VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)søndag 27. mars 2011

Da fikk jeg endelig lagt inn bilder…

Dataen og jeg er litt venner igjen… håper det varer litt nå da…
Takker for kommentarer og besøk det er så hyggelig.
 
Slik ser det foreløpig ut på planterommet. Kassene med staudene har fått sin uke med “høst” inne, og er nå plassert ut til litt vinter…
Dette bildet er fra I går
 
Og I dag ser det slik ut:
 
bloggebilder 017
 
Bare på et døgn så er det mye grønnere I kassene, og jeg jubler!!!
De spirene som er størst  på bildet er Ipomea alba (I følge Impecta:“ ipomeafamiljens Nattens Drottning. Storblommande, veldoftande severdhet I elfenbenhvit färg”)  og Ipomea tricolor ‘heavenly blue’. Jeg så på programmet til Claus (Episode 4 av 4), og måtte bare ha den. Egentlig var jeg ferdig med å bestille frø.. men denne måtte jeg bare ha, ikke minst pga de hjerteformede bladene.
Den hvite osm dufter, skal få en plass ved sitteplassen, slik at vi kan nyte duften om kveldene.  For I sommer skal vi få ensommer, der vi kan sitte ute og nyte sommerkveldene ikke sant?
 
Jeg har en kasse som ble sådd I går, med hvit duftende prydtobakk, og tagetes ‘vanilla’. Den står foreløpig på gulvet, og skal få ekstra lys når de begynner å å spire. Da har kanskje noen av de som spirer nå flyttet ut I drivhuset, og kan dermed gi plass til nye som vil ha litt lys.
 
Tagetes er ikke akkurat en favoritt, men den har flotte egenskaper som fjerner nematoder fra jorden I rosebeddene. Nematodene finne si jorden og setter seg på røttene til rosene, og det liker spesielt ikke nyplantede roser godt. Det er derfor man ikke skal plante nye roser I samme jord som gamle roser. Enten bør man bytte ut all jord ned til 60 cm, eller så kan man plante tagetes en sesong. Og sorten som heter ‘Vanilla’ er jo slett ikke så verst. Så de skal få stå rundt omkring mine roser. Spent på å se hvem som har klart seg. Tælen er opp til 2,5 meter dyp I år sies det… Jeg må innrømme at flere av mine roser ser ganske tilbakefrosset ut…
 
bloggebilder 018
Toamtplanten skyter fart. Jeg la to og to frø I hver “potte” I tilfelle. Jeg var ikke sikker på spireevnen siden de er selvhøstet, men de spirer alle som en, så da må jeg ut å prikle bort den ene… Mitt hjerte gråter nåe jeg fjerner en og sender den I døden… Den lille grønne spiren kan jo bli så stor og fin…sukk…
 
På bildet under ser dere cobean titter frem. Og den er herlig helt fra liten spire og til stor blomstrende plante. Allerede I morgen vil den nok vise mer av seg selv tenker jeg.
 
bloggebilder 020
 
Og jeg skulle gjerne vist dere bildene fra cobeaspirene fra I fjor, men da må jeg lete etter den eksterne harddisken hvor alle fjorårets bilder ligger… Noen som det nevnte noe om orden???
Men jeg skal lete, og kanskje jeg finner dem…
 
Jeg ønsker dere en god kveld
 
Takk for at du tittet innom og tittet på spirene mine.
Klem fra Linda

7 kommentarer:

Helena sa...

Åh vad det spirar förstår att du är glad åt det!
KRAM från mig!

Cathrine sa...

Herlig! Du er godt i gang ser jeg:) Sikkert en god følelse! Det er så spennende å titte i pottene og se om det har kommet opp noe;) Jeg har bestilt en fantastisk sommer i år, så du kan bare slappe av. Jeg har til og med tenkt å dele godværet med dere på østlandet;) Ha en flott kveld videre:) Cathrine

Bille sa...

Hei, så fint at du og dataen er venner igjen, så får vi se bilder :-) Ser ut som det blir full rulle framover hos deg, er bare å glede seg! Jeg har også sådd Prydtobakk (lys og duftende, x sanderae 'Fragrant Cloud') og den spirer som bare det og vokser veldig fort ser det ut til. Lykke til!

Mia sa...

Spiror tröttnar jag aldrig att se på, blir alltid lika lycklig när jag ser hur det gror, löftesrika små go'ingar. Det går undan hos dig. Tagetes Vanilla har jag haft dom sista åren, tycker dom är så söta och blomsterna blir stora härliga bollar :)

anne - moseplassen sa...

Se der ja! orden i rekkene, og nydelige småspirer :D
(og ja, det er ikke gøy å bedrive spiremord, men det er ganske smart..)

Linda sa...

Helena: Jeg juuubler:):)

Cathrine: SÅ snill du er:) Etter sommeren i fjor fortjener vi alle en god og varm sommer i år:)

Bille: Ja de vokser fort de prydtobakkene... og de blir vel store også... huff håper ikke de blir for store for fort... Jeg oppdaget plutselig at det stod på pakken at de kunne såes direkte, så noen frø er sådd nå, og noen havner ute i mai:) Frykter det kan bli trangt om plassen etterhvert... Håper på en god og varm mai:)

Mia: Ja spirer er herlige på denne tiden, og vanilla tagetes er slett ikke verst den:)

Anne: Ja spiremorder er ikke en jobb jeg gleder meg til, men som du sier, det er ytterst nødvendig...

Tusen takk for alle deres besøk og hyggelig ord, det gleder stort:)

♥Min Eden♥ sa...

Här spirar det och gror!! Jag lade in dig bland mina länkar :)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails