VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)torsdag 21. april 2011

Påskeferie og til til…

…Alt det man ellers ikke rekker. Dvs samboer og Mads har ferie. Datteren vår har trent fulle dager på turn, siste dagen I dag, og jeg jobber netter. Men pyttsann, mye blir gjort likevel. Samboer holder på med grillstuen, og jeg gleder meg sånn til den blir ferdig. Været er  og har vært nydelig de siste to ukene, og vi har allerede spist flere måltider der ute, innimellom planker og stein.
bloggebilder 070
 
Morgensolen gjør dette bildet litt uklart, men det er liekvel bedre å fotografere nå, enn senere på dagen da skyggene blir mye hardere.
Her ser dere hjertebeddet ved inngangspartiet. Jeg har I noen dager nå, egentlig siden helgen det var hagemesse gått I ring, akkurat som onkel Skrue og tenkt. Jeg er sikker på at det synes I den vinterherjede plenen. På hagemessen så jeg noen høyt stammede prunus, japansk kirsebær. (Jeg trodde det var rosemandel, men det var nok ikke det…)
Det lokale gartneriet har nå blitt en del av bo-grønt kjeden, og det har jammen gjort litt med utvalget, sukk. Ikke bra for lommeboka det. En dag tidligere I uken kom det et lass slike japanske skjønnheter fra nederland, og de står I full blomst, sukk mitt hjerte. Jeg burde jo umiddelbart satt meg I bilen og flyktet, men nei da. Bort og titte, kjenne, studere og la meg forføre.
De hadde også et høyt slikt tre, akkurat maken, som ikke sto I blomst, men som levde I takt med alt annet I Norge, og da var det gjort. For de som blomstret nå ville jeg jo egentlig ikke fått glede av før til neste år. Men den andre derimot, den vil åpenbare seg samtidig som syrinen bestemmer seg for å gjøre det.
Så nå tror jeg ikke lenger, men er sikker på at det kan bli fint midt I beddet. Som min kjære mormor allltid sa, “du skal ikke tro, du skal vite”. Og ja, nå har jeg tenkt så mye, at jeg er sikker på at det er nettop akkurat den jeg mangler… Jeg er overbevist. Nå gjelder det bare å legge en plan for å redusere frustrasjonen til samboer. For jeg trenger hjelp til å hente det med tilhenger… Planen begynte I går da jeg kjøpte en Ipal til han så han kan spille litt musikk mens han jobber med grillstuen…
 
Kronen til treet er så høy at den ikke er I veien, og jeg kan fremdeles utnytte plassen ibeddet under. Jeg vil ha den sorten som henger, så noen greiner vil jo henge ned, men det er jo bare søtt. Og så har den flotte høstfarger, og gir struktur på vinteren. Hagen min er så liten, så jeg må tenke som ikea; Kubisk. Tenke opp I høyden, og opp langs vegger.
Beddet ligger I forhagen som ligger litt lavere enn bakhagen, så høyden vil likevel ikke virke så veldig voldsom tror jeg.
 
Tenk å ha en sky av slike blomster på våren
 
bloggebilder 076
Det har jeg ønsket meg lenge. Og planen med dette beddet var jo å ha et høyt tre, hvor kronen sitter podet på en høy stamme.
Når jeg så dette på messen så fikk jeg en slik “ment to be”-følelse. Så da er det vel bare å kjøpe da???
Dumt at de har stengt I dag. Men jeg er klar på lørdag.
 
Jeg ønsker dere en flott skjærtorsdag.
Klem fra
 

4 kommentarer:

line sa...

Åååå så koselig det ser ut til å bli i grillstuen dere :)

Ønser deg god påske

Ninni sa...

Kjære vene, så langt dere har kommet med grillstuen! Den blir jo gedigen, et helt lite hus! Vinduene er bare sjønne, og med de rustikke mursteiene kommer dette til å bli et vakkert bygg.

Det er nok like greit å kapitulere først som sist og hente hjem em Prunus :)

GRØNN FRYD HOS MONIQUE - sa...

Det ser ut til å bli en trivelig uteplass hos dere, så mye arbeid - da må den bli flittig brukt, uansett mygg, regn osv osv...
Venter spent på om japankirsebærtreet vårt får knopper i år, den ble plantet for tre-fire år siden uten å ha vist noe tegn til rosa tidligere...

Linda sa...

Line: Tusen takk for besøk og hyggelige ord:) jeg håper det blir veldig fint når vi blir ferdige, gleder meg sykt:)

Ninni: Så herlig med deg her inne igjen:) Jeg har gledet meg veldig til dette prosjektet, det er så godt å være i gang:) Og Prunus kommer hjem i morgen:):) Gleeeder meg:)

Monique: Den er allerede mye brukt:) Med varmeovner i taket kommer vi nok til å nærmest bo der:):) Å håper din prunus samarbeider i år da:) Den er jo helt utrolig når den blomstrer, om enn blomstringen er litt kort... Et par av venninnene mine har prunus og de har blomstret hvert år, kan det være noe din sturer for?

Jeg takker for deres besøk det er så hyggelig:) Ha en flott påske:) Klemmer i fleng:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails