VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)torsdag 1. juli 2010

Jeg har vært så griseheldig, Århus dag 1

Nå kommer endelig 3 innlegg om min store helg. Det har tatt litt tid,men dataen er håpløs. Den slår seg av vi hytt og pine, og om jeg ikke har fått rukket og lagre er det å starte på nytt igjen. I tilegg er den utrolig treg… Men nå er innleggene klare. Så det får være bra nok, til en ny pc er i huset.
Endelig kom helgen som jeg har gledet meg til så lenge. Min venninne og jeg har nemlig vært så griseheldige å bli trukket ut til å få besøke åpen hage hos Claus Dalby i Århus. Gjett om jeg ble glad, spratt og hoppet rundt om en gal. Og for de osm ikke har fått det med sege, så er jeg i grunn helt “Clausifisert” Det hele startet i fjor sommer, da jeg kjøpte flere av hans bøker i København. Måten han formidler og deler sin kunnskap og erfaring på er helt fantastisk, både i tekst og bilder. Han får det hele liksom til å virke så lett, at man tror man kan klare å få det til selv. Så dermed gikk min hagehistorie og lidenskap over i en ny epoke. Så det å få lov til å komme å se hans hage, er utrolig stort for meg.
Århus er jo ikke den verste byen å dra til heller, så vi har satt av en helg til oppholdet. Vi pakket og gledet oss. Vi fløy med Ryan air, greit nok det, men hjelpe som de er utrolig strenge på vekten… Jeg hadde 1 kg for mye vekt på vei ned… Enda jeg ikke hadde pakket med jakke… Toalettmappen min havnet hos venninnen min, og vi fikk sjekket inn. Vi konkluderte med at det selvfølgelig er selve kofferten som er for tung i seg selv… Jeg hadde jo bare pakket det nødvendigste…

IMG_8180 IMG_8181 IMG_8182

Vi gledet oss veldig, det kilte ordentlig i magen. Kofferten blir sjekket utallige ganger, har jeg husket på alt? (Vekten tilsier at jeg har husket på altfor mye…) Pass og boardingpass er med, og sjekket hundre ganger… Skulle nesten tro vi aldri hadde fløyet… eller er det alderen? Jeg husker så godt min kjære far far, som alltid var klar i mange dager før han skulle noe… Jeg må innrømme at jeg ser den komme… men dog om litt tid, håper jeg:)

IMG_8184 IMG_8203 IMG_8214

Når vi kommer ned tar vi en runde i byen og et besøk opp til “Den gamle by” og Botanisk hage. Ingen grunn til å vente med fornøyelsene. Effektivitet ble et stikkord.
Men ikke mere effektive en at vi koste oss skikkelig masse.
I gamle by i århus er det også fem historiske hager, og et veksthus. Dette veksthuset har vært i et av programmene i den danske tv-serien “Drivhusdrømme”
IMG_8188 IMG_8195 IMG_8193
IMG_8199 IMG_8185 IMG_8205
Og til sist fra denne dagen et lurt tips:
IMG_8207
Suverent for folk med liten hage; som meg. Rett og slett stolper, hvor det henger tre tau ned, og i de klatrer det ‘Humle’. Men man kan jo velge å ha forskjellige klatreplanter i dem. F.eks tre ulike klematis, tidlig, sommer og sen blomstring. Det ville blitt en lang og flott blomstring.
IMG_8209 IMG_8208 IMG_8215

Ha en god hagedag. Klem fra

7 kommentarer:

Ninni sa...

Lysten til å se Den Gamle By i Århus er ikke mindre etter dette innlegget akkurat! Kjempekoselige bilder, dansk idyll dette :) Og såååå utrolig heldige dere avr du og venninnen din som ble truket ut til å besøke Claus' Have!! For en lykke!!
Så artig med stolpene med tauene i. Jeg har nemlig laget en lignende løsning til blåregnen min, med kunsthamp som ikke råtner. Det ser akkuart ut som vanlig hampetau. Jeg har bundet det fast nederst i blåregnen for at det ikke skal rive og slite når det blåser som verst her, for det gjør det en del.
Og du, reisefeberen og redselen for å ha glemt noe blir bare verre og verre med årene kan jeg trøste deg med ;)

Bente sa...

Åååå, for en fantastisk tur du må ha hatt til Århus!
Kjempefine bilder fra nydelige steder!
Århus virker absolutt som et sted man burde besøke... :o)
Gleder meg til bildene dine fra Claus Dalby sin hage.
Klem fra Bente

Linda sa...

Jeg prøver igjen... Til o gmed å legge igjen kommentarer er håpløst med denne maskinen...

Ninni: Takk for besøk:)Det er absolutt verdt en tur. Jeg planlegger allerede en ny tur. Vet det er en som blir glad om du kommer på besøk, jeg skulle hilse:) Jeg har tenkt til å ha sånt kunsthamp på hushjørnet, til pipeholurten min. Kunsthamp er jo en velkommen avveksling til klatrestativer:) men jeg er usikker på hvor jeg får tak i det... Tips?

Bente: SOm jeg sier til Ninni, Århus er verdt turen:) Ikke er det dyrt heller å reise. Iallefall ikk emed ryan air. Og reiser man naken, med tom koffert, så kan det hende man kan handle litt også:)

Jeg jobber med innelgget fra hagen til Claus, men med denne dataen her, så byr det jammen på problemer. Må ha ny!!!

anne - moseplassen sa...

Danmark er jo et eldorado av planteskoler og hager og parker - må jo bli bra :D Kjempehyggelig at vi får være med i kofferten på denne måten!

Frøken Solhat sa...

Søde søde Linda....hvor lyder det til at du og din veninde har haft en helt fantastisk tur til Jyllands hovedstad......og vejret viste sig ovenkøbet fra sin bedste side.....men jeg lover dig også at der blev krydset fingre til den helt store guldmedalje her :0)

Jeg er glad for alt gik efter planen og at bussen fandt til Ugelbølle - jeg vidste at Flemmings have IKKE ville skuffe dig, den er helt fantastisk og netop hans fantastisk frodige carport er årsagen til at jeg bare måtte have en akebie i haven - og udvalget af clematis....det er jo ubeskriveligt :0)

Dalbys have og Den gamle by - hvilke oplevelser at tage med sig hjem i kufferten også. En tur vi bestemt er nogle stykker der gerne vil gøre dig efter :0)

Håber vejret holder så din bondegårdsferie bliver lige så pragtfuld for både dig og din familie.

De kærligste hilsner Dorthe

Wenche sa...

Takk for titten og inspirasjon/tips :-) Om ca. 3 uker er jeg (vi) i Århus også, gleder meg veldig. Har ikke planlagt i detalj ennå, først blir det noen dager på Fyn, et par dager ved Skagen og så står Århus med gamleby og hager for tur.

Gleder meg til innlegget fra Claus sin hage også :-)

Ninni sa...

Her får du kjøpt kunsthamp metervis: http://www.faannessen.no/webshop/product/52809#variation=52810

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails