VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)mandag 26. april 2010

Mye Kjærlighet i luften

Kjærlighet….
Den siste tiden har vært hektisk her hjemme, så det har ikke vært mye tid til bloggen, og desverre ikke lese andres blogger heller. Jeg og en venninne til skal være forlovere for en tredje god venninne, og  utdrikningslaget ble arrangert for henne i helgen. Arrangementet var vellykket og alle var fornøyde.  Helt fritt for hage var det ikke, for når hun var og sminket seg hos frisøren fant jeg et blad med en hagereportasje. Jeg spurte pent om jeg kunne gjøre et bytte mot et av mine egne (ikke hageblader), og det fikk jeg. Dermed ble bladet med tre sider om hage med meg videre, selv om jeg ikke fikk sett på det før jeg var i seng, var det godt å vite a tdet var der (jeg er ikke avhengig av hagestoff ,eller…). Dagen var vellykket, og nå er det bare å glede seg til bryllupet. Til og med min Cobea scandens er med på å feire kjærligheten, og former et hjerte med sine blader.
Nå når arrangementet er vel overstått, kan jeg igjen bruke mer tid på hagen, mine prosjekter og bloggeland, jeg må innrømme at det har vært litt halvveis i det siste...  Men fortsatt skal det også være tanker om bryllup i mitt hode, og det skal det få lov til å være. Det er jo ikke hver dag en venninne gifter seg.

Jeg har lenge tenkt å takke alle dere som stikker innom her, jeg er helt overveldet. Det er sååå hyggelig å få så hyggelige hilsner fra mange av dere:) Nå har jeg ikke vært på nett på et par dager, og det er kjempehyggelig å komme tilbake hit, og se at noen har vært innom. Det er alltid spennende å titte innom både for å se om noen har lagt igjen noen ord, samt å se om dere har gjort noen nye oppdagelser, eller om noe har skjedd i hagene deres.

IMG_6369   
Når jeg begynte å blogge, var det mest fordi jeg trengte å ventilere ut noen hagetanker. Jeg er rimelig godt hagegal hele året. Mulig jeg var/er litt plagsom for de rundt meg… beklager da for det:) Jeg leste hageblogger jevnt (etter et tips fra en venninne) uten egentlig å legge igjen noen spor. Til slutt tenkte jeg kanskje jeg skal lage en blogg jeg og... Jeg hadde ingen forventninger til noenting, men nøt å kunne lufte tanker om hage selv om det lå nesten en meter snø ute. Jeg må også igjen takke Anne på moseplassen for hjelp og veiledning gjennom sine bloggtips, også Jorid på Noe fra hjertet med sin hjelp til bloggere var en uunværlig side. Uten dem hadde jeg aldri fått det til, pluss gode venninner som støttet opp, og som gjorde at jeg turde å gjøre dette. Takk alle sammen.
 
Det var skremmende, overveldende og morsomt i starten, å oppdage at noen leste det jeg skrev her, men nå er det bare kjempehyggelig. Og deres besøk og kommentarer er med på å gjøre mitt haveliv enda mer spennende og inspirerende.
Jeg er imponert over hvor hyggelige alle er. Hagefolk er virkelig supre. Ingen ærgjerrighet å spore, gode tips og ideer, og "oppskrifter" på store og små prosjekter deles ivrig blandt hagebloggerne.

IMG_6625 IMG_6627 IMG_6370
 
Symbolet på kjærlighet er jo hjerter… Et tips jeg glder meg til å prøve på er betonghjertene til Tonerose. Innimellom slagene på en turnkonkurranse i Oslo for et par helger siden fikk jeg sust bort på IKEA og kjøpt hjerteformer... Men så mye lenger har jeg ikke kommet enda… Tonerose lager virkelig mye fint. Og nå skal hun ha en Award, så hiv dere på ved å trykke på bildet:)
 
give away i Toneroses hage kompri

Noen sier til meg innimellom at jeg må synes det er ille å se hvordan det ser ut hos dem, når jeg selv er så opptatt av hagearbeid. Men slik er det ikke. Jeg er interessert fordi jeg selv synes det er gøy, og uansett hvordan en hage ser ut, så er det en hage, og det er mer enn godt nok. Jeg synes alle hager er vakre, og har sin sjarm. Det viktigste med hagearbeid er at man liker det, og ikke at man skal gjøre et fint fordi man tenker på hva andre synes. Da blir det jo bare stress og ihvertfall ikke terapeutisk. Så hver må gjøre som man liker og har tid til, det er viktig. Man kan jo ikke klandre andre for å ikke ha den samme interessen som meg…tenk f.eks hvordan det hadde sett ut inne hos alle sammen da… For her hos meg ser det aldri ut inne i huset på denne årstide. Nei, det er godt vi er forskjellige og har ulike egenskaper, heldigvis.
 
IMG_6448 IMG_6450 IMG_6449
 
Bildene øverst i dette innlegget er av min Cobea scandens eller Klokkeranke. Den har vært morsom å følge med på hver dag, for den lager utrolige kunstverk allerede. Nå har den dannet to bladpar og er i ferd med å skyte ut lengre stengler… Skal denne toppes??? Jeg tør ikke uten å vite sikkert… Som sagt før, jeg er sååå pysete der… Det ser liksom ikke ut som den skal toppes… Den er sådd med flere frø i store potter. Et par cm med såjord på toppen for frøene, og så god plantejord i bunnen få den får næring når den vokser. Tenkte at den skulle vokse i de pottene i sommer…
 
Bildene av nederst er av  “lille stikling” (Pelargonium “double velvet”) som står i kjøkkenvinduet. Hun skal jo egentlig ikke få lov til å gå i blomst, men hunvar litt ulydig… og jeg (som egentlig ikke er glad i å nipe mine stakkars små) har latt denne glippen passere. Jeg har jo maaange andre stiklinger på vent, så hun her skal få lov til å blomstre så lenge hun vil. Er hun ikke vakker?
 
Og så må jeg bare si at nå har vi fått jordfreseren til å virke, HURRA! Så nå skjer det noe i grønnsakslandet. Og om torsdag var jeg på kurs i kompostering, ser noen venter på det referatet, og det kommer:)

                                                                                              Klem fra

8 kommentarer:

Anonym sa...

Flotte bilder!

Lykke til i bryllupet!

Tonerose sa...

Så vakkert innlegg Linda!! Nydelig. Herlige bilder du har tatt!

Denne bloggverdenen er virkelig helt fantastisk - alle er SÅ positive og søte! Jeg blir i godt humør alltid når jeg titter innom bloggen/bloggvenner. ...og veldig inne hos deg/når du legger igjen en kommentar. Det setter jeg STOR pris på!! Hjertelig takk :o)

Mine klokkeranker (lilla, husker ikke navnet...) har også kommet skikkelig i gang- og det er jo så veldig stas! Jeg mener jeg var litt sein med å så de, men de har allerede kommet med sitt andre bladpar, så jeg er strålende fornøyd. Håper virkelig jeg får de til - de ser jo bare SÅ skjønne ut!! Jeg synes ikke det er like greit å få til alt i vinduskarmen; jeg gleder meg STORT til å kunne så i drivhus! hihi.

Jeg håper du får en helt vidunderlig uke Linda! :o)

Kathrine sa...

Så flott et innlegg! Koselig med hageblogging, en blir kjent med andre hageinteresserte, og det er gøy!
Jeg har og hatt bloggpause denne uka. Ble litt lei, men er delvis igang igjen nå.
Ha flotte vårdager. Nydelige bilder du har tatt:)

Ninni sa...

Dette var gode og sanne ord og tanker Linda :) Så koselig at du skal være forlover for venninnen din, det er en viktig oppgave :)
Neste år skal jeg også ha Cobea, glemte å kjøpe frø i år, isj... Det ser ut som om ALLE andre har, bare ikke jeg ;) Flotte bilder av din! Og den englepelargoniaen...såååå... nydelig!

Mia sa...

Hagen kan man drömma om året runt, och det är nu som allt man planlagt i vinter ska realiseras, får jag gjort 10 % ska jag vara nöjd.. Dina foton, underbara, det ser ut som om bladknopparna dansar balett och lagar piruetter :)

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Wow, coola bilder på cobean!

Marit sa...

Koselig innlegg!

Tror jeg lar mine stiklinger få blomstre jeg og, det er jo så koselig, især når de har stått der og "bare vært grønne" siden i sommer. Jeg får komme å nipe noen stiklinger av englepelargonien din, den er jo bare så vakker!

Uff, må se å komme meg i seng, spent på morgendagen!

God klem

Linda sa...

Ragnhild: Takk takk. Veldig gøy å ta bilder synes jeg:)

Tonerose: Takk igjen for så nydelige ord:) Du er jo såå snill og god.
Og jeg gleder meg til klokkeranken, er så spent. Første året jeg har den:) Men den fascinerer allerede:) Og enig med deg, hyggelig med besøk, og gå på besøk her inne:)


Kathrine: Godt du er tilbake:)

Ninni: Takk takk. Jeg gleder meg til å ta fatt på andre del av oppgaven:)Og så er vi to, og det er ekstra hyggelig. Har blitt noen koselige møter ut av det.

Mia: Ja det er godt å kunne drømme:) Viktig også. Hvordan skulle det ellers bli noe av ting?:)

Hillevissan: Tusen takk:) Og i lige måde, du har jo så mange fine bilder, så du inspirerer:)

Marit: Lykke til i dag:) Første dag på jobb etter å ha vært hjemme med små er alltid spennende. Det går nok bra, det er nok morshjertet som sliter mest:)
De er jo litt søte når de står der og blomstrer da:) Du kan få et par nye av meg som du ikke lar gå i blomst enda vet du:)

Og til dere alle: Ha en nydelig hagedag:) Klem

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails