VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)torsdag 1. april 2010

Besøk på Dyhre Gartneri

IMG_6058

Dette skiltet har jeg ventet på å se på mitt yndlingsgartneri. Og nå har de åpnet. Jeg har tatt noen bilder der inne i dag. Og jeg må bare si at bildene yter ikke stedet rettferdighet, men jeg håper å vise at det finnes en sjarm her som er verdt å oppleve.

IMG_6024 IMG_6027 IMG_6032

Første gangen jeg var på Dyhre Gartneri var i fjor sommer. Litt ut i juli tror jeg det var. I mange gartnerier kunne man se at det var sent på sesongen, men ikke her. Godt utvalg av flotte planter, et engasjert personalet som kunne masse om sine planter. God hjelp og god service var og er merkbart. Her selges gammelt og nytt. Sjarmerende små miljøer finner man rundt på gartneriet, sjarmerende lapper med info om planter står her og der.

I veksthuset kan man sette seg ned og bla i blader og ta en kaffe eller tekopp blandt gamle pelargonier som står på gamle kasser langs veggen, oliventrær i potter, og drueranker som klatrer i vegg og tak. Og selvfølgelig blandt mange nye vakre planter som selges. Bare duften her inne får en til å drømme avsted.

IMG_6033 IMG_6037 IMG_6042

Enda så er det ikke så mye som blomstrer her, men om et par tre uker har det sikkert skjedd masse. Drivbenkene er fulle av spirer og småplanter.

IMG_6030

Særlig ulike typer pelargonier har de her, jeg MÅTTE ha meg fire duftpelargonier i dag. Sorter jeg ikke har sett på andre lokale gartnerier. Jeg skriver et eget innlegg om de senere. Her kan man finne ting som ikke er så vanlig andre steder. Snøen er ikke mer enn nettopp forsvunnet, det ligger faktisk enda noe snø i krokene, men jeg synes ingenting er så sjarmerende om våren som et gartneri som våkner til liv etter vinteren. Gå og kjenne duftene i veksthuset, og man kan lett forestille seg hva som kommer til å bli, og det er ikke lenge til nå.

Her finner man tegn på hagelivet i gartneriet. Man ser at det jobbes med plantene og det er noe nytt hver gang man kommer. Da er de ferdige med noe som var på gang sist man var der. Ting som står rundt er ikke bare til pynt men også til nytte.

IMG_6041 IMG_6053 IMG_6056

Jeg får litt dårlig samvittighet når jeg skriver dette, for som sagt, bilder og tekst yter dem ikke rettferdighet. Men jeg skal prøve å gjøre det godt igjen når gartneriet er i fullt liv, og gartneriet er i blomstring.

IMG_6057

 

IMG_6016   

Et besøk anbefales på det sterkeste:) Klem fra Linda

16 kommentarer:

Aud på Dal sa...

Dette så ut som et kjempekoselig gartneri, absolutt noe annet enn plantasjen. Det er så trivelig å rusle rundt på steder som har så koselig interiør.
Ha en fortsatt God Påske.

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Jag tycker nog att det var ett vackert och harmoniskt inlägg. Det är ju tiden före all blomsterprakt:-)

Glad påsk Linda!

Mia sa...

Det här ser ut som ett sånt ställe som man går in i och aldrig vill gå ut igen, men när man först måste lämna stället är man luspank. Jättemysigt.

Frøken Solhat sa...

Hvilket paradis du har fundet dig der Linda....det ser bare rigtig hyggeligt. skønt med personale der brænder for planterne og ved hvad de snakker om, det er ikke en selvfølge alle steder.

Et sted man ikke bare kommer én gang kan jeg se.........

Linda sa...

Takk for hygelige kommentarer:) Ja dette er et super hyggelig sted på alle måter, hvor man kommer så ofte man kan:)Så er dere forbi så stikk innom.

Moss har annet å by på også som Alby, atelier F-15 og røed herregård kultursenter med mer:) Så en dag i Moss med besøk på dette gartneriet kan anbefales:)
Sjekk f.eks her: http://www.visitmoss.no/product.php?id=311209

Jøss nå har jeg reklamert fælt for nabobyen, men, er det verdt det så er det verdt det:):)

Marit sa...

Synes det var et veldig flott innlegg med fine bilder derfra jeg! Vi hadde jo så mange flotte turer dit i fjor, og som du sier, duftene i drivhuset med pelargoniene var jo fantastisk.

Absolutt et annerledes gartneri, full av varkre, velstelte planter og tilbehør.

God kveld:-)

Claus Dalby sa...

Kære Linda,

Det er skønt at komme på planteskolen på denne årstid. Dejligt at kigge rundt på din blog. Hyggelig artikel om valmuerne, som jeg håber, du får glæde af.
Tak for din opbakning og mange besøg.

Bedste hilsner og god påske fra Claus

Wenche sa...

Heldige deg som har et sånt gartneri i nærområdet (også med pellis da..). Her er det bare "de store" (Plantasjen/Oasen) i umiddelbar nærhet. Jeg må nok kjøre noen mil syd- eller nordover for å finne gode gartnerier :-(

Det er mulig det er ennå bedre i virkeligheten, men du har helt klart maktet å formidle utvalg og stemning på en kjempeflott måte :-)

Ninni sa...

Dit skal jeg dra, det så ut som et gartneri etter min smak :) Jeg husker du har snakket om Dyhre tidligere, men innbilte meg at det var i Sarpsborg eller Fredrikstad. Moss er jo ikke så langt unna!

Tonerose sa...

hmmm... spørs om man burde prøve å komme seg en tur hit da! Er jo ikke SÅ langt unna... hadde vært kos! :o)

Ser herlig ut der! Koselig blogginnlegg! :o)

Stor klem fra meg!

Tonerose sa...

hmmm... spørs om man burde prøve å komme seg en tur hit da! Er jo ikke SÅ langt unna... hadde vært kos! :o)

Ser herlig ut der! Koselig blogginnlegg! :o)

Stor klem fra meg!

Viviann sa...

Himmel og hav for et gartneri. Skjønner veldig godt at dette er din favoritt. Blir nok et stykke unna for min del, men det går jo ann å drømme.

Ønsker deg en fortsatt fin påske.

Viviann sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Linda sa...

Drar dere så hils fra meg:) Klem

Liber sa...

Hei Linda, tusen takk for kjempefint innlegg og bilder! Veldig koselige tilbakemeldinger som vi setter stor pris på.
Veldig morsomt å se og lese om alle dine små og store prosjekter, de er heldige de små grønne som havner hos deg!
Kommer til å titte innom nå og da, for å se hvordan det står til med pelargoniene og valmuene dine ;)

Sees i veksthuset.

Hilsen Emma på Dyhre

Emma sa...

Hei Linda, tusen takk for kjempefint innlegg og bilder! Veldig koselige tilbakemeldinger som vi setter stor pris på.
Veldig morsomt å se og lese om alle dine små og store prosjekter, de er heldige de små grønne som havner hos deg!
Kommer til å titte innom nå og da, for å se hvordan det står til med pelargoniene og valmuene dine ;)

Sees i veksthuset.

Hilsen Emma på Dyhre

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails