VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)







lørdag 20. februar 2010

Det snør det snør....




tidelibom...

Ja, ja våkner opp til snøvær i dag og... Nå har det snødd i to dager... Egentlig synes jeg denne vinteren har vært helt fantastisk. Snøen har lagt siden før jul og det har vært utrolig mange dager med sol og fin vinterstemning. Og vinterdressen til ungene har jeg ikke trengt å vaske i det hele tatt. Også har jo plantene det fint under dette dekket med snø.
Også er det jo tross alt bedre st snøen ligger til solen varmer og tørker opp, ellers har jo ikke februar annet å by på en sørpe og klissette vær. Så jeg synes vi skal være glad for snøen tross alt.

Men hva venter under snøen? Jeg må si jeg er litt spent. Plantet en god del blomsterløk i høst, stort sett tulipaner og krokus. I et bedd har jeg plantet blandede farger, de er fra fjoråret, og da blomstret de fint. Etter avblomstring og nedvissning tok jeg de opp og la de på et tørt sted, frem til jeg tok dem frem og plantet dem i høst, og gjødslet med benmel. SÅ jeg er litt spent på om de kommer i år.... og om jeg har greid å holde fargeblandingene fra hverandre under oppbevaring... Bestemte meg jo for å merke eskene, men....det ble med tanken... Men i år, da SKAL jeg merke dem. Jeg har dessverre ikke så stor hage, og derfor må jeg bruke de samme beddene til løkene som jeg bruker til blandt annet georginer. Derfor må jeg ta dem opp, slik at de ikke blir kastet rundt i jorden når jeg planter andre planter utover vår og sommer.



I det andre beddet under den store snødynen ved siden av drivhuset har jeg kun plantet hvite tulipaner med en større gruppe med den sorte "queen of night", så jeg er litt spent på dette beddet også... Men det er ennå enn stundt til ser det ut til...



Nå er det vinterferie også, og etter den tar jeg inn pelargoniene fra drivhuset, klipper de ned og lar dem stå inne i varmen en stund utover. Nå er jo dagene blitt lengre og lysere så det begynner å bli litt som kan gjøres. Det er første vinteren jeg prøver å overvintre pelargoniene mine. De har stått i drivhuset som er isolert med bobleplast kjøpt hos www.classicum.se Plasten hjelper til å beskytte mot vårsolen også. Jeg har hatt på litt varme, så det har holdt seg rundt 4-5 grader. Jeg har gitt lite vann av gangen for å forhindre jordhalsråte. De står og er grønne og fine, litt strantete, men de skal jo klippes ned. Jeg har også vurdert å ikke klippe dem, slik at de får litt sånn gammelt "franskt landstil preg", men tror jeg angrer på det til sommeren. I drivhuset endte også oliventrærne mine som ikke trivdes så godt inne med vedfyring...

Ha en super dag:)

5 kommentarer:

Silje sa...

Hei vennen!
Så fiiiin blogg du har! Gleder meg masse til å følge med her, jeg legger deg til på blogglista mi så får jeg se hver gang det skjer noe her.
Ikke dumt med litt inspirasjon til å gjøre noe for hagen min..Hehee..Som du vet så er jeg heeeeelt grønn på planter og slikt. :P

Stoor klem

Marit sa...

Hei Linda!!

Nå ble jeg mektig imponert, synes dette ser veldig bra ut, og gleder meg til å følge med!! Nå blir det enda mer å prate om på turene våre.

Prinsessa kaller, ble oppslukt her!

God klem, Marit

anne -moseplassen sa...

Hei :)
Gratulerer med ny hageblogg :) Lekkert drivhus du har da, og hva som lurer under snøen er vi flere som lurer på ;)

Linda sa...

takker for hyggelige tilbakemeldinger:) Drivhuset er jeg veeeldig glad i:) Gleder meg til våren, flere hyggelige turer (sammen med Marit og Siljemor) og er spent på hvordan det blir med bloggen:) Kan jo hende noen av mine venner er glad jeg får luftet litt hagetanker et annet sted, he, he:) Ha en superkos lørdagskveld:) Hilsen Linda

Mariann sa...

Gratulerer med blogg.
Ja, i år ble det virkelig vinter over store deler av landet , så det blir spennende å se hvordan plantene har klart seg. Drivhus er kjekt å ha, der kan våren starte litt tidligere.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails