VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)fredag 15. april 2011

endelig bilder


Og jeg kan endeliiig få vist dere bildene fra hagemessen.
Bildet over er fra en underplatning til en oppstammet rosemandelblomst på standen til yvonne dengin, med lettstelte hager.
Og her fikk jeg ideen om at jeg MÅ jo HA et høyt rosemandelblomst tre midt I hjertebeddet mitt.
 
bloggebilder 143
 
Kunne jo ikke motstå disse her, en slik himmel vil jeg også gå under…. drømmer, drømmer, drømmer…
Men kanskje det ikke er rosemandelblomst likevel… Var på vestbye gartneri I Sarpsborg og forhørte meg litt. De hadde ikke solgt rosemandel på mange år, da den er fryktelig plaget av sopp/monilla, og at man da nesten hvert år må skjære av greinene etter blomstring for å holde tritt med sykdommen… Så kanskje dette var en prydkirsebær istedet, de er jo sååå like I grunn. På bakgrunn av hva Finn Vestby sa tror jeg at jeg velger prydkirsebær istedet. Så ble da spørsmålet; oprett vekst eller hengende… Tror jeg går for hengende…
 
bloggebilder 075bloggebilder 076
 
Jeg har sagt litt om messen og hadde ikke tenkt til å plage dere med mange ord her, bare vise bilder. Håper dere kan kose dere med dem.
 
På bildet under ser dere en takrenne som er brukt som, ja hva skal jeg si; potteholder, lysetake med mer. Artig ide.
 
bloggebilder 128
 
bloggebilder 022
 
bloggebilder 129
 
En mye fotografert takrenne ble det… Jeg husker desverre ikke navnet på standen, men de holdt til I en butikk på Toten, ikke langt fra Fredholms besøkshage. Kanskje dere husker?
 
bloggebilder 023bloggebilder 024bloggebilder 025
bloggebilder 026bloggebilder 027bloggebilder 028
 
Blomsterdekoratørstudenter viste også hva de kunne. Lurt med arrangementer med avskårne blomster I type reagensglass eller små vaser som henger på ulike arrangementer.
 
bloggebilder 135bloggebilder 136bloggebilder 139
 
Denne søte lille pelargonstiklingen ble med hjem; swedish angel
 
bloggebilder 131bloggebilder 133bloggebilder 132
 
Magnoliablomster var det mange steder, sukk mitt hjerte. En magnolia stellata ble med hjem. Det er den som er mest hardfør, og jeg lurer på om den ikke kan stå på hjørnet av huset mot nordvest. Den vil få sol fra kl ett om sommeren, men senere på våren. Kanskje litt lite sol, eller hva tror dere? Men så har jeg hørt at om den står I sørveggen kan den blomstre for tidlig og få blomstene ødelagt av nattefrost… også liker den ettermiddagssol om vinteren slik at knuppene rekker å tine litt etter natten før vårsolen treffer dem. Sikkert for å redusere sjokket… Det finnes like mange råd om stell av blomster og planter som foreldre får når man får barn første gang, he, he.
 
bloggebilder 149bloggebilder 052bloggebilder 071
 
Fire ulike inspirerende utstillingshager var der, bare å se, nyte og drømme. De fire siste bildene under er fra linneas hage, som var den utstillingshagen som vant av de fire. og det er jeg hjertens enig i.
 
bloggebilder 029bloggebilder 031bloggebilder 032
 
bloggebilder 145bloggebilder 034bloggebilder 033
 
Pasjonsblomster er jo også morsomme
 
bloggebilder 047bloggebilder 048bloggebilder 050
 
Helens hage. Jeg kjøpte boken Hagevandring – I en frodig norsk hage, som handler om helens hage; Fredholm, på toten. Denne boken leste jeg ut I løpet av en dag på Lalandia I sommerferien I fjor, og jeg har ønsket meg den siden da.
Tror kanskje også jeg skal skaffe meg en slikt kabelbord I løpet av sommeren. Kanskje I grillstuen???
 
bloggebilder 054bloggebilder 063bloggebilder 056
bloggebilder 055bloggebilder 059bloggebilder 062
bloggebilder 065bloggebilder 064bloggebilder 066
 
Flere magnoliaer…sukk
 
bloggebilder 069bloggebilder 070bloggebilder 093
 
Standen til I gros hage hadde også som vanlig mye fint. Stenflisene til helle nørby har jeg lenge ønsket meg, og finner jeg et sted, ja da skal de på plass. Kompostdunk til kjøkkenbenken av sorten I midten er jo myyye flottere en den kjedelige brune vi fikk av kommunen. Kanskje jeg skal tipse kommunen om igroshage??? Tazetter ‘bridal crown’ ble med hjem, og humlene ble helt beruset.
 
bloggebilder 077bloggebilder 079bloggebilder 089
 
Landstil jentene hadde også flott stand
 
bloggebilder 092bloggebilder 081bloggebilder 083
 
Solfang (pga fortsatt småfeil på pc får jeg ikke opp siden, og derfor ikke lenket til adressen www.solfang.no ) hadde også stand og viste myye fint. Jeg liker spesielt godt kastanjegjerdet på bildet I midten under. Kanskje I kjøkkenhagen??? Jeg ser det liksom for meg, med klatrende erteblomster i…sukk
 
bloggebilder 073bloggebilder 072bloggebilder 074
 
Bagasjerommet på bilen på vei hjem. Sveitservierne ble puttet I baksetene. Glade og fornøyde dro vi hjem for å surre mer I våre egne hager.
 
bloggebilder 154
 
Dette var litt fra mine to dager på hagemessen 2011
 
Ønsker dere en goood helg
 
Klem fra
 

11 kommentarer:

Helena sa...

Åh äntligen kan du visa bilder!Så mycke fint på mässan den var väl värd att gå på ser jag!
Gillade den rostiga rosen eller om det var en pion.
Trevlig helg!
KRAM från mig!

Anders sa...

Åh, skjønner at du virkelig har kommet i hagemodus når jeg ser de bildene!

Massse flott, bare å drømme skjønner jeg. Nå er det litt lesing i bøkene dine før natta.

Maritklem:)

Fossestua sa...

Åhhhh, så mye fint! Hørtes ut som en herlig fristende messe å være på :)
Tror du forresten den magnoliaen du nevner som var den mest hardføre, vil trives i sone 5 her hos meg i Nordland?
Ønsker deg en fin påske, og er glad for at du igjen kan vise bilder :)
Klem fra Lise

Bille sa...

Flotte bilder, så mange detaljer som jeg ikke fikk med meg på messa. Godt å kunne legge ut bilder igjen, blogging blir ikke helt det samme uten. God påske til deg!

Linda sa...

Så herlig å våkne mens jeg leser deres hilsner:)

Helena: Slike rustne ting er alltid flotte detaljer synes jeg. Jeg har en rose jeg kjøpte i hagen og den er jeg veldig glad i. Søppel sier min kjære, he, he:)

Marit: Ja nå er det hage for alle penga, ingen tvil om det:)Gleder meg til å se drivhuset ditt:):) Blir nok finere i hagen enn i garasjen:)

Fossestua: Ja messen var ikke så verst, jeg håper den fortsetter med å bli bedre og bedre:) Det ble sagt av hun som salgte den magnoliaen at en kunde hadde sagt at hun hadde den på hytta, og det var langt nord.. Det kommer nok ann på forholdene i hagen, du kan jo lage et lite mikroklima, ved hjelp av levegger f.eks... Det er i allefall vel verdt et forsøk. Den er flott å se på leeenge før blomstring også:)

Bille: Bilder er et must!!! Nesten så jeg gikk den helt store skrekken, sååå lang tid uten å få lagt inn bilder, og minnebrikken som fyllte seg opp mer og mer for hver dag.... skrekk og gru; tenk om minnebrikken ble full også, og ikke kunne få tømt det... Men nå er alt bare vel igjen, og jeg er superglad:)

Ha en flott dag alle sammen. Her blir det turnkonkurranse for alle penga på tiåringen vår i helgen:)

Torill sa...

Så gøy! Uff, eg endar alltid opp med masse posar heim frå gartneriet. Utan at det er planlagt. Vert så frista. Kan godt skjønne du har vorte frista her iallefall.

God påske!

Frøken Solhat sa...

....og hvilke billeder Linda - Tak for at dele indtrykkene.

Det fyldte bagagerum i bilen ser meget lovende ud fpr havesæson ;0)

knus Dorthe

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Åhh du så masse vakre bilder. Drømte meg helt bort. Og ble inspirert. Våren er herlig. Men dyr!:-)
Ha en riktig god helg!
Klem fra Hjørdis

Parkvegens Hageglede sa...

Så mange flotte bilder du har tatt på hagemessen. Vi var så "opphengt" i drivhus at jeg skjønner mye har gått meg hus forbi...

Mia sa...

Jag förstår att jag den dagen hade några problem med gångsynen. Så mycket som jag inte såg! Var nog lite för trött.. Fantastiska bilder :)

Bente sa...

Det var utrolig mye fint! Både planter, dekor og interiør!

Ønsker deg en riktig fin påske!
Klem fra Bente

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails