VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)søndag 23. mai 2010

En fin helg

Været har vært nydelig denne helgen. Ungene har til og med badet, og jeg har vasset. Båtsesongen har for mange startet for fullt denne helgen. Vi er som vanlig litt sent ute, men samboer har pusset båt i hele dag, så vi håper den kommer på sjøen til tirsdag. Det ser så deilig ut der ute på det store blå i dag.

IMG_7179 IMG_7180
 
Vannet er ikke så veldig varmt, så det er nok en stund til jeg kaster meg uti, men deilig å kunne kjenne litt saltvann på føttene igjen. Ungene derimot… ja, nå er det plutselig blitt sommer:)
Men på ettermiddagen så det farlig mørkt ut på himmelen, men de strøk forbi og innover mot byen, og her kom det ikke så mye som en regndråpe, men en vakker regnbue kunne vi se.
 
IMG_7222
 
I hagen har det skjedd litt godt:
 
IMG_7174
Jeg har ordnet i drivhuset. Akurker er plantet, flere sorter tomater; coctail-, biff- og plommetomater. Et par store planter som har små blomster for tidligere avling, og fire små som har en liten stund igjen før de bærer frukt.
 
IMG_7175 
 
Foran agurkene plantet jeg ut en rad med jordbær for tidligere bær i hagen.
 
IMG_7190
Ved den ene porten blomstrer Heggen, og den fyller hele hagen med en nydelig duft, Og det er tusenvis av marihøner på den, for lusene elsker skuddene til heggen, og marihønene elsker lusene, så her trekker skadedyr til seg nyttedyr. Og jeg bærer noen marihøner inn i drivhuset også, slik at de gjør litt nytte for seg der også.
IMG_7199 IMG_7200
 
Så litt andre bilder fra hagen:
IMG_7204 IMG_7205 IMG_7203
Disse pinseliljene som jeg ikke vet navnet på kommer i fra hagen til min kjære farfar som gikk bort i vinter. Jeg fikk noen løker av ham for flere år siden, og de blomstrer godt hvert år. Og jeg er så glad i dem, og ekstra glad i dem nå, for jeg tenker på ham hver gang jeg ser dem. Han visste jeg var glad i disse velduftende blomstene, og pleide å ringe til meg hver gang de blomstret i hagen hans, og ba meg plukke med meg en bukett hjem. Så på lørdag dro jeg ut i hagen hans og plukket en stor bukett og satt i en vase på graven hans. Nå var det min tur til å plukke til ham. Og når de visner ned skal jeg  ta opp noen løker og sette på graven, slik at de blomstrer igjen der til våren.
 
IMG_7216
 
Ønsker dere en fortsatt god pinse
I morgen skal jeg på Dyhre å kjøpe kjempeverbena, gleeeeder meg:)
                                                                                                     Klem fra

11 kommentarer:

Tullik sa...

DET var eit veldig fint drivhus !! Flotte blomer i hagen din. Kjekt med planter som betyr noko ekstra for oss. Kjenner meg igjen i det !!

Monica fra Koseleg sa...

Nydelige bilder Linda- og for ein velkomst når ein kjem inn den grinda ved heggen!!! Tulipaner er så fint! her har det vært regn og kjølig igjen- så jeg venter både på hegg og tulipanblomstring- gleder meg!

Margrethe sa...

Det har nok vært mer sommer enn vår hos dere. Men vi har hatt godt brukbart hagevær her på vestlandet. Så flott det er med alle de hvite tulipanene! Ble helt betatt jeg. Ha en fortsatt god vår!

Ninni sa...

Så rørende å lese om pinseliljene til farfaren din, du er en god jente, du :) De var nydelige, akkurat slike som jeg skal plante sammen med andre hvite løkblomster til høsten :)

Heggen er en favoritt her også, så skjønne blomster og duften er aldeles nydelig!

Strandturen deres så herlig ut, så deilgi å vasse og kjenne sand under føttene :)

God tur til Dyhre!! Nå vet jeg hvor fint du kommer til å få det :)

Tonerose sa...

Her var det masse lekkert!!! Nydelig hagen din er!!

Den porten med heggen er jo bare SÅ idyllisk og romantisk - helt herlig! :o)

Flinke deg som har ordna i drivhuset, tenk så stas når det blir masse tomater og agurker der etterhvert.. Deilig! :o)

Herlig med vassing og bading på ungene, tipper dere hadde en vidunderlig tur!!

Kos deg med blomstershopping! :o)

Marit sa...

Så koselig innlegg, igjen!

Blir nok en stund til jeg våger meg ut i sjøen jeg, S badet faktisk på torsdag, kan da umulig være deilig...

Vakker skrevet om Farfaren din og, blomster som kommer igjen og igjen er vel kanskje det beste man kan arve.

God klem:-)

Linda sa...

Takk for hyggelige kommentarer, det skjer litt stadig vekk nå om dagen:) Deilig:) I dag har vi fått litt kjøligere vær igjen på ettermiddagen, så sommeren er vel ikke helt her enda... Men det avrmer å komme inn her å lese ders hyggelige hilsner, og så gleder jeg meg til en runde rundt å se hva dere har gjort i pinsen:) Klem

H elle K sa...

Hei Linda. Nydelige bilder, så flott det er i hagen din.
Er det Dyhre gård du skal til??
Herlig plass.
Klem kristin

asbjørg sa...

Flott hage du har.Syns jeg kjenner duften av heggen helt hit,enda blomstrer den ikke her,men gleder meg til det.
Tenk at dere har hatt badevær,,brr...langt fra det her ihvertfall.

Frøken Solhat sa...

Ja Linda....en fantastisk pinse lakker mod enden. Det er virkelig nogle skønne billeder du viser......mine unger var også nede og dyppe tæerne i fjorden i lørdags, selv venter jeg lidt endnu :0)

Pinseliljerne er jo en drøm at se på.....og hvor er det skønt at have en historie der følger dem. Det bliver smukt på din farfars grav er jeg sikker på når de næste år blomstre for ham igen :0)

Tulipanerne ja, jeg dåner.....de er smukke ;0) Jeg går og samler mod til at plante mine kæmpeverbenaer ud i haven......det blæser virkelig meget her og det skal vist blive ved nogle dage endnu, så det er nok bedst at vente.


knus Dorthe

Mia sa...

Sitter här och nyser och huttrar så badet ser väldigt kallt ut. Hoppas inte barnen blev sjuka. Hägg luktar så gott och vilka fantastisk stora tulipanodlingar du har. Så många tillsammans ger ett vackert intryck. Hela altet förresten ser underbart, varmt och soligt ut :) Fint att du tänker på din frafar, han blir nog glad om du planterar hans lökar på graven .

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails