VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)søndag 5. februar 2012

vakker vinter

bloggebilder 001
 
Dette bildet er tatt tidligere I høst. Jeg synes disse trærne gir veldig flott siluetter.
Treet er en ulmus glabra ‘pendula’, en hengende sort av Alm
Treet er podet to meter over bakken, stammen er vanlig alm, mens kronen er av den hengende sorten.
Dette treet er gammelt, det ble etter innhentede opplysninger plantet ca 1930. Se så flott det er.
Trær bør man egentlig plante så tidlig som mulig I hagen, så rekker de å bli store og flotte I ens egen levetid…
 
bloggebilder 001bloggebilder 002bloggebilder 005
De tre nederste bildene er samme type tre, men de er podet på en lavere stamme.
Det er herlig den måten greinene krøller seg sammen eller utover på.  En flottere siluett om vinteren kan jeg knapt tenke meg.
 
Tips:
Noe har jeg lært av egne feil.Det er lett å tenke at om hagen er liten, så er det lurt med små podete trær, som f.eks et type familietre av f.eks eple. Det er et tre hvor flere sorter er podet på en stamme. Jeg kjøpte et slikt, for jeg har jo liten hage…. Men problemet blir jo at kronen blir altfor omfangsrik I lav høyde… Og da tar det jo større plass. Nei, det er mye bedre med de vanlige stammene slik at kronen kommer høyt opp slik at man kan gå under den. Så får man et flott tak I hagen istedenfor en krone man å svinge rundt. Kronen på det øverste bildet danner jo et lite lysthus som barna kan leke i. De siste på lav stamme kan man ikke gjøre annet enn å gå rundt… Så I år skal jeg kjøpe nytt epletre, på normal A2 stamme, slik at vi kan få en benk under trekronen.
 
Ha en flott søndag
 
Klem fra
 

8 kommentarer:

Vivi sa...

Virkelig et flott og spennende tre!
Tenk å kunne sitte under der på en benk!
Ha en fin søndagskveld!

Linda sa...

ja kunne en bare fått et slikt, men jeg er jo død før det hadde rukket å bli så flott..., sukk:)

Mia sa...

Inte så dumt resonerat, jag gjorde samma grej, köpte ett familjeäppleträd. Nu har jag planterat stora 'vanliga' istället.
Ha en fin start på veckan :)

Blomsterguri sa...

Hva man kan lære av andre!!! Nå ble jeg litt klokere før jeg setter igang i min nye hage, som slett ikke er særlig stor :-)Ha en knallfin uke!

Ninni sa...

Så vakre trær, Linda! Levende skulpturer :) Utrolig hvor mye den haven din rommer :). Jeg er helt enig med deg i at man bør tenke i høyden, kanskje spesielt om man har liten plass. God klem til deg

Linda sa...

Artig å dele erfaringer:) Ja ja Mia: godt vi lærer av våre "feil" da:)
Blomsterguri: spennende med ny hage da:) Og alle de erfaringer du ahr fra før kan du ta med, det må jo bare bli bra det:) Gleder meg til å se hva du finner på:)
Ninni: dette treet står ikke i min hage, men det hadde jeg jo ønsket:) Men jeg vil helst ha det sånn 80-90 år gammelt da:) Så selv om jeg planter et slikt nå er det nok ikke jeg som får nyte dette synet her i hagen:) Men andre trær skal absolutt på plass her i løpet av året, med store stammer, så jeg får plass på bakken:)

Jobbet i natt, og kun sovet i kladder. Nå er jeg stuptrøtt og hopper til køys:) God natt alle sammen som titter inn:) Klem

Helena sa...

Ja vilket dekorativt träd!
Visst är det lätt hänt att det blir fel fasst man tänker till...känner igen det problemet med våra fruktträd.Vi ville ha låga träd så man kan plocka all frukt enkelt.
O vi hade sett så fina fruktodlingar på Österlen.
Men nu hade jag köpt med hög stam...
KRAM från mig!

Ellen sa...

Kunne ikke vært mer enig Linda:) Det du sier er virkelig et godt poeng! Vi skal absolutt tenke høyde og ikke bredde i en liten hage. Har aldri vært noen stor fan av disse trær som er podet på veldig kortvokste stammer:/ Det ser litt kunstig ut synes jeg.

Det gamle treet på det øverste bildet var veldig vakkert:) Ønsker deg en ny flott uke. Klem Ellen.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails