VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)tirsdag 17. april 2012

Nordiska trädgårdar

 
IMG_4228
 
Endelig litt bilder fra messen I Stockholm.
I flere år har jeg sett de svenske bloggernes bilder fra denne messen, og I fjor bestemte jeg meg for at dit skulle jeg I år.
Mine to hagegale venninner og jeg dro avgårde lørdag morgen.
Inspirert av Helenas hageklubb, har vi tre dannet et lite hagelag, og dette ble vår debut-reise sammen. Som vi gledet oss, og som vi koste oss.
 
Bildet over er fra Zetas sin visningsträdgård, som jeg falt pladask for.
 
Flere av hagene som ble vist, viste veldig godt hvordan trær skaper høyde og romfølelse selv på liten plass.
Som på bildet under; dette hadde ikke vært så flott uten trærne som skaper høyde og struktur.
Det første treet er en cornus sinensis, sukk så vakkert som det er.
 
IMG_4221
 
Et lite hjørne blir også mer interessant om det er noe som skaper høyde.
 
IMG_4231
 
Denne beplantningen under hadde heller ikke vært så spennende om ikke treet hadde vært der.
 
IMG_4261
 
Det samme synes jeg om denne lille hageflekken under her
 
IMG_4277
 
Her handles det tretønner, en til hver av mine to hagegale veninner, fremtidige boliger til vannliljer.
 
IMG_4291
 
Og en prat med Aurikkel Ray ble det også, en veldig inspirerende mann.
Ray viser min venninne en Aurikkel med nesten hennes navn; Aurikkel Katarina
Nå jobber jeg med en ide for mitt aurikkel teater…
 
IMG_4303
 
En fantastisk helg, eller jeg må jo nesten si døgn… for vi kom ned på lørdag kl 14.00 og reiste hjem på søndag kl 16.00.
Med masse hageprat I bilen gikk reisen som en lek den også.
 
IMG_4289IMG_4203
IMG_4211IMG_4232
IMG_4299IMG_4273
 
Jeg har sååå mange bilder… men her var en liten kokk iallefall. Om dere titter blandt de svenske bloggerne finner dere mer om messen der også.
Selv om vi var to dager på messen, nådde vi ikke alt… så neste år blir det en overnatting til. For hit skal vi igjen, uten tvil.
 
På veien hjem rakk vi innom Zetas, vi var der I to timer, og det var heller ikke nok… Men sukk mitt hjerte, vi kommer tilbake!
Det var ikke mye de ikke hadde på sin planteliste så det ut som…
Trillium, hundetann, mange ulike magnoliaer, osv osv…
Jordbær med ananassmak ble med hjem.
Jeg gleder meg til å teste den.
 
Sjekk magnoliaen under, paraplyformet… Den som hadde hatt 11000,- til overs…sukk
 
IMG_4321
 
Et flott døgn var det, presset inn mellom to nattevakter.
Men noen ganger må man bare kaste seg rundt og gjøre noen stunt om ting skal bli noe av.
Dette ble iallefall meget vellykket.
 
PS: Til dere som ønsker å bestille ruteliljer, plantestøtter eller regnmålere (Temperaturmåler kommer også)
Trykk på firmalogoen min øverst til høyre, finn kontaktinfo og send meg mail.
Jeg kommer til å legge ut her og på facebooksiden.
Men jeg starter i det meget små og tar inn lite varer, så om du vil sikre deg så er det lurt å gi et vink før jeg reiser bort og henter dem.
Følg denne linken så ser du de produktene jeg har fått en test av hit til meg.
Beklager, men det blir litt mas om disse produktene frem til  jeg kommer i gang med den nye nettsiden min… Jeg håper dere holder det ut.
Jeg vil jo gjerne selge vet dere… så da må jeg jo liksom fortelle om det også…
 
Ruteliljene mine har nå fått selskap av hvitveis, og ønsker våren velkommen.
 
IMG_4407
 
Jeg håper dere har hatt en fin dag I dag.
Og takk for at du besøkte meg, det gleder.
 
 
Klem fra
 

9 kommentarer:

Vivi sa...

Så herlig! Skulle ønsker jeg var der. Ser ut til å være helt annerledes enn den norske hagemessa, og jeg skjønner godt at dere koste dere1

Takk for titten på flotte bilder!

Liza sa...

Herlig, kanskje man skulle arangert en tur til neste år;)
Klem
Liza

Lin sa...

Såå fine bilder!
Jeg skulle så gjerne å kjøpt litt store trær. Og da mener jeg sånn litt høyere enn meg og med litt tykkere stamme en de skrantne på Plantasjen.
Lurer på hvor vi får kjøpt det!

Lin sa...

Såå fine bilder!
Jeg skulle så gjerne å kjøpt litt store trær. Og da mener jeg sånn litt høyere enn meg og med litt tykkere stamme en de skrantne på Plantasjen.
Lurer på hvor vi får kjøpt det!

New Dawn sa...

Jøss så mye lekkert du viser. Tønne med vannliljer hadde vært noe - skal tro hvor en kan få kjøpt det er her rundt omkring?

Lisbeth sa...

Åhh hvem der kunne være dér, det ser så herligt ud.
Det er en god ide med et lille havelaug at tage på tur med. Jeg skal på tur igen i år med Blogtøserne som jeg var afsted med sidste år.

Linda sa...

Liza: Absolutt verdt å komme seg dit:) Og det er sikkert flere som vil det:)

Lin: Jeg har bestilt et slikt tre, dog ikke paraplyformet... men de lar seg bestille. Sjekk bloggen til strandhuset, hun hadde et innlegg om et sted som solgte en del trær, mon om de har høye trær...http://strandhuset-maria.blogspot.com/2012/03/sesongapning.html
Det blir bare store trær på meg fremover, jeg har ikke tid til å vente årevis på at de skal bli store... Lykke til i jakten:)

New Dawn: Jeg kan med glede meddele at de snart kan kjøpes gjennom meg:) Jeg har fått lov til å bli forhandler i Norge for disse flotte gamle brukte vintønnene:)Må bare fikse litt transport, for disse kan jeg ikke hente selv... De tar for stor plass... Og jeg kan love at de er super super flotte:) Mer info kommer plutselig:)

Lisbeth: Visst er det alltid hyggelig å ha noen å dele opplevelsen med:) Og vi skal dit flere ganger, det er helt sikkert. Men vi må en tur til Danmark også:)

Tusen takk for deres besøk og kommentarer, det gleder:)
Klem fra meg

Linda sa...

Og vivi: Jeg kan love at dette var andre boller ja:)) Jeg ble jo litt skuffet over den norske messen i år... en hel hall til plantasjen!!! hva er nå det??? Og ikke så mange idehager heller... I sverige er det liksom så mange hagestorheter som bidrar... vi har liksom ikke så mange her i norge... eller så gjemmer de seg godt. Kanskje finn skulle vært med å bidratt og spredd litt hageglede istedetfor å rusle rundt med sin turban? Han er jo god på plantesammensetninger, komposisjoner av form og farger...
Og det finnes jo flere enn han også... darren signes f.eks. Han bor i jo he ri landet, og er jo gjerne med på chelsey, han burde sa kunnet bidrat med en idehage type slik zetas gjør? Nei vi burde kreve mer engasjement av de større hageinpiratorene her i landet også, til å heve messen. Jeg syntes ikke den var så gal i fjor, og hadde forventniger om at den minst var like god i år... For jeg syntes ikke den har vært noe særlig tidligere år heller... SÅ vi har absolutt noe å lære:) Nå var jeg kritisk men... Si gjerne hva dere mener, det er artig å dele meninger også:)

PERNILLA sa...

Vad inspirerande det ser ut på bilderna och vad glad jag blir att biljetten kom till användning.....nästa år ska jag försöka komma iväg med ..*ler

Kram Pernilla på Piazzan

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails