VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)lørdag 9. mai 2015


God morgen


Litt sent ute med kalking av plen i år.... Ikke at jeg har pleid å gjøre det tidligere heller....
 Nå skjønner jeg hvorfor de anbefaler at man skal gjøre det når snøen ligger....
(jeg liker å forstå ´Hvorfor´ med mange ting. Og når jeg vet ´Hvorfor´ er det mye lettere å forstå det som skjer. Når man vet årsakene til at noe skjer, da kan mye løse seg.)
Så spørsmålet blir; Hvorfor er det best å kalke mens snøen ligger? Vi har jo ikke alltid snø her heller.... så hvorfor skriver de det på pakken... Jeg tenkte det må være fordi det trekker godt ned i plenen, ved hjelp av snøen som smelter, og det gjør det sikkert.... men kalken trekker jo ned med vannet om jeg vanner godt også...

Nei den egentlige grunnen må være fordi jeg ikke går så mye rundt i hagen mens det fremdeles er snø og kaldt. For nå drar vi inn kalk underskoene overalt. Vi blir rene kalkende maskiner der vi tråkker rundt med kalk under skosålene. Til og med kattene hjelper til...

Og at kalk tar laaaang tid før det løser seg opp og trekker ned... så kanskje kalken trenger en hel snøsmeltingsperiode for å klare det... For nå har jeg vannet i tre dager, pluss at det har regnet en hel natt... og det er like hvitt....

"Ja ja det skal vel være sånn da....
Det skal vel være hvitt overalt nå da. Det var vel meningen at jeg endelig skulle vaske hele huset også da..."
(disse setningene gir litt mer mening om dere går på youtube og søke opp Atle Antonsen første episode med sinnemestring, jeg lover dere at denne metoden fungerer meget bra. Det tar kun et par minutter. Jeg lo meg skakk, men det fungerer)

og det betyr jo bare at vi fortsatt har helgen på oss til å spre dette ekstra godt rundt i alle kriker og kroker....


Ja ja, alle bidrar til den store kalke plen dugnaden...Ingen slipper unna.


Ha en super bra lørdag
Klem fra

7 kommentarer:

Nette sa...

Kære Linda

Jeg burde nok også have kalket min græsplæne, men det har jeg ikke fået gjort. Jeg lo rigtig meget af din beskrivelse af, at alle i huset på to og fire ben hjalp til - også inden døre ;-)

Sivs hus sa...

Hei, Så koselig uteplass hos deg. Titt gjerne inn og vinn lunsj for 2 samt glassblåsing hos Hadeland Glassverk. klem Siv :-)

Rita sa...

Enig i at det er greit å vite hvorfor man gjør ting, men det er ikke så lett å rekke å kalke når snøen forsvinner i februar. Selv har jeg ikke kalket ennå, men det kommer vel regnværsdager igjen. http://ritasfryd.blogspot.no

Nora sa...

Her har vi bare noen få kvadratmeter med plen og den får klare seg på "luft og kjærlighet" som min mor pleier å si:-) Ingen kalking her med andre ord.
Du får trøste deg med at du sikkert får en kjempefin plen i sommer.
Klem Nora

Huset på landet sa...

I dag her jeg kost meg med bloggen din i alle hagepausene mine. Jeg fant bloggen din i fjor, og er SÅ glad for at du har startet bloggingen igjen. Her finner jeg masse inspirasjon og glede!
Line

Linda sa...

Så hyggelig med deres besøk, det er alltid ekstra morsomt å blogge når man får litt tilbakemeldinger.Hagelivet er så stort og det er ikke alltid lett å velge hva man skal dele:) Og så liker jeg litt prat og diskusjoner, så jeg synes det er veldig hyggelig at dere deler noen ord:) I dag skal jeg i konfirmasjon til vår niese, det gleder vi oss til. Men først skal det hages litt, bittelitt:)

Underberget sa...

Ja, man lærer av sine feil og det bygger karakteren, hi-hi ;-) Mye god midnfullness i haging kjenner jeg :-) Helt nydelig ed drivhuset og blomstrende japankirsebær.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails