VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)torsdag 15. juli 2010

Siste del av Krigen
Iallefall her på bloggen:) Bare litt oppklaring…
På bildet over er en brunsnegle,Iberiskogsnegle, mordersnegle (tror jeg…) Noen som vet? Den har iallefall tygget godt på georginene mine… Det blå man skimter i bakgrunnen er Ferramol, men jeg tar ikke sjansen på at den har spist nok av det, så den havner rett i bøtten med saltvann.

snegle 001

Dette er som Anne fra Moseplassen kommenterte en boasnegle. Den spiser eggene til morderseglen og skal på denne måten være til hjelp i min krig. Men jeg må innrømme at jeg er en sneglehater, og synes heller ikke det er koselig å dele kvelden i hagen med 30-40 stk 15 cm lange stripete, seige ekle snegler. De kan gjerne hjelpe til, men i en redusert bestand, så når jeg finner bare en to tre en gang i blandt så skal jeg vurdere å la de være.
Alt om hjelpere i hagen osv, det å dele hagen med hagens opprinnelige beboere osv… Glem det, ikke med denne karen iallefall.
Jeg plukker masse småsnegler, tydelig egg som er klekket i det siste. De er bleke/hvite i fargen enda, så jeg vet ikke hvilken sort det er, men de har tygget godt på blandt annet solhattens blader. De ødelegger, så de havner i saltvannet i bøtta (de er så små så å klippe dem er umulig)

snegle til topps 002
Men denne sorten med skall, ser jeg mellom fingrene på, de finner jeg ikke så mange av heller.
Jeg håper jeg sier rett om sortene her nå, er ingen mester på snegler, men hater dem intenst og gjør hva som helst for å bli kvitt dem.
Helt utrydde dem klarer jeg nok ikke alene, men kanskje begrense dem slik at de ikke er et problem lenger:)
Jeg lover å ikke vise flere ekle bilder fremover, men heller hyggelige ting som skjer i hagen. For heldigvis så er det flest av dem:)
Men nå skal jeg løpe ut å gjøre det siste angrepet klart:)Krig del 1
Krig del 2


Klem fra

2 kommentarer:

Marit sa...

Skjønner godt at du ikke er begeistret for dette dyret! Lenge siden, og gleder meg til å høre om det siste prosjektet dere har på gang.

Vi snakkes, alt for lenge siden, klem:-)

Ninni sa...

Dette er flotte og kjempenyttige innlegg Linda! Bare fortsett med dem du :) Jeg er fersk på sneglefornten så jeg trenger all den informasjonen jeg kan få. Nå hører jeg at bittesmå babysnegler kan ligge i pottene vi kjøper på hagesentrene rundt om og jeg tror jeg fant en bitteliten en i dag. Det er nesten så jeg har lyst til å fjerne all jord på planter jeg kjøper og skylle røttene, men det blir vel nesten hysterisk... Og altfor omfattene når man kjøper så mye nytt som meg for tiden. Mye er også i jorden allerede. Jeg har dog ikke lyst på disse sneglene i haven min!

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails