VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)tirsdag 6. april 2010

Påskemoro

I dag ble det ikke så mye haging, men tid til kos og moro. Vi har vært og grillet sammen med gode venner.
Jeg bakte kanelsnurrer på morgenen. Denne oppskriften som jeg har fått av en god venninne, er god  å jobbe med, og smaker godt. Derfor har jeg lyst til å dele denne med dere. Jeg er ikke så veldig god på å bake, men venninnen min derimot er veldig god på det. Det er ikke måte på hva hun slenger sammen til stadighet, så det inspirerer jo en sånn stakkar som meg også til å prøve ut bakeferdighetene. Og med en sånn oppskrift så går det bra også.
 
KANELSNURRER
200 gram margarin
2 dl vann
4 dl melk
50 g gjær (1 pk tørrgjær)
1 kg hvetemel
75 gram sukker
1 egg
 
Smelt smøret i en kjele, tilsett så melk og vann. Dette varmes til fingervarmt.
Tilsett så sukker, så egget og tilslutt melet til en passe deig.
Eltes godt. Jeg pleier å la deigen gå ca 5 min i kjøkkenmaskin.
 
Deigen trenger ikke å forheve, men jeg pleier å gjøre det. Det kommer litt ann på hva jeg har av tid å disponere. Om ønskelig forheves de i 30 min.
 IMG_6120
Jeg deler deigen i to. Kjevler ut en rektangen. Så smører jeg på mye smør,
og godt med sukker og kanel.
Gjør rektangelet litt bredt slik at du får mage “runder” på hver kanelsnurr.
Snurrene pensles med egg,
 
Har de ikke forhevet settes de til etterheving i 1 time, eller si 30 minutter.
 
Stekes i 200 grader i 8-9 minutter. Jeg pleier å følge godt med, veien er kort fra passe til stekt.
Lykke til:)
IMG_6118
 
Vi hadde fotballkamp etter grillingen. Papper mot mammer og barna. Mor og barnlaget vant:) Og det er ingenting å utsette på innsatsen.
 
IMG_6125 IMG_6122

IMG_6126 IMG_6131
En morsom dag:) Det eneste hagete som har skjedd her i dag er at jordfreseren er hentet. Og imorgen (eller egentlig i skrivende stund) så er hverdagen i gang, med stor taxi-virksomhet med unger som skal hit og dit.
 
Også så jeg en lite blåveis knupp på veien hjem. Hadde sååå lyst til å stoppe og fotografere den, men jeg må vel virke helt gal på de andre, så jeg klarte å la være, men det kan jo være jeg drar tilbake, he, he:)
Håper alle har hatt en god påske. Klem fra

8 kommentarer:

Marina sa...

Å hvor ser det hyggeligt ud, ligesådan som en ferie skal være.

Kathrine sa...

Herlig med disse vårtegnene. Skal jammen se etter blåveis snart jeg også.

Nyt april:))

Petunia sa...

Slike lager min mor også og det ser ut som oppskriften er omtrent lik!
De er kjempegode og får alltid ben å gå på!!
Vedlig grei å ha i frysen og lett å tine om noen skulle ringe på.

Jeg kan ikke få snakket varmt nok om det å ha marsvin. Jeg bare anbefaler det så veldig også om dere har katt! Vi har to katter og de er to gamle grinebitere som har trykket Luke til sitt hjerte. Bare les innleggene om Luke på bloggen min, så kan du se selv.
Marsvin er det perfekte førstegangsdyret (for å kalle det noe sa dumt, men jeg håper du forstår at det ikke er ment som noe bruk og kast eksempel) for barn. De er kjempesosiale og kosete. Biter lite (i motsetning til hamster) og elsker oppmerksomhet. Når vi står opp om morgene, så roper Luke på oss fra stuen og gir seg ikke før alle - både to og firbente har vært borte og sagt hei. Han elsker når kattene ligger oppe på buret og sover og kattene synes det er kjekt når han plystrer på dem:)
Marsvin kan om de har rikelig tilgang på mat og vann, være hjemme alene fra fredag til søndag og de har garantert ikke hjemmealene fest!

Frøken Solhat sa...

Mums hvor ser de lækre ud - er sikker på de hurtigt fik ben at gå på efter sådan en hyggelig dag med fodboldkamp på "grønsværren". Stort TILLYKKE med sejren :0)

Knus Dorthe

Marit sa...

Tror ingen hadde reagert om du hadde stoppet og tatt bilde;-)

Takk for i går, var veldig koselig! Bollene var knallgode, og enig med deg i at har man en god oppskrift er man godt på vei.

Blir deilig med tur i morgen, løp samme runden i ettermiddag, så skal bli rent behagelig å gå raskt, langt mer sosialt også:-)

God kveld til deg, klem

Mia sa...

Mums fillibabba, kanelbullar, ser helsmarriga ut! Du har samma oppskrift som jag :) Nu satt du mig på tankar om bakdag till helgen ..

Ninni sa...

Nam nam! Det så farlig godt ut :) Kanelsnurrer er populært her også og så mye enklere å bake enn boller med all trillingen :)

Linda sa...

TAkk for kommentarer, som sagt, blir de alltid satt stor pris på:)
Ja slike boller får alltid ben å gå på, så de er kjekke å ha i frysen. Og sant, Ninni, man slipper å trille:)

Marit: Du imponerer som alltid altså:) Gleder meg til tur og prat:)

Marina, Katrine, og frøken solhatt: Takk for titten og hilsen. Det ble en morsom dag for alle:)Spørs om ikke pappaene må trene litt, diss ebarna på 8-9 år begynner å bli gooode i fotball, og med spreke mammaer på laget er de ikke til å spøke med:)

Petunia: Ja marsvin er morsomme dyr. Vi får se hva vi skal gjøre. Men moro å høre andres erfaringer. Og at de er søte er det ingen tvil om:):)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails