VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)søndag 21. februar 2010

Drømmen om DAHLIAI dag har snøværet gitt seg og solen skinner inn gjennom ruten, men tar man en titt på gradestokken så er det 15 kalde, brrr...


I ettermiddag kommer svigermor til middag og da skal vi bestille DAHLIAer... mange:) De har blitt min store favoritt. Både er de vakre, blomstrer sent og lenge, og jo fler bukketter man lager jo mer blomster får planten:) De har et godt utvalg hos http://www.nathional-dahlia-collection.co.uk/ Der kan man bestille nå for levering i mai:) De jeg har fra i fjor (som ligger i en eske på et kjølig kott) planter jeg i potter i slutten av april, slik at blomstringen kommer tidligere i gang. Og det nærmer seg....:):)
(Jeg beklager at jeg ikke fikk satt inn noe flott bilde, men må lære meg en god del om bildeoverføringer... Tar gjerne i mot tips:) Dette bildet er en mer eller mindre vellykket avfotografering av en side i boken "den levende have" til Claus Dalby. Boken er fantastisk, full av vakre bilder og tips i massevis, og anbefales virkelig. Kan kjøpes hos blandt annet http://www.haven.dk

I dag skal jeg også så Kjempeverbena (Verbena bonariensis) (Skulle jo hatt et lite bilde her og da...) Egentlig er det litt sent å så de nå, burde vært gjort etter nyttår, disse frøene skal jo ha en kuldeperiode for å spire. Så jeg hadde tenkt til å så dem i høst, men siden kulden har fått så godt tak så tar jeg en sjanse. Jeg sår dem i vaskede drueesker som jeg har spart på gjennom vinteren. Frøene legges bare oppe på jorden, skal ikke dekkes, og settes ut på en noe beskyttet sted, men likevel slik at de opplever frost, og tøvær:) Så tar jeg dem inn rundt april... Vi får se hvordan det går. Så jeg håper jo kulden varer litt til jeg nå da.... Frøene er kjøpt av http://www.impecta.se/
Ha en super søndag
Hilsen Linda

8 kommentarer:

Silje sa...

Spennende Linda!

Også så flotte Dahliaer :) Blir nok utrolig flott!

Kos deg med såing og middagsbesøk.

Stor klem

maritnh sa...

Hei!

Ja her er det bare å lære, masse inspirasjon du kommer med. Jeg får ta litt mer tak i sånt til neste år, da er jeg jo ett år nærmere drivhusdrømmen og:-).

Her blir det bursdagsfeiring i ettermiddag, så dagen brukes til forberedelser til det. Håper VIRKELIG dette været holder seg til tur i morgen!!

God søndag, såing og besøk.

Maritklem

Frøken Solhat sa...

Hej Linda.....skønt du kiggede forbi....og pøj pøj med BLOGG-livet, det er rigtig hyggeligt at dele sin haveglæde med ligesindede. Jeg glæder mig til at følge dig i fremtiden :0)

Mia sa...

Oh, det är alltid kul med nya bekantskaper, ska bli kul att följa med här. Bloggingen kommer av sig själv, och inte ser det ut som om du har problemer.
Dahlior är fina men jag har slutat med dom, helt enkelt för att jag inte längre får plats. Nu ångrar jag mig, en liten kruka hade då gått ann att trycka in och jag saknade dom så i höstas.. Den verbenan ska ju inte bara vara enkelt att så, men väldig flott är den. Jag har sått några perenner jag också, men satte dom i kylrummet, hoppas det går bra det också, jag har faktiskt aldrig försökt förut.
Något jag alltid setter pris på är tips om trädgårdsböcker, måste dessvärre bara konstatera att den här var utsålt på Capris, men har satt mig på väntelistan. Tack för tipset.
Ha en fin söndagskväll :)

anne -moseplassen sa...

Georginer er gull :D
Har en fibb knoller selv, og det kommer nok flere til i år ja.... sensommer og høstens dronning :D

Skoglids sa...

Hei! Har begynt å fundere litt på om eg burde skaffe meg noen Dahliaer sjøl, har liksom ikkje heilt 'oppdaga' dei før nylig, men dei er jo faktisk veldig fine! Lykke til med innkjøpene :)

Linda sa...

Ja dahliaer er utrolig vakre. Jeg tenkte å følge et tips Claus skriver i sin bok (den levende have), at han klipper ned staudevalmuene når de er avblomstret og planter en dahlia ved hver av dem, for der jo likevel ikke så fine når de er avblomstret:) SÅ får jeg plass til flere dahlia:):) Hagen min er ikke så stor så jeg må være litt kreativ for å få plass:)Nå var det jo ikke jeg som var kreativ her, men takk til Claus for nok et tips:)

Anonym sa...

Veldig bra, Linda. Gleder meg til å følge deg videre.
randik

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails