VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)søndag 12. juli 2015Nytt i hagelivet....


Fire kyllinger av sorten dverg cochin, mulig en mix med silkehøns... da noen kan ha vært rampete....
Et par Sultan høns er også mulig på vei. De skal visst være en ordentlig kosete rase.

De er så artige å se på. Foreløpig bor de på badet om natten og i drivhuset på dagen. De storkoser seg der ute. Og de elsker å springe rundt i hagen. Når vi er sammen med dem er de løse, men ellers må de inn i drivhuset. Jeg stoler ikke helt på katten vår enda....


Katten er som kjent en ordentlig stor fuglejeger....
Og naboens hund er fuglehund.... Så de må nok passes litt på i tiden fremover. Far i huset er absolutt ikke med på notene her, men har sagt seg villig til å snekre hønsehus. Jeg har googlet hønsehus... men finner liksom ikke det som er helt perfekt...
Men plasseringen har jeg funnet til tross for at det er ganske fullt her....


Men jeg leter fortsatt, men foreløpig storkoser de seg i drivhuset. Vi har laget en nettingdør slik at det ikke blir for varmt der inne på dagene. Fordelen er at ungene synes det er behagelig å sitte der inne sammen med de, og det synes de er stas. Og får de litt mais også er kosen komplett.
Jeg tror det er en hane og tre høner....
Dere vil nok høre mer om denne prosessen fremover. Jeg gleder meg til de blir fine og flotte hagehøns som klukker rundt i hagen. Da regner jeg med at katten har mistet interessen også.

Så var det vel meningen at jeg på drivhusfrontet ikke skulle være helt på G med tomater, agurker og alt annet i år da.

Klem fra

4 kommentarer:

Underberget sa...

Gratulerer med kyllinger!! Jeg ønsker meg også høns :-) Har du prøvd å søke på Pinterest? MASSE fine bilder og inspirasjon til hønehus og alt annet der!
Berit

Maria - Den eksperimenterende have sa...

Så spændende. Jeg overvejer selv at købe mig nogle høns. Glæder mig til at følge dit projekt. Havehilsner

Nette sa...

Nåååååå hvor er de søde! Ja, du skal passe på med katten, for blot en lille rift fra en katteklo kan være fatal for en fugl på grund af bakterierne, så du gør klogt i at holde dem laaaangt væk fra katten.

Jeannett Fruergaard sa...

Nå hvor er de søde, jeg glæder mig til at se hvilket hus du bestemmer dig for til de små pjusket venner. Det er så skønt med høns i haven, jeg har selv ønsket mig dem længe, og tænker vi skal til at bygge hønsehus her efter ferien.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails