VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)lørdag 9. april 2011

Nok en ny dag..

På messen, og nok en dag uten bilder...sukk


Håper det snart går i orden for nå er kameraet sprekkfullt av bilder.

Det har jo også vært vår i luften i helgen, og masse vårtegn har plutselig bestemt seg for å titte frem, mens jeg har surret inne blandt alle andre hagegale. Kort nevnt er blandt annet sveitservier og stjernemagnolia blitt med hjem. Men begge deler har kommet et stykke på vei mot våren, og bladene er langt på vei. Derfor må jeg nok herde dem litt før de står ute hele døgnet. I natt var det frost, og det kan nok enda komme mange flere frostnetter, og disse bladene er ikke vant til det. Så dermed; ut om dagen og inn i drivhuset om natten.


Sveitservier kjøpte jeg som et alternativ til oliventre, og med en prislapp på ca 250 (har fortrengt alle pengen jeg har brukt...) for et oppstammet tre på over meteren, så måtte jeg jo benytte sjansen...ikke sant??? Mine tre oliventrær er flotte nok, men jeg ønsket meg noe som kunne klare seg ute om vinteren og ikke bidra ytterligere til strømregningen her i huset. Noe som ble trofast ved inngangspartiet selv om frosten kommer, og ikke må rømme inn i varmen. Ninni har sveitservier i potter utenfor inngangspartiet sitt, og jeg har forhørt meg med hvordan de klarer vinteren hos henne. Den skal være ganske hardfør, så den skal få stå i potte, og bli pyntet med lys på til vinteren.


Apropos herding; nå er plasten av drivhuset og jeg er sååå glad. På dagene blir det veldig varmt der, så jeg lufter godt. Lufteluken åpner seg automatisk, men jeg må sette opp døren i tillegg. Ikke minst fordi plantene som står der inne nå...de skal jo UT i hagen i mai, og en ting vet jeg; det er IKKE 40 grader i hagen i mai... Så temperaturen i drivhuset må holdes litt nede. Akkurat nå er det 8 grader i luften ute, og døren til drivhuset er fortsatt åpen, så temperaturen er omtrent som ute. De må jo venne seg til godt norsk klima disse som har bodd der inne og hatt nærmere spansk vinter. Nå er sydenturen slutt og de skal tilvennes norsk sommer.

Mulig jeg styrer litt og er litt gal og sånn, men de kunne få sjokk de stakkars grønne "sydenreisende", så jeg vil gjerne gjøre overgangen dems litt myk...


Kanskje mest fordi jeg ikke har så mye annet å finne på i hagen... men nå kan jeg vel snart klippe ned i beddene, og rake litt håper jeg.


Jeg gleder meg til å vise dere bilder:)

Ha en god lørdagskveld

Klem fra

7 kommentarer:

Helena sa...

Men du vad trist för dig att inte kunna visa dina bilder:-( men sen kommer du väl bombardera hela bloggen med vackra växtbilder kan jag tro:-)
Ha en härlig helg!
KRAM från mig!

Lisbeth sa...

Det lyder som nogle gode investeringer du har gjort på messen:) Det er dejligt temperaturen stiger, men det er en farlig tid i drivhuset ,ed stærk varme og sol om dagen og kulde om natten - der er noget at se til med at åbne og lukke døre og vinduer. Her må vi vente med havemesser til juni øv! Glæder mig til at se billeder:0)

Mia sa...

Nej inte är det så varmt i maj men skönt ändå. Det blir säkert fint med ett träd, oliver i Norge kan man ju inte drömma om. Två dagar på mässan, otroligt. Jag var där en timme idag. När man först handlat ska man ju bära runt det också, då var det skönt att sätta sig ner och höra på Anne :)

Frøken Solhat sa...

Lyder som en skøn dag med god inspiration Linda. Ja drivhuset er varmt om dagen i disse dage så man skal være varsom med de små planter.

En stjernemagnolie......den bliver du glad for er jeg sikker på .

Knus Dorthe

Fossestua sa...

Gleder meg til "pc doktoren" din kommer jeg også :) Blir litt stusselig uten bilder å titte på ja.
Ønsker deg en fin kveld. Nå er det straks Farmen :)
Klem fra Lise

Helena sa...

Ja men vilken bra idé med rosorna!De kommer absolut blomma tidigare:-)
Kram från mig!

josimo sa...

gleder meg til å se bildene du har så lyst til å vise

Ønsker deg en fiiin dag

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails