VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)onsdag 25. januar 2012

Musevisa

Iiiikk
 
bloggebilder 017
 
Jeg kommer inn I stuen etter å ha vært på tur I drivhuset. Så hører jeg et voldsomt pip, et ordentlig dødspip…
Jeg snur meg rundt, og der er katten… Han har gjort det igjen… Men denne gangen er det ikke en fugl, men en stakkars mus…
Jeg kaster meg over katten og sender han inn på soverommet, husarrest på ubestemt tid.
Her hjelper det ikke med å være stolt, og skal vise frem og alt det der.
Et mord nekter jeg å være vitne til.
Og av erfaring spiser han hele musen men ikke innvollene, og hvem må da tørke opp det??? På mine gulv??? Ja det er jo meg det, men ikke denne gangen nei
Ut på soverommet med katten, musa fløy opp I gardina
 
bloggebilder 003
 
Jeg prøver å holde hodet klart, men setter stoler frem (i tilfelle). Orker ikke tanken på å tråkke på en vettskremt mus, eller ha den flyende oppover buksebena… Så fluktmuligheter måtte gjøres klar I tilfelle musen endret retning fra oppover, til nedover…
Gardinen henger I vinduet ved hagedøren, så jeg lukker opp begge dørene, så det blåser fire kalde grader på både meg og musa. Det skulle man jo tro at var hint nok, når friheten rett og slett blåser rett på deg. Men nei da, musa fortsatte oppover den, og gjemte seg bak gardinen.
Etter litt tid, titter hun frem og sjekker om det er trygt
 
bloggebilder 005
 
Jada, trygt her, og vips er hun oppe på stangen
Jeg tenker og tenker, hvordan skal jeg få henne ut, uten å risikere at hun springer andre steder.
For tenk om hun løper under skap eller sofaer, hvor det er umulig å få tak I henne… og bare sitter der til evig tid…
Det haster litt for jeg må levere datteren min på turn… og jeg drar ingen sted uten å vite at den er ute. Jeg må ha full kontroll på hvor hun er… Jeg er I telefonen med ei venninne, jeg er mer eller mindre ikke tilstedeværende I samtalen, og til slutt sier venninnen min; “Fiskehov”. Lurt, og jeg løper ut I garasjen og satser på at musa ikke er såå rask. Jeg finner ingen fiskehov, men en tennisracket.
Og vips en-to-tre så er musa på tennisracketen, og før hun finner ut at hun kan løpe oppover handtaket på denne og oppover armen min (grøss) er hun trygt plassert på plass ute I snøen.
 
bloggebilder 022
 
Så det ble en Happy ending for musa
og det er jeg glad for, stakkars liten.
 
 
Klem fra
 

17 kommentarer:

lavendel mio sa...

Hi hi...morsomt innlegg:)
Hun er jo kjempesøt:).. tenk katten som gikk glipp av DEN middagen da;)
Men må nok innrømme at jeg har reddet både mus og fugl fra kattene våre:)
Ønsker deg en fin torsdag, klem Hanne

Helene sa...

Så søt,liten mus, da:o)
Katten min skal også vise frem alt han har fanget.. Ifjor gikk han litt for langt da han tok med en stålorm inn i stua....:o/

Morsomt innlegg du hadde;o)
Heleneklem

Maria sa...

Flott musevise1 Noen sånne til, så vender du deg sikkert til dem. Jeg har etterhvert fått et nært og fint forhold til Morten (Skogmus) som er på jevnlige besøk på hytta.

Grethe Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Dette var bra gjenfortalt! Med bilder og alt. Må si du holdt hodet kaldt! Vanskelig å matche dette innlegget.... og så bra for musa. Ser musespor i snøen utenfor her også, og altfor mange av naboens katter også... så fugler og mus lever farlig om dagen.

Ellen sa...

For en søt mus. Det var bra at du klarte å redde den :) Vi har også reddet muser fra katter i huset her. Herlige bilder og historie:)

MinHage sa...

Action i stua...
Morsom historie, synes jeg ser det for meg.
Bra du fikk "gnager'n" ut av huset da;)

Mitt lille bloggproblem ordnet seg helt av seg selv. Fantastisk!

Ha en fin dag!

Tim Skovrup sa...

slemme missekat !! ellers en god historie du har fået skrevet :)

Lisbeth sa...

Kære Linda, det er jo en helt fantastisk redningsaktion og samtidig får du fotograferet det hele - stor respekt:O) Den lille mus ser så sød ud, men jeg ville forlængst være død hvis det havde været mig for jeg er så bange for mus.

Lene sa...

Jeg har det ligesom Lisbeth. Jeg er rigtig bange for mus - synes de er nogle små væmmelige nogle :)

Susanne Irming sa...

Hvor er den sød. Se de kønne øjne og det uskyldige udtryk den har. Den ville aldrig gøre nogen fortræd! Undre mig over hvorfor folk er bange for mus?

Gode billeder :O)

Fru Friis sa...

Åhhh hvor er den altså sød, og jeg er bestemt ikke bange for den, - hvis den altså bare ikke kravler på mig!! ;o) Så hurra for din lynhurtige, kombinerede redningsaktion og fotosession!! Og katten.... ja, den må bare ud på en ny motionsrunde...

Linda sa...

Tusen takk for kommentarene, det var ille, men verre om jeg ikke fikk ho ut, så det var bare å trå til:)Jeg er ikke redd de på avstand, men livredd for å få den på meg, eller tråkke på den mens vi begge virrer rundt i skrekk, he, he:)

Claus Dalby sa...

Kære Lida - sikke en historie. En ren gyser ...

GRØNN FRYD HOS MONIQUE - sa...

Oauuu! Tror ikke jeg hadde våget å holde på håndtaket i den andre enden! Det grøsser i armen bare ved tanken på det...

Tonerose sa...

hihi, helt herlig!! Du skriver så bra!! :o)

Aller mest imponert over at du tenkte så langt som å fotografere lille husgjesten din, og ikke klarte å gjennomføre det!! helt herlig for alle oss som får ta del i dagens spenstige opplevelser! hihi. :o)

...jeg ser deg for meg, med tennisrackerten!! hihi.

NYDELIG bord dere har fått forresten! moro!!

ønsker deg en HERLIG helg!

Stor klem!

Glädjekällan sa...

Söt är den :-))
Trevlig helg
Birgitta

Frøken Solhat sa...

Jamen Linda......sikke en redningsaktion du der har haft gang i .........gode billeder til at understøtte din sjove historie.....tror musen er dig taknemlig og katten.....lidt sulten ;0)


Knus Dorthe

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails