VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)onsdag 6. mai 2015


Hageglede
I dag hentet jeg denne buen på hagesenteret. Jeg ble veldig fornøyd med hvordan prosjektet utvikler seg. Til venstre er det en hekk av alperips, foran den står det en gruppe/hekk med blå hortensia, og midt der står en rødstammet prunus serrula. Den er fleirgreinet og vil bre seg og danne en noe tettere vegg, slik at buen står litt som en større helhet.


På venstre side i hagegangen her, står en Trochodendron, litt for sjenert så den skimtes så vidt noen greiner helt til venstre. Deretter er det en vrihassel og så furutrær.
Jeg har plasert den unge Rhododendron Lemon drop mellom Fru Vrihassel og Herr Furu, og  unge Rhododendron Luteum mellom Herr sjenerte Trochodendron og Fru Vrihassel.

De er begge lysegule/gule og dufter himmelsk. Rhododendron Luteum blir stående til venstre for buen.
Men hvem skal være den heldige og få bo i selve buen???
Frøken Lonicera Caprifolium, ekte Kaprifol er den hotteste kandidat så langt, kanskje i sambo med den andre Frøken Lonicera ´Serrotina´som blomstrer på sensommer. Begge dufter himmelsk, og passer godt i et noe naturlig selskap. Den siste Frøkenen her er rødrosa farget og vil ta igjen fargen fra naboens skjul.... 


Frøken Rips må nok flytte og finne seg et nytt naboskap med Herr Rhabarbra litt lenger ned i hagen. Ikke så langt, for hagen er ikke så stor. Og et par andre Voktere skal få vokte inngangen her. Jeg ser for meg noen store kuler.... kanskje noen som beholder vinterkåpen på?....

Jeg skal krype til sengs med hagebøker og grave med ned i masse inspirasjon i kveld. Kanskje skriker  magefølelsen til mens jeg blar side etter side med  vakre skjønnheter.

I morgen skal jeg på åpen hage til eieren av bloggen Furulunden. Vi er tre hagegale venninner som drar på besøk, det gleder vi oss masse til. Kanskje skal du også?

Ps: Det ble ikke mindre en to turer til Krukkegården i dag, en tur for å oppdage noe jeg vile ha, og en tur tilbake for å kjøpe den. Herlig. Jeg gleder meg til å vise dere:)

Klem fra

11 kommentarer:

Furulunden sa...

Så artig å være på hagehandletur, utrolig hva man kan få plass til, selv i en ikke altfor stor hage. Morsomt å lese :) Ses i morgen i min hage. Hei så lenge!!

Christin Marie Nygaard Hansen sa...

Så kjempefint!! Blir spennende når det får grodd litt opp! Både Magnoliaen og Prunusen, som vil blomstre samtidig! Herlig med rommet inn mot grønsakslandet! Flott bue!!

Christin Marie Nygaard Hansen sa...

Så kjempefint!! Blir spennende når det får grodd litt opp! Både Magnoliaen og Prunusen, som vil blomstre samtidig! Herlig med rommet inn mot grønsakslandet! Flott bue!!

Christin Marie Nygaard Hansen sa...

Så kjempefint!! Blir spennende når det får grodd litt opp! Både Magnoliaen og Prunusen, som vil blomstre samtidig! Herlig med rommet inn mot grønsakslandet! Flott bue!!

Underberget sa...

Så flott det blir her i hagen din :-) Jeg likte veldig godt den armeringsbuen din, har dere laget den selv eller kjøpt? En alperips hekk ønsker jeg meg også:-)
Gleder meg til flere bilder fra hagen din, veldig inspirerende!
Hageklem fra Berit

Henrik sa...

Vertikal vækst, er et smuk og vigtigt element i haven. En smuk rundbue, dækket om sommeren, og skulptur om vinteren. Kaprifolie bliver meget store her i Danmark, og skal klippes hårdt for at holde i kontrol. Men dufter himmelsk.
Henrik

Linda sa...

Underberget: Buen er ferdig kjøpt. Det går ann å lage en slik selv, men det krever litt for å få den like stabil og stødig, og ikke blir det noe rimeligere heller.... Når en leverandør leverer i store kvanta blir ikke prisen så gal.

Henrik: Ja kaprifol dufter himmelsk:) Den blir nok ikke like flott som i Danmark, men stor blir den, så den må nok tuktes litt. Men den heldige vinner av å få klatre i denne buen er enda ikke avgjort....


Christin: Tusen takk:)

Furulunden: Vi sees, jeg gleder meg:)

Tigertina sa...

Så stilig det blir :)
Gleder meg til å se det når det har vokst seg til litt, da gjør det itt mer utav seg :) Kaprifol er tingen, har 2 slag selv og mmmmmm, for en duft.... ;)

Nora sa...

Så flott dette blir! Kaprifol er jo en flott kandidat til buen. Jeg har to Kaprifoler i hagen og er villig til å tilgi dem nesten hva som helst for den himmelske duften:-)
Synd jeg ikke er hjemme i Østfold nå, da hadde jeg også gjerne dratt til Furulunden.
Klem Nora

Maj Brit Høvik sa...

Så nydelig bue. Ser at du skriver at du har kjøpt den. Kan jeg spørre hvor?
Hilsen fra Maj Brit

Linda sa...

Klart det Maj Brit, bare å spørre i vei, Jeg har kjøpt den på Rød Planteskole på Gressvik:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails