VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)tirsdag 27. april 2010

Mitt kommende arbeidshjørne, kanskje…Jeg har lenge ønsket meg et arbeidshjørne i hagen. Det må være deilig å ha et sted der man har alt utstyr samlet. Jeg var så heldig og kom over en blogger som hadde tatt jobben med å samle inspirasjon til plantebord. Sjekk her
 
Jeg sier det igjen, bloggeverden er jo fantastisk. Det er jo så mange kreative og flinke folk der ute, som deler av sine erfaringer og kunnskap. Så takk til Min Eden som har tatt den jobben og samle disse plantebordene hos mange bloggere, og som gjennom sin blogg vil dele med oss andre. Også hos Blomsterverkstad finner man et par fine eksempler på plantebord. Så nå skal det planlegges, eller kanskje heller gå i forhandlinger, he, he. Men først må forhandlingene planlegges… det er viktig, kanskje til og med avgjørende, he, he.
 
Jeg har lyst til å nevne en annen bloggside, I bøtter og spann Disse jentene driver en gjenbruksbutikk, og de har utrolig mye fint og så er de utrolig flinke til å pusse opp gamle ting. Bloggen er ny, og verdt å titte innom. Jeg prøver å legge den til i blogglisten min, men jeg får det ikke til… men gir meg ikke da… På bloggen dems kan det komme mange tips etterhvert vil jeg tro. Kanskje jeg kan finne meg noe jeg kan bruke som plantebord?
 
IMG_6644

På bildet øverst ser dere min lille sørvegg flekk, helt bortgjemt i hagen... Døren er inn til vaskerommet som ble bygget i fjor. Og derfor har jeg heller ikke gjort noe her enda. Jeg ønsker å ha et gammeldags tørkestativ, hvor snorene begynner i veggen og ender på et Y formet stativ. Og selvfølgelig en klatreplante i dette stativet. Det skal bli så deilig å kunne henge ut tøy, uten å måtte støtte opp stativet med steiner for at det ikke skal velte i vinden. I tillegg ønsker jeg meg en arbeidplass inn til veggen. Man kan vel trygt si at prosjektene “baller” på seg. Synes jeg hører samboer; “To prosjekter på den lille flekken???”

Siden denne kroken er litt bortgjemt i hagen vår, kan det jo hende jeg vil føle jeg ikke har oversikt over noe som helst når jeg står gjemt bak her, men samtidig kan det jo være godt å stå i ro også. Ungene er jo nå så store at de vet  å finne meg… Og de bråker som regel såpass at jeg hører dem, he, he. Det blir nok verre når de finner ut at det lønner seg å la mamma glemme tiden litt borti kroken her og heller er stille….
Tidlig på våren er det sol her, og da er det lunt og godt, men om ikke lenge nå, kommer Asken og Syrintreet med sine blader og da blir det skygge på store deler av denne veggen. Så som noen solvegg og oppholde seg i på sommeren duger den ikke til likevel, så den kan likegodt gjøre nytte for seg som arbeidsplass.

IMG_6647

Men nærmest døren til vaskerommet, tenkte jeg å lage en stor kasse, som et opphøyd bedd, med kanskje en drue i? For akkurat der er det mer sol gjennom dagen... Prosjektet skal snart presenteres samboer:) Forhandlingene starter om kort tid.

IMG_6652 IMG_6650 IMG_6642

Bildene i innlegget er fra noen Lupiner (Lupinus) jeg har i hagen, og de skal jeg har noen flere av i mitt hvite bedd, og da hvite Lupiner selvfølgelig. Bladverket dems er så utrolig flotte, særlig når bladene er fulle av morgedugg eller regndråper som på bildene. Når blomstene er visnet kniper jeg av frøstengelen for da kommer de igjen der de stod og uten å formere seg utover hele områder.
                                                                                                  Klem fra

8 kommentarer:

Tonerose sa...

Du tar så UTROLIG lekre bilder! Hvordan får du det til?? Jeg har endelig fått meg speilreflekskamera, men jeg vet at jeg har utrolig mye å lære.. Man må vel antagelig ha makroobjektiv for å til slike bilder som du har tatt? De er helt SKJØNNE!!! :o)

Så spennende prosjekt du har på gang!! Her hos meg er det ikke så mye jeg trenger å presentere, men jeg må jo da også gjøre det selv.. hihi, men men - jeg er nå iallefall veldig glad for mannen min lar meg gjøre som jeg har lyst til i hagen! Høres nydelig ut med gammeldags tørkestativ rett ut fra vaskerommet - deilig! Også så nydelig med klatreplante i enden...! Vinranke der hvor det er mer sol hørtes herlig ut, jeg har selv veldig lyst til å rive opp planken som er på uteplassen (rimelig sliten...) lage noen bed til klatreplanter - deriblant drue, og ha steinheller ellers på uteplassen... :o)

Høres veldig smart ut med eget arbeidshjørne, utrolig godt å ha et eget sted til alle potter etc!

Så gøy at du skal støpe, det blir nok moro!! Du verden, jeg tenkte AKKURAT på det samme med store hjerteformer!! hehe. :o) Fikk i dag både hagetidend og hagen for alle i posten, har bare såvidt rukket å bla kjapt i de med god hjelp fra lillegutt - og der var det avbildet en så nydelig liten sti med store hjerteheller! Hva tror du om å bruke bake-former? Jeg har hjerteform, men min er forholdsvis liten.. Men jeg mener det finnes sånne ganske like vanlige runde kakeformer, tror jeg må stikke en tur på feks europris og se om de har! Kunne blirr veldig søte heller! :o) Har akkurat støpt ferdig en "dørmatte", legger ut bilder nå etterpå.

Kos deg masse med støping - jeg gleder meg til å se! :o)

Linda sa...

Tuuusen takk, du er så snill:) Hyggelig at du liker bildene. Jeg synes det er veldig gøy, og når jeg blir ivrig glemmer jeg alt om innstillinger, og bare knipser i vei:)Dessuten så er egentlig autimatikken så god at det er bare å sette på auto og trykke på knappen. Men moro med makrolinse, det må jeg innrømme:)

Du er da utrlig flink som gjør ting selv, jeg føler meg helt hjelpesløs til tider, det er jo sååå dumt... Men han liker å ha noen prosjekter så det er hans måte å delta på, og han lar meg i grunn gjøre som jeg vil, men siden det er han som gjør det må jeg forhandle litt om rekkefølgen på saker og ting, he, he:)

Ja gleder meg til å støpe, blir veldig spennende, Oppskriften din er på plass i lomma. Skal bare grille litt middag så setter jeg i gang:) Hmmm europris ja, kanskje det er lurt... Men det må være litt størrelse på dem da... så det er god plass til foten, ellers vil man vel nesten føle at man må trippe på tå på dem...Men man kan jo ha noen mindre sånn innimellom... så det nesten blir en hjertefoss... Si fra om du finner noe, så skal jeg si fra om jeg finner noe:) Fått de bladene jeg og, og falt sånn for den stien... men uten din inspirasjon ville jeg ikke turt å tenke tanken engang, he, he:)

Frøken Solhat sa...

LInda....jeg elsker dine projekter og jeg elsker dine billeder......hvor er de bare helt fantastisk smukke - man får næsten lyst til at prikke til dråben for at se om den brister :0)

Dit hjørne der mod syd er da perfekt til en arbejdsplads - sol om foråret og skyggefuldt på en varm sommerdag PERFEKT.

Knus Dorthe

Tonerose sa...

Så søt du er Linda! Ja, når jeg fikk tenkt litt på det - så er det kanskje bedre å forsøke å lage en form med noen tynne lister. Burde gå ann å bøye de såpass at man får laget et halvt hjerte av en? og samme på motsatt side? hmmm... Men det var jo en veldig god idè da, med en liten hjertefoss! :o) hmm.. I like måte, si ifra om du kommer over noe!!

ja.. tenk å ha makrolinse!! Det står øverst på lista, men er desverre ganske dyrt.. men en gang i fremtiden!

...en liten award til deg inne hos meg. :o)

- Kirsti / Monika - sa...

Hei Linda :)

Tusen takk for super flott PR. Håper bare jeg blir flink fort :)
Utrolig flott blogg, og bildene dine er helt fantastiske!!!!

klem

- Kirsti / Monika - sa...

Hei Linda :)

Tusen takk for super flott PR. Håper bare jeg blir flink fort :)
Utrolig flott blogg, og bildene dine er helt fantastiske!!!!

klem

Marit sa...

Fint med linken til inspirasjon til plantebord! DEt står høyt på ønskelisten min og, som så mye annet:-)

Bildene dine er virkelig fantastiske!!

God kveld og natt, klem!!

Linda sa...

Tonerose: Ja vi får gå i tenkeboksen:) Når jeg så den stien var jeg solgt:) kan finne utstyr brukt på foto.no Det er så mange fotofantaster som bytter ut utstyr stadig vekk. Og tusen takk for award:) Artig:)

Monica: Lykke til, dere er jo sååå flinke:) Farlig å gå innom butikken deres, er så myyye fint:)Gleder meg til bloggen:)

Marit: Ja vi får sette gutta i sving:) Lykke til denne uken, spennende:) Og så gleder jeg meg til tur igjen:)

Ha en god dag alle sammen:)
Klem

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails