VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)mandag 14. april 2014

Clausifisert

Akkurat i dag er jeg veldig glad for at jeg har blitt Clausifisert, for de hvite tulipanløkene jeg satte i potter I høst, de viste seg å være
IMG_4471
GULE!!!
Hadde det ikke vært for Clausifiseringen hadde det nok vært krisestemning og stor skuffelse. Tårer ville trillet…
Men jeg har nok også blitt påvirket og inspirert til å se det vakre i det lysegule jeg også. Så jeg ble straks løsningsorientert, og jeg har jo fortalt om husfarge og blomsterfarge før….
Samme farge på hus og blomster kan være flott, så… Hadde jeg noe gult, som ville ha mer selskap av gult?
Mitt ikke lyse gule, men ordentlige gule kafèsett ble spottet ut, og fikk endelig litt selskap
IMG_4470
Jeg har planlagt et lite gult hjørne i denne delen av hagen. Den ligger i enden av en lengre smal hageflekk, og gult er en farge som bringer ting nærmere. Ved å bruke gule farger her, håper jeg å skape en litt mindre laaang-følelse i denne delen av hagen.
Fra før har jeg plantet rhododendron yak ‘Flava’,  rhododendron lep ‘Curlew’ og rhododendron lep ‘Patty Bee’. Alle disse har lysegule fargetoner, og de står sammen  med lyse kremvhite (lysekremgule…) pinseliljer som jeg har fått etter min kjære far far. Og de feilmerkede tulipanene vil etter nedvisning bli plantet i dette selskapet, for nydelig blomstring også neste år.
IMG_4469
Det kan rett og slett hende at de gule tulipanene blir vakre i dette selskapet. Jeg synes iallefall av kafèsettet blir vakrere med tulipanene rundt seg.
En annen som også tydeligvis også har latt seg clausifisere er Nette som så herlig oppdaget at hagen plutselig var full av gule toner…
Ja ja det er jo ingenting å si på at man lar seg inspirere fra denne mannens hageglede.
Og når det gjelder meg ble det ved et gartneri sin feilmerking til en sammenplanting jeg aldri hadde tenkt på selv…mest fordi den var gul… Jeg burde jo skamme meg når jeg ser hvor fint det egentlig er.
Nå er det bare å håpe at rhododendronene blomstrer mens det gode selskapet er der….
Jeg takker for at du tittet innom, det er gøy med besøk. Jeg blir også glad om du legger igjen noen ord, evt spørsmål om du har.
I dag har solen varmet og det har vært deilig ute.
Jeg sitter og fullfører et herlig hageprosjekt som jeg skal ha ferdig i kveld, så jeg nyter solens stråler gjennom vinduene.
Erteblomst-frøplantene står i skyggen ute til herding på trappen, og det er i grunn det som har skjedd i hagen i dag.
Klem fra

12 kommentarer:

liven sa...

Gult er kult...og dette kafesettet ditt var jo herlig :)

ønsker deg en fin uke linda :)

NoenNotater sa...

Vakkert! Jeg har lagt deg til på blogglista mi - er selv sylfersk både blogger og hageeier så ikke heeelt sikker på om jeg har hagegenet enda :) Voldsomt morro å følge med på utviklingen der ute nå da :)

Gry sa...

Bortsett fra påskeliljer har jeg ikke gult i hagen selv. Men disse var jo skikkelig delikat gule! Ikke så skrikende mener jeg.

Vivishagerom sa...

Like spennende hver gang, men gule er jo også fine! Et gult hjørne var jo lurt, for det finnes jo så mange fine gule blomster.

Høres herlig ut med sol og varme! Kos deg videre i hagen. Klem

Rita sa...

Jeg skjønner av en del blogger at gult ikke er noen favoritt i samplantinger, og jeg er enig i at fargen ikke passer så godt mellom rosa, lilla og blått. Samtidig er det så mange fine gule blomster og de lyser så godt opp. Og nå er vi midt i påskeliljesesongen. Ikke dumt å lage et gult hjørne, eller kanskje to. Nå fikk jeg noe å tenke på. Ha en fortsat fin dag.

Linda sa...

Så herlig at dere liker det gule hjørnet:) Jeg tror også at jeg kommer til å bli glad i denne kroken. Og den ligger rett ved arbeidsbordet mitt, mitt helt egne lille hjørne liksom. En hellig plass, he, he:)Jeg tror jeg skal grave beddet litt større i morgen og gjøre plass til noen fler gule yndlinger:)

Roser og Patina sa...

De tulipanene var jo bare nydelige i farge og form! Kjempefine bilder Linda! Jeg synes lys gul går kjempefint sammen med alle farger. Gult finnes jo i så mange nyanser:) Og den lys gule er en uunnværlig farge i hagen. En favoritt hos meg:)

Turid sa...

Jeg liker gult :)), men yndlingsfarven for tiden er orange av alle ting, det begrenser seg. Pussig at du nevner claus dalby, satt i går kveld å leste til øyet ble stort og vått, hans haveliv er helt fantastisk.
Cafesettet ditt er helt nydelig sammen med vakre tulipankrukker. Tulipankrukker må prøves neste år ser jeg.
Ha ei finfin uke, Linda. Klem.

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

De är ju helt fantastiska i färgen dina tulpaner :-)) Förstår att du först blev besviken förstås... men tur att du är clausifierad :-))))))

Tack för tröstekramarna angående rådjuren. Ja, vilket elände det är.... Hoppas att du också slipper mera besök från hungriga objudna gäster. Känner mig fortfarande så himla arg och en gnutta ledsen.

Vilken härlig blogg du har!!

Önskar dig en toppenvecka!!
/Charlotte

Maria sa...

Skikkelig sjarmerende stoler og bord. Perfekt for haven - uavhengig av fargen ;-)

lavendel mio sa...

Dette ble jo kjempelekkert, gule stoler og gule tulipaner, helt konge spør du meg:)
Ønsker deg en fin dag, klem Hanne

Linda sa...

Nå skulle jeg bare ordne noe med etikkene på bloggen, og vips kom dette frem igjen... Ja ja, god påske til dere alle:)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails