VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)onsdag 29. september 2010

Nå senker skuldrene seg...


Nå sitter jeg på nattevakt og trenger ikke tenke på at gradene sniker seg nedover.
I dag er pelargonier satt inn i drivhuset, som minstemann hjalp meg med å vaske i går

 bloggebilder 016

Drivhuset ble først vasket med grønnsåpevann og skrubbet, her med god hjelp. Så skyllet jeg av og sprayet med en blanding av vann, grønnsåpe og salmiakk, og tok høytrykkspyleren… Jeg håper det er nok til å ta livet av evt sopp og “udyr” som jeg ikke vil ha der inne… Nå har jeg satt på litt varme så det skal få tørket godt opp der inne. Pelargoniene ble satt inn i dag.

Georginene er også tatt opp. De kunne godt ha stått litt til. Men nå er det kuldegrader om natten bare fem km herfra. Vi får det gjerne litt senere da vi nyter av varmen fra havet i noen døgn mer. Men når jeg ser gradene på jobben sniker seg under null, sitter jeg og lurer på om de klarer seg, eller om det likevel blir frost hjemme også… Med teppe over blomstene kan man jo ha georginene stående lenge til, for dagene er jo flotte. Og knollene dør ikke om blomstene blir tatt av frosten heller, for det er jo ikke frost i jorden på enda en liten stund. Så om georginene skulle oppleve en frostnatt er det ikke nødvendig å kaste dem.

bloggebilder 002 bloggebilder 003 bloggebilder 005

Georginer 003 Georginer 008 Georginer 002

Nå pryder mine kjære istedet stuen inne i vasen

 bloggebilder 007

Noen av mine georginer har jeg fått fra kjente og noen har jeg bestilt herfra. Det fungerte helt supert. Og det er fantastisk og se hvordan de små puslete plantene, nå har blitt store og fått store knoller.
 
Men sommeren i år har ikke vært den beste for dem. De blomstret ikke før langt ut i august. Så noen stor georgine blomstring i beddet kan jeg ikke vise dere. Det har mer vært en blomst her og en blomst der, fremdeles er det maaange knupper… Det kan ha vært meg som har gjødslet for lite, de krever jo en del gjødsel disse her. Men også var det kaldt langt ut i sommeren, så sesongen har jo vært litt kort. Så nå når de endelig blomstrer så er det jo nesten litt synd å ta dem opp. Men grunnen til at jeg tar dem og ikke bare legger over et teppe om natten, er at det er høstferie til uken, og da skal vi på fjellet. Ingen passer mine georginer da. Familien er nok glad vi endelig fikk oss kattedør, så jeg tror de hadde dånt om de måtte ut til meg og dekke georginene, he, he. Dessuten er det så utrolig fine dager nå, at det er koselig å holde på i hagen.
 
Georginer 001
 
Så nå ligger de i kasse opp ned, MED merkelapper (jeg har vært flink jente) og skal tørke et par uker, før de børstes rene, og legges til vinterdvale.
Lese mer om hvordan du behandler knollene kan du gjøre her
 
Georginer 006 bloggebilder 029 bloggebilder 010
Skandihest stutteri september 2010 006 Skandihest stutteri september 2010 022 Skandihest stutteri september 2010 024
Skandihest stutteri september 2010 007 Skandihest stutteri september 2010 010 Skandihest stutteri september 2010 009
 

Ha en flott hagedag
Klem fra

6 kommentarer:

Frøken Solhat sa...

Søde Linda....hvor ville jeg ind i mellem ønsker at jeg var bare en brøkdel så flittig som du......for du forstår da at få noget for hånden :0)

Det er altid en god fornemmelse når drivhuset er gjort rent og er klar til at overvintre lidt og hygge lidt i.

Dine geoginer-billeder er smukke et sandt festfyrværkeri af farver..... heller ikke mine tre stk i år har været noget at råbe hurra for....men måske næste år :0)

Maria sa...

Så mange lekre!!!
Synd å ta dem inn, Dahliaene, når de står så fint. Jeg lar mine pjusker få stå litt til. Flott med lenke til oppbevaringsbeskrivelse. Det er endel svinn når de har ligget i jord.

huset i husvik sa...

Georginer er favoritten. Bestemorblomster før, synes jeg, men nå de beste!

klem helle

Mia sa...

Tragiskt egentligen att dom fryser så fort, vilka smycken du har. Det är inte alltid timeingen i livet passar ihop med våra trädgårdsplaner, men du över georginerna det orkar jag inte hålla på med. Nu har jag bara två då.. Men du får njuta blomsterbuketten och hoppas på en bättre sommar nästa år :)

anne - moseplassen sa...

åå, ta opp georginer før tiden hadde jeg ikke hatt hjerte til gitt. Mine blomstrer nå så krampa tar de. Helt vidunderlige, smell fulle av blomster :D
Men har man ferie så blir det jo lurt å planlegge naturligvis.

Her har de greid seg uten dekke gjennom to netter med ørrlite minus. (det var bittelittrim i gresset en morgen), finner ikke dekke og mannen er utenlands så da fikk de greie seg uten. Og det gikk bra, og nå er det meldt frostfritt i 1o dager fremover. Håper jeg har georginer langt uti oktober altså :D

Linda sa...

Takk for deres besøk og ord:)
Frøken solhat: Litt godt å få høstonnen i gang. Har nytt det lenge nok, nå er det godt å gjøre litt i hagen igjen.

Maria: Ja synd å ta dem inn, men med så liten plass jeg har, må de opp for at jeg skal få satt løk ned... og det er litt ok å ikke måtte legge løk når høststormene kommer inn... Nå er været fint og bra og jeg koser meg istedet:) Og de er absolutt mine favoritter:)

Huset i husvik: Absolutt enig, de er flotte og i tillegg har de mange gode egenskaper:)

Mia: Georginene har steget som min favorittblomst... selv om de i år ikke har gitt meg veldig mange blomstrer før veldig sent... i forhold til i fjor... Det er ikke så mye jobb egentlig, en dag om våren og en dag om høsten:)) ellers er de veldig takknemlige:)
Men det er nok mange som føler som deg.

Anne: Ja litt vindt å ta dem opp, men det føles godt å ha dem trygti hus før ferien... Jeg er så glad i dem, og redd for å miste dem... Også er min hage så liten... de må opp for at jeg skal få plantet løkbedd... men når grillstuen er ferdig håper jeg på at jeg skal få ordnet med noennye bedd slik at det kan løses annerledes:) Hagen er alltid i forandring her enda...Og takket være gode snille naboer, så skal jeg få bruke litt av tomten ved siden av... må bare få tak i jord... Da skal flere georiginer bestilles:))

Jeg ønsker dere en god helg:)Det betyr mye at dere titter innom:) Klem

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails