VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)mandag 25. april 2011

Nok en gang


må jeg vise hjertebeddet. Først I går plantet jeg treet. Jeg satte det først bare ned I plantehullet med potten på, slik at jeg kunne observere hvorvidt jeg følte treet kom til å passe der. Jeg sirklet rundt treet mang en gang.  Observerte hvor mye sol det fikk, hvor lange skygger det kastet opp mot sitteplassen osv. Ikke observerte jeg de store protester fra samboer heller. Så I går plantet jeg treet. Det er viktig når man planter trær at man ikke planter noe dypere enn det treet står I potten ble jeg fortalt. Og det er jo I og for seg forunuftig, for man dreper trær ved å skjære av barken I et belte på noen cm rundt stammen. For ved å fjerne barken fjerner man forsyningsveiene opp til kronen og bladverket fra røttene.
 
Ved å plante dypt slik at barken komme runder jorden, vil barken dø, og det får samme effekten. Så da lurer jeg på om det kanskje var det jeg gjorde feil når jeg plantet pæretreet vårt? Jeg har trodd det var klematisen som hadde skylden, men da er den kanskje helt uskyldig…
Ja, ja, man lærer så lenge man lever.
 
I hjerte beddet våkner julerosene/påskeklokkene tror jeg (jeg husker ikke om det er Helleborus niger eller orientalis, men det vil jo kanskje vise seg…)
 
bloggebilder 005bloggebilder 006bloggebilder 002
Jeg tror det er noe som skjer…

Jeg drømmer om å vandre under en rosa sky

bloggebilder 003Jeg tror den greinen som vokser rett opp er et villskudd, så det skal jeg følge med…
Men nå skal dere få slippe å høre mer om denne prunusen, iallefall ikke før den blomstrer. Men da er det virkelig fare for en del innlegg og mas om rosa skyer igjen. Men prunusen er viktig for denne delen av hagen. I år er det fremsiden som skal få fokus, og dette treet spiller en viktig rolle her, så derfor synes jeg det er litt gøy om min plan skulle klaffe og bli slik jeg har tenkt. For jeg skal innrømme at det er ikke alltid det blir som jeg har tenkt… Men nå tror jeg kanskje det er en mulighet for det. Men jeg har jo I grunn alltid trua..

Det er 2. påskedag I dag, og tradisjoner skal følges. Hele venneflokken med barn skal ut til vannet og grille, og leke. I år som I fjor
Også skal jeg ut å hage mer senere I dag.
 
Jeg ønsker dere en flott dag
 
Klem fra

6 kommentarer:

Frøken Solhat sa...

Åh det lyder skønt, jeg er sikker på I får en rigtig god dag Linda.....traditioner skal holdes i hævd.....så må haven vente :0)

Træet tror jeg du bliver glad for der....højden er med til at give haven karakter. Jeg krydser fingre for din magnolie....er selv lidt spændt på min opstammede jeg plantede sidte år :0)

Knus Dorthe

Helena sa...

Du ser ut att ha en jättemysig trädgård Linda!
KRAM från mig!

Lisbeth sa...

Det er et rigtig dejligt bed og træet passer perfekt! Jeg morer mig og nikker genkendende til din fremgangsmåde med at gå rundt og vurdere om træet passer til placeringen - det er jo også en del af passionen, ikke? Glæden når man har besluttet sig for hvilket træ, glæden og tvivlen når det skal placeres og glæden når det står på rette plads

Ina sa...

Det ser rigtig godt ud med dit hjertebed. Din prunus bliver sikkert rigtig skøn, når de lyserøde blomster dækker hele træet :-)
Håber I havde en god tur til vandet.

Hilsen Ina

Beate sa...

Så flott en hage du ser ut som å ha!
Arti å følge med alt som bryter frem!
Herlige vår!
Klem fra Beate
;)Flott blogg du har!

Linda sa...

Jeg takker dere alle for hyggelig ord og hilsner:) Det gleder masse masse:) Og jeg er så glad i dette treet allerede, det gir hagen noe den trengte, og jeg gleder meg vilt til at den blomstrer:) Det kostet litt så det kunne jo bare prøve å ikke blomstre, he, he:)
Klem fra Linda

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails