VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)tirsdag 3. januar 2012

Blomsterkombinasjoner jeg likte i fjor


Nå har jeg endelig fått summet meg etter nattevaktshelg, med en nyttårsmiddag til 13 I midten I økten. Et par dager fri har vært nydelig nå, men nå er jeg virkelig klar for at også ungene skal inntre I sin hverdag. Jeg tror de er klare for det selv også. Det er ikke fritt for at det er noe mer slitsomt når bare halve familien (les skolebarna) som har fri. Men nå har også jeg fått summet meg litt, og gleder meg til å planlegge vår og sommer. Når jeg blar I frøkatalogene tenker jeg på fjorårets erfaringer, hva jeg likte og hva jeg vil forbedre. Og dermed var Anna Vattenkannas utmaning det sparket jeg trengte I disse dager.

sommarfyr2007liten

Hun jobber med å samle sammen en flott samling av gode blomsterkombinasjoner.
Og mitt bidrag må da være bildet øverst,
Blå klokkeranke (cobea scandens), som god nabo med kjempeverbena (verbena bonariensis). Egentlig er det også en RoseNew Dawn’ I nabolaget, men hun nektet å blomstre samtidig som klokkeranken ( om det har med det litt for tette forholdet mellom klokkeranke og verbena vites ikke…)… Men jeg gir ikke opp, jeg prøver samme kombinasjon I år, og ser om det klaffer da.

bloggebilder 022

Jeg synes det  klaffet med porten I allefall.
Om du legger godviljen til kan du se klokkeranken sånn ca midt på bildet. Klokkeranken klatret I rosebuen sammen med New Dawn, og kjempeverbena stod I en potte  I forgrunnen, men ble (som ble sladret om litt lenger opp) godt omfavnet av den kraftige og ivrige klokkeranken. Helt øverst på kjempeverbenane ser du klatretrådene til klokkeranken surre seg rundt stilken til verbenaen, nesten til det usømmelige ble det til tider og jeg måtte hjelpe verbenaen fri fra grepet til klokkeranken. Han klarte jo ikke akkurat å løpe selv, men bena godt plantet I den store potten. Men ellers var de riktig så gode naboer.

bloggebilder 011

Kjempeverbena sådde til  mitt store sjokk og enda større glede seg selv her I hagen I fjor (på linken ser du også potten og porten tidligere I sesongen). Jeg hadde jo hørt at det skjedde hos andre, men jeg trodde det bare skjedde med andre jeg, og ikke her hos meg, men det håper jeg den gjør I år også. Så ingen frø bestiller jeg av den, da får jeg heller kjøpe planter om den ikke skulle frø seg selv. Dette er et viktig skritt I riktig retning når det kommer til meg og de begrensinger jeg sjelden lykkes med…
Men Cobea står på shoppinglisten, det er helt klart. Den frør seg ikke like lett, det kan du lese om her. Så den sår jeg selv.

Jeg anbefaler deg å ta en tur innom samlingen til Anna Vattenkanna og se på andre flotte kombinasjoner (trykk på bildet til lenkesamlingen så kommer du lett frem)
God tur

Klem fra

21 kommentarer:

Min Verden sa...

Nydelig! Vakre farger isammen. Jeg liker lilla, rosa, blå :) Eller helst rosa roser, blå og lilla stauder. Sånn er det. Fint å se. Hanne

Anna Vattenkanna sa...

Hej Linda! Så trevligt att du tittade in till mig och länkade din läckra kombo. Synnerligen raffinerad med klockrankans vinröda toner på blad och stjälkar som går ton-i-ton med jätteverbenans blommor. Mums!

Vi ses i blogglandia :-) Kram Anna Vattenkanna

Tigertina sa...

Det var virkelig en vakker kombinasjon! Håper den slår like godt an i år! :D Godt nyttår!

Tua sa...

Nydelig kombinasjon. Kjempeverbena er så fint, svever over det andre og gir bedet et luftig inntrykk. Hmmm, skal prøve få tak i det tror jeg. Ha ei fin januaruke.

Annika Christensen sa...

Hej!
Det är så fint med jätteverbena.
Särskilt tillsammans med din klockranka. Jag har en liten verbena som heter lillipop som inte blir så hög den är super bra i krukor.
Ha en bra dag
Annika

Vivi sa...

Kjempe flott sammenplanting. Kjempeverbena gjør virkelig susen her!

Linda sa...

Hei hei og tusen takk for deres hyggelige ord:) Jeg setter stor pris på det:)
Hanne: Ja enig med deg:) rosa eller hvite roser og blå stauder, masse blå stauder:)

Anna: Artig å være med, og flott initiativ:) Veldig greit med noen sider med slike samlinger:)

Tigertina: Masse takk takk:)

Tua: Om du ikke får tak i, så gi meg et vink, for om mine selvsår seg så blir det maaange... kanskje:) Ellers er hagegal også en flott side hvor du kan finne det du leter etter:)
Lykke til:)

Annika: Takk for tipset, kjekt med noen kort i baklommen:) Lillipop var jo et artig navn:)

Vivi: Takk takk, elsker jo kjempeverbena jeg:)

Tusen takk igjen dere:) Ha en flott dag:) Klem

Mia sa...

Kommer gott. Ihåg dina vackra Cobain, dom blommar aldrig hos mig, kanske därför... Vackra blonkombos :)

Annika Christensen sa...

Hej Linda!
Jag tror att den även finns i den Norska delen. Laila i Norge hade läst fast jag är inte säker på om det var på Norska eller Svenska. Jag har frågat henne så svar kommer nog.
Ha en bra dag
Annika

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Så himla vacker kombination du fått till. Mina klockrankor hann inte blomma...satte nog ut dem för sent i en rätt mager jord. Ska försöka i år igen, den är så himla snygg! Jo förresten, den vita fick 3 blommor innan det frös! :o)
Ha en finfin dag,
Lydia

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Verkligen jättefina kombinationer du har fått till. Och det blev himla fint mot blåa grinden. Tänka att jätteverbenan frösår sig hos dig. Det har jag aldrig varit med om. :)
Kramar!

Landbohaven sa...

Gode billeder.
Hvor ser det godt ud.
Tak for kigget.

Inger Marie sa...

Flotte kobinasjoner du viser...kjempeverbena fikk jeg mye av i fjor så nå håper jeg den sår seg selv,men har samlet frø som sikkerhet...og cobea...er jo lekker:)
Takk for titten:))

BLOMSTERSTJERNEN sa...

Nydelige kombinasjoner Linda! Fargene sto veldig fint til den blå porten!

Frøken Solhat sa...

Så smuktLinda......kæmpe verbenaen er super fantastisk i sommerhaven.....og nu er der ikke længe til vi skal til at så den igen.......jiipppiiii ;0)

Måske jeg skulle gå på jagt imine arkiver efter en god sommerkombination en af dagene.

Knus Dorthe

Trines Hus og Hage sa...

Hei! Utrolig fin plantekombinasjon du viser. Jeg liker Verbena bonariansis kjempegodt og har hatt den i hagen min flere år. Den er vakker, og vever seg så flott inn sammen med andre planter med sine lange og tynne stilker. Helt nydelig sammen med klokkeranke hos deg.
Ha en fin lørdag!
Klem Trine

TurboLotte sa...

Hei
Har svart deg anng facebookknappen inne hos meg.
Ellers ville jeg bare si, at bra prøv i vei. Hvis en ikke liker det så kan en jo bare ta det bort igjen.
Flott blogg du har her! Scroller meg litt videre her inne.

Claus Dalby sa...

Kære Linda - skøn kombination. Hverken verbenaen eller klokkeranken er til at undvære.

Helena sa...

Fin fin kombo klockrankan o jätteverbena!
Jag har min camelia på en sval glasveranda där trivs de bra.Har inte fått tag på Tages bok får väl beställa den på hans sida.
Jag var inne på FB o 'gillade'som du bad om.
Så söt hon är din dotter ni är lika!
KRAM från mig!

Linda sa...

Tuuusen masse takk for alle deres besøk og kommentarer det settes stor pris på:)
Helena, takker for at du klikket. Jentene blir glad for hvert klikk:)

Claus: takk for besøket, og enig med deg, ingen av disse kan unnværes:) Et must i hagen hvert år:)

Turbo lotte: spørs om jeg får det til, men jeg får ikke gi opp:)

Trine, ja den er favoritten og skal gjentas i år:)

Frøken solhatt: Jeg så din blomsterkombo, den var også super fin:) Artig å se andres også, så kanskj eman finner en man vil prøve selv...:)

Blomsterstjernen: Jeg er trofast glad i alt det blåe:) Både dør og port og blomster...:) Og mer blått blir det i dette året. Nye georginer (eller gamle..) er arvet, lavendel surprise, de er bare så nære å være blå...

Inger marie: Håper du får til verbenanen i år også da:) og kanskje en cobea...?:)

Lanbohaven: Så hyggelig med besøkt fra deg:) Og at du legger igjen en hilsen:)

Anna karin: den har ikke sådd seg her hos meg før heller... så jeg var overrasket da jeg syntes jeg kjente igjen de små bladene:)

Lydia: Å ja nytt år, nye muligheter, vi går på med friskt mot. En hageeier gir aldri opp:) Masse masse lykke til:) Jeg tror jeg skal så min også litt tidligere...rett og slett for å kunne nyte den litt lenger:)

Annika: Tusen takk kanskje jeg får tak i det:)

Mia. Mine blomstret veldig dårlig for to år siden, da tror jeg kun den i drivhuset blomstret, men i fjor blomstret den masse... Jeg skal ha den i år også, men sår den da lit tidligere slik at jeg kanskje får den i blomst enda tidligere:)

Ha en flott kveld, nå er det vel nesten natt men... Blogges i morgen:) Klem

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Jag lägger undan frön till gentiana och aklejan till dig. Maila mig din adress så kommer det frön med posten. :)
Kram kram!

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails