I morgen skal vi ha svigers på sen frokost før vi skal gå i tog. Skoletoget begynner ikke før 11.45,
og det er deilig å ha litt tid på morgenen.
Jeg skal servere spekemat og litt av tilbehøret skal jeg fortelle om her. I dag har det duskregnet i hele dag, og jeg elsker å gå rundt i hagen å se alt det vakre regndråpene lager. Kameraet har vært med selvfølgelig:)
Disse bildene er av min storkonvall som er pyntet med regn
Druesalat
400-500 gram stenfrie druer. Jeg bruker de blå pga fargen. De skal deles i to.
Ca 6 dl vårløk, skjæres i tynne skiver
2 dl lettrømme
2 ss ekte majones
1 lime
1 ss sukker
ca 50 gram valnøtter, hakkes
Bland sammen majones og lettrømme. Smak til med sukker og limesaft, tilsett druer og vårløk
Denne salaten er veldig god til spekemat, men kan også brukes til f.eks pitabrød med kjøtt av kylling eller kalkun. Men i morgen skal den gjøre nytten som tilbehør til spekemat
En regnvåt tulipan
Potetsalat
Poteter, skrelles, skjæres i terninger og kokes passe
Og legges til avkjøling under et håndkle
Saus:
1 boks rømme (lett eller seterømme)
1 pk majones
3 ss med saft av sure agurker
10-12 Sure agurker kuttet i små biter
1 Purre, evt løk (for deg Jonas)
smak til med sennep, saft av sitron, og evt litt bittelitt sukker
Frisk dill
Potetene vendes i sausen
Som perler på en snor ligger regndråpene på bladene til ruteliljen
Foccacia
Den steker jeg i morgen tidlig
7 dl vann
25 gram gjær
3 + 1 ss plivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
ca 14 dl hvetemel eltes inn til slutt, til en tykk grøtaktig konsistens
Heve deigen i 30 minutter
Ha den så i en bakepapirkledd liten langpanne, og trykk deigen til.
Heve i 20 min til
Hell litt olivenolje over deigen, stikk hull i deigen med fingertuppene og dryss over grovt salt/flaksalt og evt litt Rosmarin
Jeg pleier å dele opp noen coctailtomater i to og dytte de ned i deigen også.
Stek på nederste rille i 200 grader i 20-30 minutter.
Spøkelseshoder fra en avblomstret kubjelle
Osteiskake
Denne skal jeg ha med til min venninne på ettermiddagen.
Vi er tre par med barn som har byttet på å ha 17 mai på ettermiddagen. Det er veldig koselig og jeg gleder meg til i morgen.
Denne oppskriften fant jeg på www.kakemonsen.no Ei venninne anbefalte den for meg.
200 gram Filadelfiaost
3 eggeplommer
2 dl sukker
Dette blandes
Så pisker man krem av:
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Røres forsiktig inn i osteblandingen
Knus noen Digestive kjeks og legg i bunnen på formen
Hell over ostekrem blandingen
Knus noen kjeks til og strø over toppen.
Settes i fryseren i 8-10 timer.
Den står altså til imorgen her.
Denne kaken får mye skryt, og er super enkel å lage.
Det som gjenstår i morgen da er eggerøre, og foccacia, og dekke spekematen, også skal jeg også ha mangosalat som jeg har skrevet om før, som tilbehør. Den lager jeg også i morgen.
Idag gjenstår stryking av skjorter og bunadsskjorter.
Bare et lite spørsmål; Burde man hatt en diagnose når man synes at alle ting som ikke har med hage å gjøre er forstyrrende elementer i hverdagen? He, he:) Jeg tror forutsetningene for en diagnose er at interessen/tankene er forstyrrende evt ødeleggende for å kunne opprette en vanlig hverdag…
Bare et lite spørsmål; Burde man hatt en diagnose når man synes at alle ting som ikke har med hage å gjøre er forstyrrende elementer i hverdagen? He, he:) Jeg tror forutsetningene for en diagnose er at interessen/tankene er forstyrrende evt ødeleggende for å kunne opprette en vanlig hverdag…
Helt der er jeg ikke enda, men kanskje i grenseland???
Men med litt anstrengelse gleder jeg meg skikkelig til i morgen selv om det ikke blir noen haging:) Neida her gleder vi oss alle sammen:) Men på tirsdag, da skal tomater og agurker inn i drivhuset, og jeg gleder meg skikkelig.
Ønsker der alle riktig gode forberdelser til 17 mai.
7 kommentarer:
Nydelige bilder du har tatt i regnværet! Jeg blir så sulten av de oppskriftene - ha en super god 17. mai!
Neida, jeg ble OVERHODET ikke sulten nå. Overhodet ikke. Så utrolig deilig dette hørtes ut!! Minnet litt om sånn waldorfsalat vi har til kalkunen den druesalaten. Tipper den er utrolig god!! :o) og hjemmelaget potetsalat.. mmm!
Dere kommer til å få en DEILIG frokost i morgen ja!! Vi skal avgårde til familie i morgen vi, det skal bli deilig å bare kunne slappe av og kose oss med lillegutt. :o)
Nyyyyydelige bilder du viser fra hagen, som alltid! Jammen får du de lekreste bilder, til tross for øs-pøs regnvær. Vakkert med regndråpene!!
Ønsker deg en herlig 17.mai! :O)
Takk for opsskriftene! De skal skrives ned. Blir spennende å smake kaken, den så veldig god ut!!
Nå er det bare å krysse fingrene for en litt tørrere dag i morgen, sees!
God klem:-)
Hahahaha!
Helt suverent vennen.. Jonas og jeg lo godt her nå :)
Takk for oppskrifter som du deler med oss *notere*
Stoor klem
For en fantastisk meny til dagens frokost! Nam nam :)) Du er altså sååå flink!
Å nei, det er en helt normal følelse å synes at andre ting enn hage egnetlig er forstyrrende og litt unødvendig :) Om andre mener det er i grenseland for en diagnose får være deres sak :) Hihi, du skriver så herlig festlig :)
Og du, jeg må benytte anledningen til å takke deg for alle de herlige kommentarene dine hos meg. De varmer mye skal du vite!
Klem til deg på nasjonaldagen
Hei!
Jeg kom tilfeldigvis over bloggen din, via en annen blogg.
Kjempefine bilder og spennende oppskrifer i bloggen din.
He he. Det var artig å lese at flere har det som meg, når du skriver: "Burde man hatt en diagnose når man synes at alle ting som ikke har med hage å gjøre er forstyrrende elementer i hverdagen?"
Men, vi er vel mange som har det sånn, om våren og sommeren.
Vårlig hilsen fra Bente
Jøss! Så mye godt! Foccacia er nydelig. Det baker vi mye her, og noen ganger har vi i oliven og tomat.
Takk for tips til pinnsvinhus. Aldri hørt om, men kanskje lurt å prøve? De er så fiiine:)
Legg inn en kommentar