VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)







fredag 6. april 2012

laaangfredag

 
IMG_4052
Kuleprimula på vei opp I det hustrige været
 
Ja navnet på denne dagen skulle vel liksom tilsi at man kunne få gjort masse masse i dag.
Ute snør det faktisk… men det er 2 grader, så ingenting blir liggende, heldigvis. Det blåser og er surt.
Hagen roper, men jeg har liten lyst til å gå ut der nå… Kunne jo gått ut i drivhuset, men det er faktisk så fullt der inne, at jeg ikke får foten innefor en gang…
 
Jeg ønsker meg et lite drivhus til, hvor jeg kan så og drive frem planter…
I drivhuset har jeg drevet frem georginer, gladioler, potet om brokkoli og kålplanter. Flere klematis venter på å komme seg ut, en akebia, to agapathus, flere pelargonier, sommerfuglbusk…
Flere av disse skulle vært plantet ute i fjor, men pga uferdige prosjekter kom de seg ikke i jorden. Jeg turde ikke la de gå gjennom vinteren i potter, så dermed flyttet de inn…
Jeg skulle gjerne ha flyttet ut erteblomstene mine også…
Kanskje jeg må be samboer om å snekre en hylle til der inne…
 
bloggebilder 011
rødhyllens vakre spirer, en av favorittene
 
Siden det ikke er plass til meg I drivhuset, går jeg i ring inne… Stadig med nesa langt nede i sådden på vaskerommet… Jeg frykter at jeg ikke har lykkes med kubjelle sådden i år heller…Og ikke ser jeg tegn til fjorårets planter i hagen heller… Jeg VIL ha kubjeller I hagen… jeg må finne ut hva jeg gjør feil…
Men ipomea, og cobea, agurker, tomater, gurkmelon, og erteblomst spirer så langt.
Jeg har sådd de i ok passe store potter, så priklejobben blir ikke så stor; latmanssåing…
Men jeg har jo masse mer som skal såes… men hvor?
 
På ønskelisten: Et lite søtt drivhus til!
 
Velkomme til nye følgere. Veldig hyggelig at dere vil følge meg inn i hagen min (ehhh..vår)
 
Klem fra
 

9 kommentarer:

Mariann sa...

Det er rart med det, samme hvor stor drivhus man har , så blir det trangt etter en stund.
Ønsker deg en fortsatt god påske!

Kristin Aurdal sa...

Det tar ikke lange tiden før drivhuset blir fullt. Da jeg kjøpte for tre år siden tenkte jeg at det var rikelig stort nok, men så feil en kan ta :-)
Flere hyller vil nok hjelpe på, så til neste vår får jeg se om det ikke er på tide med en aldri så liten investering :-)
Lykke til med alt du har sådd.

stallnilsen sa...

Her snør det masse, har ikke hatt så mye sne i hele vinter som nu ....

Ha en fortsatt fin påske, og kos dæ , hilsen Lisbeth ;)

Vivishagerom sa...

Skjønner hva du mener. Nå har ikke jeg samme problem som deg, men et eget drivhus til drivplanter må jo være flott!

Her har det også vært kaldt i dag, og det er best å holde seg inne! Dagen har gått fort likevel, med baking og besøk hos svigerinne!

Ønsker deg en fin kveld.

Helena sa...

Jag skulle oxå precis som du vilja ha ett växthus till eller ett större.
Vill kunna sitta där inne oxå!
Även ha plats att stå där o plantera om när det är dåligt väder.Nåja drömma går ju :-)
Snart mässa :-)men först ZETAS på söndag .-D Hoppas du o dina vänner kan åka dit oxå det är nära mässan!!!Verkligen värt ett besök.
KRAM från mig!
ps.visst vart det rart med fjädrarna i skålen :-)

Linda sa...

Takker for deres besøk og ord:) Skjønner mange av oss deler det samme problemet ja, hi, hi:) Helena: Å skulle gjerne rukket zetas... skal prøve, men vi kommer nok ikke ned før ved to tiden på lørdag... får sjekke litt åpningstider og sånn:) Gleder meg vilt:)

Anne (Moseplassen) sa...

Deilig med alt som spirer og gror, nå har vi fått godtemperaturene tilbake her i Oslo og jeg var ute og så til min overraskelse at alle overvintringsstaudene mine har greid frosten godt!


Jeg er innom for å be om en tjeneste. Hagebloggerene skal ha stand på hagemessen nå om en uke. Som en del av standen så har jeg tenkt å presentere noen av bildene som var med på x-faktor blomsterutgaven og jeg ønsker å bruke ett av dine.

Bildet vil bli vist i ca 20x15 cm størrelse, og det blir tydelig merket med adressen til din blogg.

Jeg ønsker å bruke bildet av de hvite magnoliaene.
Dersom dette er greit for deg så vennligest send meg en epost så raskt som mulig på (anne @ moseplassen.com). Det er også veldig hyggelig om du sender meg bildet i eposten så blir det bedre kvalitet på bildet ditt en om jeg henter det fra bloggen din.
Det er også til stor hjelp om du limer inn adressen til bloggen din i eposten, så blir det bittelitt mindre jobb på meg, det er temmelig hektisk nå før hagemessen nemlig.

På forhånd takk, og fortsatt gooood påske! Anne :)

Frøken Solhat sa...

.....det er som om et drivhus aldrig bliver stort nok ;0) Kan kun nikke genkendende til pladsmanglen ;0)

Knus Dorthe

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Härligt med allt som spirar! :o)
Eventuellt kommer jag att sälja några rotade sticklingar av den perenna Blomma-för-dagen...jag lägger upp det på Trädgårdsdrömmars facebooksida om det blir några över.
Ha en finfin vecka,
Lydia

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails