VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)onsdag 29. februar 2012

Jeg lar meg gjerne lure

 
stemor
 
Av værgudene. For selv om det nå er riktig så vårlig, så er det vel ingen tvil om at det kommer kaldere dager, før våren virkelig slår til.
Jeg aner ikke hva som skjer med meg, jeg har da aldri begynt så tidlig før…
Jeg har heller vært den som har ventet til det er mer naturlig for blomstene å blomstre…
Kategorien for dette innlegget sier også sitt, er det fortsatt vinter? eller har våren tittet innom?
 
stemor2
 
28. februar : 11 grader, vindstille og strålende sol… Ja jeg lar meg gjerne rundlure…
Kalenderen sier vinter, men værgudene formelig roper vår
 
stemor3
 
Og i fornektelsens ånd koser jeg meg, og nekter å høre fornuften som roper “Det er fortsatt februar!!!”
 
Men noen hardhauser tåler noen kuldegrader, og stemorsvioler er nok den barskeste av dem.
 
IMG_3920
 
Så i dag har det endelig blitt noen fargeklatter I hagen. Minstemann og jeg koste oss veldig med jord, planter, potter og vann.
 
IMG_3930
 
Det er flere planter enn stemor som tåler litt kulde, både påskeliljer, pinseliljer, perleblomster og krokus kan tåle flere kalde grader. Men for sikkerhets skyld, for ikke vet jeg hvordan disse plantene er herdet… Så jeg har flyttet dem inn i drivhuset og garasjen i natt. Det gjør jeg nå et par, tre netter for å la dem venne seg til utelivet sakte med sikkert. Det er alltid litt lurt å tenke på, enten man kjøper juleroser til jul eller andre planter som skal ut i kaldt vær. De er ofte ikke vant til utetemperaturene, da de er drevet frem inne, og trenger å venne seg til friluft for å unngå sjokk.
 
De tomme pottene ble til slutt fylt med såjord av minstemann, og har nå blitt bolig for frø av to typer ipomea, og klokkeranke
 
IMG_3923
 
Jeg ønsker deg en flott dag, og takker for at du tittet innom meg. Herlig at hagelivet virkelig begynner å sette fart.
 
Klem fra
 

9 kommentarer:

Ninni sa...

For et aldeles herlig syn! Utrolig å vite at det er februar. Jeg tar i mot våren med åpne armer, men regner med en liten uvelkommen gjesteopptreden av vinteren. Men nå vil den forsvinne nesten like fort som den kom, regner jeg med.

Er det frøplantene dine som har kommet så langt? Det er ikke en sort som er vanlg i salg i alle fall. Disse små søte har jeg hatt også, de frør seg lett og dukker opp både i singel og i krukker, utrolig seige! Og blomstrer jevnt og trutt hele sommeren. En vinner hos meg som helt klart blir med på flyttelasset :)

Linda sa...

Å nei, frøplantene mine er ikke kommet så langt:) Disse ble kjøpt på plantasjen i går... jeg er jo aldri på plantasjen... men klarte ikke å kjøre forbi disse, de ropte og ropte; "kjøp oss, kjøp oss" Det hjalp ikke å skru opp musikken i bilen en gang... Forsvarsystemet lå helt nede, og dermed var det gjort:) 10 planter for 50,-, og dermed ble 50 planter med hjem:):)

Gleder meg til å komme hjem fra nattevakt, sette vårskjønnhetene ut i morgensolen, og legge meg å sove, for så å nyte synet av vår i hagen når jeg våkner, sukk:)

Frøken Solhat sa...

Åh ja det er skønt og også tidligt her......men det er slet ikke til at lade være når termometert nu viser den slags grader........og du har ret, vi skal nyde det og værne om forårsløgene og blomsterne lidt endnu for der skal nok komme tilbageslag - men det vil vi ikke bekymre os om nu ;0)

Knus Dorthe

Vivi sa...

Skjønner veldig godt at du lar det lure! Jeg hadde også gjort det om jeg ikke hadde hatt så mye snø rundt meg. Herlig med stemor på trappa og du hadde gjort det så koselig med lykter og spann!

Men man skal aldri si aldri, hvem vet hva som skjer når Plantasjen får stemor i butikkene?

Ha en fin onsdag. Klem

Lisbeth sa...

Man kan ikke undgå at lade sig påvirke af dette forårsagtige vejr og ja der kan stadig komme vintervejr, men heldigvis kan de små stedmoderblomster klare det. Det ser aldeles dejligt ud:-)

Tigertina sa...

Så nydelig med slike fargerike blomster, nå som det fremdeles er ganske grått ute... Herlig med optimismen din, den er smittsom :D Tror nesten jeg må begynne så smått med noen tøffinger her hjemme og ;)

Tante Titti sa...

Det er lett å la seg lure på denne tiden ja! Men så er det jo en deilig tid vi har i vente også da.
Her er det imidlertid ingenting som minner om vår: en dryg halvmeter med snø enda, og hele denne uka har det plaskregna - håper det tar knekken på snøen snart.
Ønsker deg en nydelig dag - og kos deg masse med vårstemning og planing.
Titti-klæmm!

Underberget sa...

Nydelige bilder! Med så flotte dager som vi har nå er det jo ingen grunn å vente til 17 mai med å pynte utendørs:-) Jeg har også latt meg friste med vårblomster, setter dem i boden om natta så lenge. Det er så hyggelig å bli møtt med blomster på trappa! Ønsker deg en riktig fin søndag!

Hverdagsglimt sa...

Nydelige stemorsblomster:)En herlig fargeklatt:) Stemor er noe jeg bestandig kjøper når det nærmer seg vår.Du har en kjempeflott blogg,og ramlet over den da jeg søkte på drivhus..:) og glad for det:) det var et nydelig drivhus du har,jeg er i tenkeboksen på hvilket drivhus vi selv skal velge..det er ikke lett..kan jeg spørre om du er fornøyd med ditt? det så nå iallefall flott og stødig ut:) Jeg legger meg til som følger,her var det flott å stikke innom:)
Ha en fin dag:)
Klem Linda:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails