VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)tirsdag 10. januar 2012

Første bestilling av frø


Ipomea purpurea 'heavenly blue' ble en favoritt her i hagen i fjor, og den skal få sin plass i år også. Jeg har også noen litt spennende planer for noen av frøplantene.
Jeg har klippet og limt litt, så jeg håper dere er klare for litt svensk…

En gammaldags sort av denna sommarklättrare. Får stora, lysande himmelsblåa blommor med vit mitt och hjärtformade blad. Förkultiveras i mars-april för tidigare blomning eller sås direkt på växtplatsen i maj. Ettårig. Höjd 2 m.


erteblomst 'singing the blues'

Lathyrus odoratus ‘singing blues’
Luktärter är ett måste varje sommar! Denna sort är en sval blandning av olika blåa och blålila nyanser. Ettårig. Kan förkultiveras några veckor för tidigare blomning. Blir ca. 180 cm hög

 
martorn eryngium planum 'blue hobbit'

Eryngium planum
Låg och kompakt sort av rysk martorn. Silverblåa blombollar över silvriga stjälkar och blad. Passar bra både i rabatt och kruka. Fjärils- och bimagnet. Flerårig. Förkultiveras januari-mars. Blir ca 30 cm hög.

nattblomst 'midnight candy'
 

Nattblomster Zaluzianskya capensis ‘midnight candy’
Läckra vita blommor med gul mitt. Blommorna öppnar sig på kvällen och doftar ljuvligt av mandel. Fin i rabatt och krukor. Vill ha soligt läge och väldränerad jord. Ettårig. Kan direktsås i maj eller förkultiveras någon vecka. Höjd 20 cm.

Denne kom jeg over på ferie I Danmark  I sommer, og falt pladask. Tenk den åpner seg om kvelden og dufter nyyydelig. Den skal stå ved sitteplassen, det er helt sikkert.

ringblomst calendula officinalis 'triangle flashback'

Ringblomst Calendula officinalis ‘Triangle flashback’
En mycket vacker ringblomma med en lysande rosa framsida som tonar mot citrongult i mitten och med mörkt plommonlila baksida. Lättodlad ettåring. Höjd ca 60 cm.

cosmos bipinnatus 'sweet kisses'

Cosmos bipinnatus ‘sweet kisses’
Ettårig sommarblomma med rufsiga, ljuvligt rosastrimmiga, halvdubbla blommor. Ettårig. Kan förkultiveras i mars-april för tidigare blomning, men går även att direktså. Blommar i juni-oktober. Bra rabatt- och snittblomma. Blir 90-120 cm hög.

 
blå bergvalmue meconopsis betonicifolia

Valmuesøster Meconopsis betonicifolia
Stora, himmelsblåa blommor på en hög stjälk från en hårig bladrosett på marken. Härdig perenn, kan förkultiveras eller sås direkt på växtplatsen på våren. Väldränerad jord i halvskuggigt läge. 90 cm hög.

 
anisisop 'golden jubilee'

Agastache
Dekorativt gulgröna blad och lila blomsterkolvar i fin kontrast. Doftande bladverk. Lättodlad perenn som trivs i krukor i soligt läge. Sås inomhus i januari-mars eller utomhus i maj-juni. Blommar länge, från juli till oktober. Blir ca. 60 cm hög.

 

Ja disse var de som foreløpig havnet I kurven, men jeg har planer om flere sorter. Og selvfølgelig klokkeranke også. Jeg trenger vel ikke si at jeg liker blått…? eller blomster som trekker til seg sommerfugler?

Alle er bestilt på odla.nu

Takk for at du tittet innom , nå må jeg ut og rydde I så utstyret…

 

Klem fra

6 kommentarer:

New Dawn sa...

Alltid like kjekt når såsesongen starter. Jeg sendte min 3. eller kanskje det var min 4. bestilling i dag :-) denne gangen var det erteblomster det gikk i.
Lykke til med såingen, og husk å legge ut bilder når det begynner å spire :-)

Anonym sa...

Hei! Tusen takk for en flott og inspirerende blogg:). Har noe noen tips til gode frøforhandlere som er sikre på kvalitet (helst norske)?. Gjerne med nettbutikk. Jeg kjøpte et parti med DÅRLIGE frø i fjor, og vil helst ikke oppleve dårlig avling igjen:(. Takk for svar, og lykke til med sesongen! Mvh Vivian (viviantw@online.no)

Lisbeth sa...

Det er dejlige sager du har fyldt i kurven kære Linda. Det er en skøn tid lige nu hvor vi laver planer for sommerens blomster og så småt kan begynde at bestille frø.
Jeg har simpelthen SÅ mange frø som jeg har fået via plantebytte og ren gavmildhed fra andre så jeg bør egentlig ikke købe nogle frø i år, men det tror jeg ikke jeg kan overholde så det bliver sikkert et mareridt med småplanter til foråret;o)

Tigertina sa...

Hvis pakken ikke kommer frem, så er det bare jeg som har nappet pakken fra postmannen og løpt min vei.....
Her var det utrolig mye lekkert! Kjempestilig Calendula, vakker Cosmos.. Og resten er igrunnen nydelig og =D

Vivi sa...

Så mye flott du har bestilt. Håper du får mange flott spirer!
Ja, nå er tiden her igjen for frø, jord og andre koselig ting som følger med. Ønsker deg lykke til!

Linda sa...

New dawn: ja det er farlig når man er i gang, hi ,hi:) det er nesten umulig å stoppe, men det er deilig å kjenne galskapen boble:)

Anonym: jeg har svart deg på mail også, men jeg bestiller fra impecta(svensk) eller zimtrade (norsk) og de dekker i grunn mitt behov. Sle vom jeg nå har begynt å titte litt rundt på andre frøfirmaer også, men jeg er jo litt frønovise enda... så jeg øver meg fortsatt:)

Lisbeth: ikke lett å ikke la seg friste i disse dager:) jeg ha rmye frø som jeg ha rliggende jeg også, selvhøstet og fått, så boksen er full. Så kaoset her også blir nokk komplett utover våren:)

Tigertina: he, he:) takk takk, det blir nok flere bestillinger:)

Vivi: lykke til til deg også, herlig å være i gang:)

Takk for deres besøk og ord:) det gleder masse:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails