VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)søndag 21. februar 2010

ER FRUSTRERTHuff nå må jeg blåse ut litt...

(Til dere som har kabel tv, dere får ignorere frustrasjonen min i dette innlegget, men evt ta imot tips om gode hageprogrammer:))På svenskt tv 2 har det gått en serie som heter tredgårdsfredag, jeg fulgte denne serien på SVT Play - Sveriges Television i høst, og synes virkelig det var en super serie, med mange gode hagetips, god stemning og også tips til matlaging av ingredienser fra hagen. Et utrolig koselig program. Iallefall om man er så interessert i hage som meg. Men til og med min samboer, som ikke bryr seg et dugg om hage, koste seg med det programmet, om dog med et oppgitt smil om munnen når jeg kom drassende med dataen ned i sofaen:) Men nå kan det spøke for neste sesong, for de viser ikke lenger programmer i svt play utenfor Sverige...


Og ikke får jeg inn svensk tv heller for jeg har parabol!!!!!!!!!!! Jeg er oppdratt på 70- 80 tallet da parabol var det man fikk inn alt med, og nrk og svensk tv fikk man inn med tak-antenne...og det hadde alle... Men i 2010 får man ikke svensk tv dersom man har parabol:( Jeg har ringt inn og spurt meg for flere ganger og det er visst noe med rettigheter på signaler i luften osv... MEN de som har kabel- tv, DE får inn svensk tv. Jeg unner dem det for alt i verden, men jeg vil å ha Svensk tv jeg og...!!! Men har ingen mulighet for å få kabel tv, da det ikke er i området... Da må jeg flytte og jeg vil jo ikke flytte fra hagen min, selv om jeg hadde ønsket den var større... Nei jeg sitter fast her med min parabol og får ikke sett mine yndlingsprogrammer...sukk:/Senere i vår kommer dansk tv (DR2) med tv serie med Claus dalby. Og da kanskje krise nummer 2. Serien heter "Havedrømme". Jeg har de bøkene (anbefales), og jeg VIL ha DR2 inn i stuen også, men heller ikke det går... De svarte pent at de hadde hatt de kanalene tidligere men ikke nå lenger...Claus Dalby hadde i fjor våres en serie som het "Drivhusdrømme", Drivhusdroemme - dr.dk/DR2/Drivhusdroemme Samme tittel som hans bok (som også anbefales). Drivhusdrømme gikk å se på dansk nett-tv, så jeg fulgte serien der, så nå håper jeg bare av hele mitt hjerte at de fortsatt lar oss hageinteresserte i Norge få lov til å se dansk nett-tv hele våren, så jeg får sette havedrømme der... ellers er det virkelig krise!

Dansk tv sender også flere serier med Camilla Plum Om programmet - dr.dk/DR2/I haven, Dette er også et godt hageprogram. En sesong har jeg fått med meg, da den ble sendt på nrk 2, så jeg håper jo de sender en sesong i år også:) Desverre sender heller ikke DR2 dette programmet akkurat nå, men de sender en annen serie av henne nå, men den er noe mer rettet mot mat tror jeg.
Men det er andre hageprogrammer som "Ønskehaven" Ønskehaven - dr.dk/DR1/Ønskehaven og "Hokus Krokus" Hokus Krokus (1:8) - dr.dk/DRPresse som også er artige å se. De ligner litt mer på de haveprogrammene vi har hatt her i Norge, hvor man lager hage for en familie. Absolutt verdt å sjekke innom på nett tv for å få med seg noen av disse godbitene:) En hyggelig adspredelse i vinterværet:)
Mitt budskap er at både dansk og svensk tv har veldig mange fine hageprogrammer, og sikkert andre fine programmer. Jeg synes egentlig at vi burde få velge hvilke kanaler vi vil ha på parabol også. Før hadde de en kanalpakke som het "Norden" og jeg ville ønske meg at de gjorde alt de kunne for å gjenninnføre den:) Kanskje om alle vi hagegale stod sammen???
Om ikke annet kanskje NRK kunne sende noen av sesongene i reprise på en av sine kanaler? Jeg mener ikke å være så klagete, det er bare det at jeg så gjerne skulle ønske jeg kunne sitte i sofaen å la deilig hagestemning komme inn i stuen min:)

Ha en suuuper dag:)


7 kommentarer:

Linda sa...

Beklager tomrommet her og at innlegget ble noe kaotisk. Er ingen unnskyldning, men kanskje en forklaring at det er laget i de sene nattetimer i siste rest av en nattevakt... Er kanskje ikke så lurt. I natt skal jeg studere annes bloggtips (moseplassen) grundig:)Så da blir det nok noen endringer her etterhvert:) Ha en super kveld og takk for at dere titter innom:)

Tonerose sa...

Hei Linda!

Så søt blogg du har, gleder meg til å titte tilbake når du har lagt ut flere bilder fra hagen din. Er det drivhuset fra hagen din?? (øverst til høyre i bloggen) Helt herlig!! :o)

Ja, - og nå når jeg går inn på nett-tv for å se camilla plum i år igjen så får jeg beskjed om at kun de med dansk ip-adresse har lov å se!! Ærlig talt?!?!? sånn var det ikke i fjor.. *sukk* hm, kanskje de er å få på dvd, så man kan se det når man vil..

ojoj, kommer claus dalby (?) med ny serie?? Jeg så på serien som gikk i fjor - helt herlig!!! Har også boka drivhusdrømme, men må virkelig si jeg likte hageprogrammet hans veldig godt!

Jeg ønsker deg en herlig uke!

Klem fra meg! :o)

Ninni sa...

Hei Linda, tusen takk for koselige ord i bloggen min :) Du beveger deg inn i en veldig hyggelig verden som hageblogger :) Det blir spennend eå følge den fra start og etterhvert få se noen bilder fra haven din. Heldige deg som har drivhus, hvis det er ditt da?

Jeg fulgte med på Camilla Plum i fjor, suger til meg alt av hageprogrammer på tv. Favorittserien er Söderläge som jeg har fulgt på svensk tv. Noen av programmene gikk på NRK i fjor, håper de kan sende hele sesonger, gjerne alle sammen takk :) Om 'Drivhusdrømme' kommer på norsk tv, ja da står jubelen i taket i hele hageNorge :)

Lykke til med bloggen din! Moseplassen har supre tips og råd om blogging, veldig lurt å kikke der. Så er det jo en helt fantastisk blogg generelt også :)

Linda sa...

Takk for hyggelige tilbakemeldinger:) Alltid moro å høre hva dere andre synes:) Ja ingenting er som gode hageprogrammer synes nå jeg, men synd at de skal være utilgjengelige på nett tv osv... Og de er desverre ikke utgitt på dvd...Litt lei meg for det, men ,men... Drivhuset er mitt og det er jeg veldig glad i:) Kjøpte det for to år siden, og det eneste jeg angrer på er at jeg ikke kjøpte det før:) og kanskje litt større, he,he.) Skal lete litt i bildearkivet og lage et innlegg om hagen og drivhuset om litt:)Må bare finne ut hvordan jeg skal fikse disse bildene på innleggene her, ganske vesentlig i grunn:) Håper å finne noe blandt bloggtipsene til Anne:) Og håper det blir rolig på jobb, så jeg får tid til å holde på litt:) Ha en fortsatt god kveld:) Klem

Stein R sa...

Hei. Hyggelig blogg du har. Jeg kommer nok til å titte innom her en del fremover ;-)
Helt enig med deg i at det er frustrerende vi mister muligheten å se svenske Tv programmer - og snart også danske - via nettet. Det er ikke Tv selskapene som skaper problemene, men PLATEBRANSJEN! Svensk TV har ikke lov å bruke en musikksnutt i et program ut over sitt eget lands grenser. Spesielt frustrerende når hageprogram som oftest bare inneholder noen strofer av enkelte musikkstykker.
Lykke til med hage og blogg i fremtiden! :-)

Linda sa...

Hyggelig at dere titter innom og hyggelig med kommentarer:)

Min Verden sa...

Tenkte at jeg ville tipse deg om å se seriene på nettet. Det går fint. Nå kommer også "Drivhusdrømme" på norsk TV, men på dagtid.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails