VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)mandag 21. mars 2011

Førstemann ut...


…er Brudeslør. Jeg drømmer om at den skal lage hvite skyer der hvor valmuene takker for seg. For disse blomstrer I juli/august.
Som det står på pakken; “Stora luftiga skyar ac graciösa vita småblommor”.

Men litt fort har det nok godt I svingene under såingen, for det står at Brudeslør er en perenn (staude) på pakken. Dermed trodde jeg den skulle såes som de andre staudene.

Det står at de skal såes inne I februar/mars, men I tillegg står det at de kan såes på friland I mai-september… Pga plassen jeg mangler, burde jeg nok ha sådd den på friland, på et stykke bar mark(om det finnes her hos meg), og flyttet plantene dit jeg ville ha dem når de vokste til. Rett og slett for å spare plass og prikle jobb.

Men, men nå er de nå her disse små spirene og jeg får ta jobben med glede. Men det spørs om jeg ikke kjøper en pakke til som jeg sår på friland, for å sikre meg noen hvite skyer iallefall til neste sommer.

De staudene jeg har sådd I champignonkasser har jeg sådd I et par cm såjord, men under der har jeg noen cm vanlig gjørdslet jord. Så etterhvert som røttene vokser til kommer de ned I jord med litt næring. Jeg tenkte jeg kjøpte meg litt tid ved å gjøre det slik. Og så har jeg blandet frøene med jord før jeg sådde slik at de kanskje ikke kommer så tett. Så kan jeg kanskje utsette priklejobben litt…

Også håper jeg på en tidlig sommer eller meget varm vår, slik at disse kan flyttes ut senest I mai.
Det begynner I grunn å gå opp for meg hvor mye jeg kommer til å bære ut og inn til herding I en periode…
Nå koommer solen!!!
Klem fra

7 kommentarer:

Mia sa...

Så kul att det spirar. Men uj ja, avherdingen, den hade jag glömt..

Maria sa...

Gratulerer med de første spirene!

Staudebrudesløret er litt mer dempet enn det ettårige som er det som blomterbutikkene vanligvis bruker. Staudeblomstene er mye mindre, og har en litt gråere hvitfarge. Bare så du ikke blir skuffet... Jeg liker staudevarianten best, den ser mer "naturlig" ut

Nette sa...

Hehe Linda, Det med at slæbe frem og tilbage, tror jeg også, at jeg kommer til, når vi når lidt længere hen på foråret. Mit køkken er lavet om til drivhus, og det tror jeg ikke, at jeg kommer til at gøre igen næsten år :) Såning er hårdt arbejde :)

Cathrine sa...

Det blir sikkert fint med brudeslør i hagen:) Vel, vel. Man lærer så lenge man lever. Har gjort meg noen erfaringer selv denne gangen;) Nå kommer ikke jeg til å så mer inne. Det er helt stappende fullt over alt. Men nå kommer drivhuset hvert øyeblikk og det skal bli så kjekt! Cathrine:)

Cathrine sa...

Jeg har mer på hjertet! Oppdaget akkurat et innlegg om klematis fra KlematisDanmark. Har du bestilt derfra altså? Går det an? Jeg trodde ikke de sendte utenfor EU.. Og siden vi ikke er med i Eu, så. Skjønner? Det er jo helt fantastisk om en kan bestille derfra!! Hvor mye betalte du for frakt (om du fikk de sendt da)
Cathrine:)

Frøken Solhat sa...

Sødeste Linda......ja armene bliver nok lidt lange når de små planter skal hærdes om et par måneder.....men mon ikke vi bærer dem frem og tilbage med glæde :0)

Brudeslør lyder som en rigtig god ide.....de er skønne i buketter :0)

Knus Dorthe

Linda sa...

Mia: Gleden er stor vet du:):)

Maria: Tusen takk for tips, greit å vite. Bildene lyver jo ofte på pakkene...

Nette: Men moro er det, og man gjør seg noen erfaringen hvert år, men med et smil:)

Cathrine: Men herligt herligt. Så herlig det blir med drivhus:)
Ang klematis svarer jeg inne hos deg senere i dag:)

Solhat: å ja, bærer med et stort smil. God trim, he, he:)

Tusen takk alle sammen, det gleder masse:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails