidsprosjektet; Ikke at hans prosjekter er noe forferdelig, men mammas skuldre trenger å senkes til et normalt nivå noen ganger om dagen. Og da er vi blitt enige om at han innimellom skal, selv om det ikke er farlig det han gjør, ta hensyn til mammas skuldre og nerver:) Så på denne regnværsdagen, skal han få gjort sine prosjekter, jeg mine, og noen sammen:)
 
På bildet over ser dere hagen foran huset, tror ikke jeg har vist noe herfra siden det var snø… Hadde vært morsomt å sett vinterbildet nå, men det ligger på den andre maskinen et sted… Det er mye blått i hagen foran. Hele beddet langs veggen skal graves opp til høsten, det er litt den sterkeste rett i det beddet, så jeg må rydde litt. Jeg liker godt blått. Foran trappen i hjørnet mellom hellene og fjellet skal jeg ha et stort litt hjerteformet bedd, med spissen på hjertet inn der fjellet og hellene treffes. I spisset ønsker jeg noe høyt, som har en krone vi gå under.Vet ikke hva enda… er i tenkeboksen… Deretter mot oss, ønsker jeg meg to høye spir hvor det skal klatre roser og klematis.
 
 
I beste Linda-ånd er en Cl. heracleifolia var. ‘Davidiana Wyevale’ innkjøpt.thumb_180_plant_clematis_heracleifolia___wyevale___1_86
Det er en staudeklematis osm dufter og er blå. Den blir sånn fra 1m-1.20m, så den tenker jeg meg litt sånn midt i beddet, kanskje litt i framkant. Den blomstrer med blå blomster fra midtsommer(juli) til tidlig høst, og hører til beskjæringsgruppe 3. Herdighetssone 5-9. Gleder meg til å sette spaden i jorden.
 
Hagen 8 juli 013
Cl. Addisonii er en annen som havnet i handlekurven etter besøket hos Flemming og Birthe hos KlematisDanmark, Denne søte saken tilhører texensis-vironagruppen. Den blir ikke så høy, ca en meter. Den blomstrer i juli til tidlig høst og tilhører dermed også beskjæringsgruppe 3. Blomstene er små, så det er lurt å plante den et sted hvor man kommer litt nære. En hyggelig liten yndig overraskelse i hagen. Jeg tenker den havner i peonbeddet ved trappen ut til hagen, bak huset. Den passer også godt som en litt sånn krypende hengeplante over kanten på beddet.
 
Hagen 8 juli 014
Pelargoniene (‘double velvet’ og en rosepelargon) som overvintret i vinter er blitt store og flotte.

Hagen 8 juli 015 Hagen 8 juli 016 Hagen 8 juli 018
Hagen 8 juli 017 Hagen 8 juli 031 Hagen 8 juli 007
 
Og rosen ‘Karen Blixen’ SKinner opp med sin klare hvite farge om kvelden, og duften er nyyydelig.
Burde egentlig satt en paraply over dem i dette regnværet, for de får røde flekker på bladene ved kraftig regnvær…
 
 
Sandkassen som jeg kjøpte av min sønn er endelig blitt beplantet med erteblomster, så nå kan de bare klatre opp og pynte trådene fra “maistangen” Dere ser ‘Karen Blixen’ lyse opp bak sandkassen.
 
Hagen 8 juli 025
 
I dag eller i morgen kommer graveren har jeg fått vite… Litt skummelt, men veldig spennende
 
Hagen 8 juli 026
Så i hjørnet her skal det graves opp til en platting og bygges en havestue. Noe i nærheten av dette er drømmen.
 
Rosebeddet langs gjerdet står nå snart i full flor
 
Hagen 8 juli 034
 
og morelltreet bugner av straks modne bær, deeeilig:)
 
Hagen 8 juli 044
 
Nå skal jeg rulle ut småkringler og mens de hever skal jeg kose meg med bloggene deres. Ordentlig bloggevær i dag:)
 
Veldig hyggelig å se at mange vil være med på give away’en, men det er enda tid til å være med:)
                                                                                                                                         Klem fra

8 kommentarer:

Bente sa...

Så fint hus og hage dere har!
Spennende å lese om dine ny-ervervede planter, og planer for hagen! Artig med bilder.

Merkelig at det må være sånn at når vi har fint vær, (midtnorge og nordover), er det ofte dårlig vær på Østlandet.

Håper vi begge får fint vær i helgen!


Klem fra Bente

Anonym sa...

Ja nå er jeg faktisk enig med deg.
Trengte en regnværsdag/hviledag. Er virkelig sliten etter noen hektiske og slitsomme dager i hagen. Har jo begynt å lage mine etterlengtede blomsterbed, men måtte jo spa vekk x antall trilleborlass med grus og stein før jeg kunne begynne å plante. Slitsom, men absolutt verdt det!
I dag kan jeg bare slappe av og nyte stauder og roser som til og med blir vannet for meg:)
Herlig kommentar fra din kreative sønn! Tenker på mamman sin han ;)
Nydelige bilder igjen, og spennende med hagestue planer!
klem Laila

Silje sa...

Husmordag hos meg idag også, det skjer ikke at det ikke er noe å gjøre liksom. Sukk..Ser på andres perfekte bloggehjem og lurer "hvordan i all verden får de det til?" Hehehe..
Kjempefine bilder her snuppa! Moro å se grillhyttedrømmen din også.

Marit sa...

Takk for "omvisningen", så fint det blomstrer hos deg nå. Merker at det hjelper her og, men det er fortsatt ikke satt helt fart enda.

Så spennende med graveren på plass, blir nok fantastisk fint med grillstue der!

Lykke til med baking og ikke minst ditt og M sitt samarbeidsprosjekt, lurt med noen avtaler:-)

God klem!

Lavendel sa...

Vi mangler regne her på Nordfyn!! Jeg tænker at vande i aften (har egen brønd, så det koster kun pumpens el), for jordbær og kartofler bliver ikke til noget ellers...ser så flott ud hos dig!! klem

Linda sa...

Bente: Takk for fine ord. Ja det været er merkelig... men vi bor i et laaangt land:) Men det hadde vært hyggeli gom alle kunne få litt fin sommer:)

Lillelaila: Ja godt med litt regn, absolutt. Men nå håper jeg det stopper i løpet av morgendagen. Vanskelig i bli tilfredstillt når det gjelder været...

Silje: Det er jo ikke alle deler av rommet som blir fotografert på en gang vet du, he, he:) Jeg antar at rotet bytter litt plass under fotoseansen:) Bare å nyte å se flotte bilder, men man må ikke la seg bli ulykkelig fordi man ikke har det sånn, for det har nok ingen hele tiden tror jeg:) Kos deg med blogger du, du har jo et lekkert hjem selv:)

Marit: Ja noe fart kan man vel ikke skryte av her heller, det er jo ikke mange varme dager vi har hatt... men det kommer seg vel håper jeg:) Ja nå skjer det endelig noenting... men skummelt er det:) Jeg håååper det blir bra:) Jada avtaler er bra, men vi må være to for å forstå avtalen rett:) Det er ikke alltid de er enige i min oppfatelse av avtalen vet du, også er det jo så mange smutthull, he, he:)

Lavendel: Ja vann må man ha:)Det har kommet litt her i dag, og jeg tror plantene var glade for det, for nå var det tørt.

Takker for kommentarer og hilsner:)

Ninni sa...

Så forferdelig lekker utestue du drømmer om Linda, som dere står på!! Åååå..dette blir jo en drøm :) Så spennede å få lov til å følge med på dette :) Gleder meg til å se mer! Og rosehekken utenfor gjerdet, sukk - så vakkert! Jeg må se en gang til på utestuen...nydelig med teglstein!

Linda sa...

Ninni: Ja den stuen der er så fin, helt lik blir den jo ikke, jeg må liksom gjøre den min egen, men mye er inspirert fra denne.
Jeg håper prosessen blir bra:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails