VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)







søndag 13. mars 2011

Hjelpe meg...

 
Jeg lærte visst ingenting I fjor…(annet enn å starte litt senere)
Frøboksen er sprekkferdig…
 
Som sagt før, venninnen min og jeg gikk amokk…
I går møttes vi over en kopp te og vaffler og delte frøene…
I morgen skal jeg kjøpe mer såjord og rigge opp plantelys, så går startskuddet.
 
Plantelisten er laaang…
Frøene er delt inn I stauder, må enten såes nå fort og puttes ut… Men de kommer vel kun med bladrosetten I år likevel, så de kan jeg jo like godt så til sensommeren…
Jeg kjenner at det er mulig jeg ikke klarer å holde meg… så jeg må på butikken I morgen og skaffe champignoingkasser… og dermed er vel planen kanskje allerede brutt…???
 
Så er det tomater, agurker, og ulike sommerblomster som trenger forspiring, de skal jeg angripe nå…
Tomatfrøene tok jeg fra planter på ferie I danmark… Det var ikke mange tomatfrø som forsvant ned I oppvaskkummen etter måltidene…(for det blir jo gjerne liggende litt igjen på tallerkenen)
Det var gode sorter, så jeg håper mine planter blir like gode, og at de ikke har krysset seg for mye…
 
Og så er det masse som kan såes rett på vokseplassen I mai… Så jeg har bestilt perfekt vær for såing ute…
 
Men størrelsen på hagen kan bli et problem… Og kanskje huset også frem til de nye beoerne flytter ut…
Varmen I drivhuset er nok for ujevn til å så der… men kanskje de kan flytte ut der om litt tid… Det er bare det at der er det fullt av pelliser, pluss at forspiring av dahliaer skal jeg også ha plass til der… Skulle hatt et drivhus til…
 
Altså; I morgen går startskuddet, og innleggene her kommer på løpende bånd vil jeg tro. Og ikke umulig at det blir en god del kaos…
 
bloggebilder 021
 
 
Jeg lykkes med klokkeranke I fjor, men tar ingen sjanser I år, og henger meg på claus sin klokkerankeskole
Klem fra

                      

9 kommentarer:

Cathrine sa...

Oi, oi! Her var det mange godbiter! Jeg gleder meg vilt til den hvite klokkeranken! Skal så min i morgen også, så da får vi følge med på hverandre sine:) Jeg håper det går bra, hvis ikke kommer jeg til å bli fryktelig skuffet. Dein førboks ser omtrent like sprekkeferdig ut som min, he-he;) Jeg har hverken drivhus eller ledige vinduskarmer... Neste år må jeg skjerpe meg! Gleder meg til å lese sålisten din! For du legger vel den ut? ;) Ha en flott søndagskveld:) Cathrine

Kristin Aurdal sa...

Du har å henge fingrene i du også ser jeg. Litt av en frøboks, der kan umulig våre plass til størt mer. Du får legge ut sålista når du kan ta deg tid til det :-)
Lykke til med såing og spiring, og særdeles lykke til med priklingen :-))))

Anonym sa...

Lenge siden sist Linda!
Ser at du er i rute med masse herlige frø som skal i jorden..
Spennende og deilig tid vi går i møte nå altså!
Ha en fin ny uke!
klem fra Laila

liven sa...

Blir veldig kjekt å følge med deg utover!!
Kommer ikke til å så noe innendørs....men venter til jeg kan så rett ut!
Dette er p.g.a. at jeg ikke har noe ordentlig sted å ha spirene innendørs!
Lykke til med såingen.....og ha en flott vår :o)

Bille sa...

Kos deg med såingen, og post i vei om hvordan det går - jeg blir følger! Forresten de staudene, ja de blomstrer normalt ikke første året uansett, men noen trenger en kjølig periode (under 4 pluss i noen uker) for å kunne spire, så hvis du drøyer disse til sommeren spirer de jo ikke før i 2012... Men du har vist nok å ta av uansett :-)

Frøken Solhat sa...

Det skal nok gå det hele.....med alle de frø bliver det en pragtfuld sommer *SMILER* - her er vindues karmene så småt ved at være overbooket.......jeg tror aldrig vi lærer begrænsningens kunst :0)

Du skal ikke have dårlig samvittighed Linda....tiden har det med at flyve ind i mellem og der er jo også en verden ved siden af bloggen :0) Skønne skilte Mads?? har lavet :0)

Kæmpe knus Dorthe

Fru Friis sa...

Hold da op, hvor har det været hyggeligt med al det indkøb! Det kan da kun blive en forrygende, flot sommer. Rigtig god fornøjelse :o)

Inger Marie sa...

Hei Linda.
Jeg syns du skal så alt du har kjøp og litt til! En kan da aldri få for mye blomster...ja,det blir nok trangt og mye å holde greie på,
men det greier vi når det står på:)
Og som du sier mye kan sås ute.
Lykke til:))

Helena sa...

Mässan i Älvsjö är mycke STÖRRE o BÄTTRE åk hellre dit!Det finns större utbud av allt :-)
Hälsningar Helena

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails