VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)torsdag 25. februar 2010

Hvor ble det av blogglisten min???


Prøver å gjøre endringer her... men har hjertet litt i halsen:) Prøvde å gjøre om til tre kolonner... aner ikke hvordan det gikk, tror ikke det gikk så bra, og hadde heldigvis lagret min opprinnelige mal, men blogglisten har blitt borte... Men , men jeg får fortsette å prøve... men det blir ikke mye aktivitet her, annet enn evt litt kaos.. Prøver å følge tipsene til Anne så godt jeg kan:) Blogspot-tips: Hvordan lage tre kolonner selv! Moseplassen

Er på fjellet og for første gang er pc med:) Er jo bare OL på tv (har kun NRK), så da er det en grei unnskyldning å holde på her...
Ellers er min bag full av herlige hagebøker og blader:):) Jeg drar jo aldri noe sted uten et lager av det:)

Pelargoniestiklingene er flyttet fra sitt lys på vaskerommet og opp i stuen, nå er jo dagene lengre og lysere også, så detskulle ha det bra der. Uansett er det ikke mange dagene det er snakk om. Stiklingene er tatt i august/september, i det seneste laget har jeg hørt, men de aller fleste har klart seg. Etter ferien skal de klippes ned (med veeeldig tungt hjerte), men jeg vet jo at de blir finere av det:) Også skal de pottes om, de står fortsatt i såjorden og jeg merker at de trenger mer vann og næring nå:) Gleder meg til å ta fatt:)
Så får jeg prøve å lete etter blogglisten min... Er vel fare for at jeg må lage en ny:)
Ha en god kveld

9 kommentarer:

anne - moseplassen sa...

hei :)
blogglisten din er her den.
Dersom du har forsøkt å sette opp tre kolonner på denne bloggen så har du ikke lykkes. og grunnen til det er nok at du bruker en annen mal enn den jeg forklarer i oppskriften min. Jeg forklarer ut i fra å bruke Minimamalen. Det går å endre denne også, men da må du finne en annen bruksanvisning enn min, og fikle myye mer.

Linda sa...

Jeg fikk lagt inn blogglisten på nytt:) Har laget en testblogg, så prøver å fikle og fikle der:) Lærer kanskje noe på veien:) Men prøver med noen små endringer da.. Skal beskjære bildet på toppen og, tenkte jeg skulle prøve å finne sånne "knapper" som jeg skal kalle "min hage" og "mine prosjekter" eller noe sånt, leser og studerer, he, he:)

Marit sa...

Hei Fjellfrøkna!

Morsomt at du sender innlegg fra fjellet og da.

Må jammen se å få gjort noe med stiklingene hjemme jeg og når jeg er hjemme igjen.

Kos dere videre, med og uten OL:-)

Maritklem

Mia sa...

Smart att du lagade en testblogg, den hade jag inte klarat mig utan, det underlättar något otroligt.
Pelargonsticklingarna ser stora ut och friska, fina. Jag slängde allt som skulle övervintras i höstas, kanske kände jag på mig att vintern kom till att bli så kall, för fåor första gången så har boden haft minusgrader i vinter. Får bara starta på nytt iår alltså.
Kos dig på hyttan :)

Ninni sa...

Du verden så frodige pellisstiklinger du har :) Det er ganske hjerteskjærende å kippe dem ned, jeg har samme 'problemet' når frøspirene begynner å vokse og de skal knipes. Men vet det lønner seg, plantene blir jo mye tettere og fine av det. Ha en flott helg på fjellet!

Linda sa...

De har hatt ekstra belysning siden november, og det ser jeg de har hatt godt av:) Fikk mange ulike typer stiklinger i sensommers og noen av de er veldig fine, så jeg gleder meg masse til å se de til sommeren:) Problemet blir neste vinter... De blir jo mange etterhvert... Som min samboer sier...ja, ja... snart må vi alle flytte ut, for det er ikkelenger plass til oss...,he, he:)Ja jeg synes det er så fælt å klippe de ned, men men... Når jeg kommer hjem skal jeg ta ut de store pellisene som har stått i drivhuset, klippe dem ned og la dem stå i stuen til jeg kan flytte dem ut igjen når frosten gir seg... om den nå gjør det...Sukk:)Er første gang jeg har prøvd på dette her så jeg er ille spent. Men skal alle typer pelliser klippes ned??? Tar gjerne i mot råd her:)

Linda sa...

Og Mia: Da har du en unnskyldning for å handle noe nytt:):)Mitt argument for at drivhuset ikke fikk plass til noe av det min samboer ønsket å lagre der, samt at frysen på vaskerommet ble nærmest utilgjengelig, var at vi ikke trengte å handle så mye nytt... spare penger trikset:)He, he:)

Ninni sa...

Nå er jeg ingen pellisekspert, men vil da anta at alle pellisen kan klippes ned. Om man skal klippe eller ikke, beror på hvor tett man vil ha planten nedenfra og hvor stor man vil den skal bli i løpet av sommeren. Man MÅ ikke klippe, men planten blir finest med klipping. Tilveksten blir jo ganske formidabel i løpet av en sommer, så det er ingen fare å bskjære ganske hardt.

Jeg har en tommelfingerregel for å klippe/knipe; det skjer over hver andre bladpar. Når det er 3 bladpar på en ny stilk, kniper jeg bort det tredje slik at stilken forgrener seg til to nye stilker over der jeg har knepet. Og sånn fortsetter jeg.

Linda sa...

Tuuusen takk for tips, dette skal jeg følge:) Jeg hadde nok vært myyye mer forsiktig med knipingen, he, he:) Men det er sant det, de vokser jo veldig og så blir de jo mye tettere:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails