VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)torsdag 9. februar 2012

En fantastisk forandring

 
 
peonknupp1
 
Denne knuppen bærer på en utrolig vakker hemmelighet. Maurene hjelper til med å avsløre den ved å slikke I seg det søte belegget som omgir knuppen, slik at den lettere åpner seg.
Om ikke mange dagene ser den slik ut
 
peonknupp
 
For så og vise all sin prakt
WOW
peon
 
Denne peonen er utrolig vakker, med en utrolig klar rød farge. Navnet er glemt, og lappen er borte… Så jeg kan desverre ikke oppgi det, men kanskje noen av leserne vet?
Blomstene er utrolig store også, større enn de andre peonene jeg har, deriblandt Paeonia lactifolia 'Sarah Bernhardt', så de har lett for å henge tungt ned på bakken. De tynne stilkene klarer ikke å holde stasen oppe, så den må ha litt hjelp. Jeg hjelper så gjerne.
Dette blir min røde X-faktor deltaker til Annes konkurranse.
 
Jammen har Anne fått fart I hage-blogge-land med sin X-faktor konkurranse, det kryr av flotte kandidater overalt. Ta gjerne en titt inn og  se deltakeren og bli inspirert. I dag og I morgen er den røde kandidater som får lov til å vise sin stas. Har du en kandidat, så ikke nøl med å melde den på.
 
Takk for at du tittet innom meg, det synes jeg alltid er stas.
 
Klem fra
 

14 kommentarer:

Frøken Solhat sa...

En super smuk kandidat Linda......og super lækre billeder.

Ud fra billederne og din beskrivelse med at stilkene bliver tynget og lægger sig ned så vil jeg skyde på at det er en bonderose/paeonia officinalis "Rubra plena" de blomstre gerne en uge eller to tidligere end silkepæonerne/paeonia lactiflora, og deres stilke er ikke så ranke o goprette som på lactifloraen.

Super lækker kandidat.

Knus Dorthe

Ninni sa...

WOW var det rette ordet, nydelig farve og form! Man får lyst til å stupe inn i blomstens vakkert formete kronblader. Jeg visste ikke at det fantes så knall røde peoner! Bergtatt :)

Linda sa...

Solhat: God morgen:) Eller skal jeg si god natt, he, he:) Nattevakten er over og jeg skal i seng:) Høres gode ut dine refleksjoner, navnet er kjent men det ringer ingen bjeller om at jeg har kjøpt den du nevnte... Men det kan jo være jeg har gjort det likevel:) Men fantastisk er den iallefall:) Den blomstret først i juni i fjor her hos meg:)

Ninni: Godt å ha det her igjen:) Denne er virkelig skikkelig ordentlig rød, ikke snev av oransje eller rosa eller noe som helst, kun rød:) Herlig er den. Nesten det eneste røde jeg har også kom jeg på...
Ha en god dag:) KLem

Villrose sa...

Flott!
Eller det kan være 'Red Charm'?

Anne (Moseplassen) sa...

Herlig!
Digger at du satt opp sånn, med knopp og blomst :D

Mandelhjärta sa...

Peoner er fantastiske! :)
Herlig, sterk farge!
Lykke til!

Ellen sa...

Aaahh nydelig Linda:) De klare røde peoner er så utrolig vakre! kjempeflott bilde av blomsten i full stas:) Lekkert!

Tante Titti sa...

Åååå så nydelig!!! Jeg er så glad i peoner - de vil alltid minne meg om min kjære mormor, og er en av de blomstene som SKAL plantes når jeg omsider får hage igjen!! Planene og plantelisten min begynner å bli ganske lang!
ønsker deg en fantastisk torsdag!
KLÆMM!!

Laila -Karin sa...

Nydelig kandidat

Vivi sa...

Det er helt utrolig at en rund knopp, kan inneholde så fantastisk flott blomst!

Herlig kandidat!

Lykke til!

krepsemor sa...

Så flott at du viser den fra knupp til blomst, og for en fantastisk forvandling! Den er bare nyyyydelig!

Mathildes Eden sa...

Vakker! Disse bildene gir meg lyst å fylle hagen med peoner! Lykke til!

Linda sa...

Takker for dere snille ord, kandidaten min rødmer:) Men der har hun en fordel med sin farge:) Red charm... hmmm... kan kanskje høres kjent ut... Det som er litt annerledes med denne en mine andre peoner er at de ytterste kronbladene er slette, mens den er som en stor rød dusk i midten...
Tusen takk igjen for alle deres besøk det gleder:)

Huldra sa...

Så vakker! Har aldri sett røde Peoner, og denne var virkelig lekker. :)

Lykke til!
Har et lite Løv lotteri på gang, så velkommen inn om du vil. :)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails