VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)torsdag 22. mars 2012

Myye som skjer... Førstemann ut i hagen er...

Nå er det så mye som skjer, at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne…
Bare I dag har det jo vært flere nye ting som har skjedd…
Jeg skal fortelle, fare for flere innlegg I full fart I dagene som kommer…
 
IMG_4942
 
Men førstemann ut i hagen etter blomsterløkene, er rognspirea; Sorbaria sorbifolia.
Uavgjort med kaprifolen, som også allerede har mange små blader.
Spirene til rognspirea er morsomme og dekorative. Kanskje de spirene jeg liker best, i tillegg til rødhyllens; sambucus racemosa, utrolige vakre spirer.
 
IMG_4943
 
Rognspirea er en fin plante i hagen, de fine bladene kaster flotte skygger I solen, og høstfargene er upåklagelige. Blomstene er som hvite spir. Jeg klipper av frøstendene for det rydder opp I busken.
Det eneste som ikke er like greit er at den danner mange rotskudd som popper opp her og der, og må fjernes slik at planten ikke danner et kratt.
Rognspireaen kan se ganske kjedelig ut når den står på gartneriet, men jeg synes egenskapene den har er verdt å ha i hagen.
Og så er den tidlig grønn, så som en hekkplante er den også flott.
Bare se dette bildet fa I fjor vår. Rognspireaen er lysegrønn og fin, men det er ikke mange av dens plantekolleger som viser sine blader enda… Til og med gresset er fortsatt brunt…
 
bloggebilder 068
 
Men det var i fjor, vi er ikke kommet så langt her i hagen enda I år. Men vi er på vei, og jeg gleder meg.
I dag har vi hatt 14-15 grader, vindstille og sol. Utrolig deiligSmilefjes
Den vinterfrosne frosken smiler også inneblandt rognspireaens herlige spirer.
 
IMG_4945
 
Ps: Om du skulle ønske å bestille noen av produktene jeg selger, (se forrige innlegg for foreløpige bilder), kan du sende bestillingen på mail.
Kontaktinformasjon finner du på firmasiden min. Om du trykker på logoen oppe til høyre, så vips er du der.
Jeg er myyye mer glad i å jobbe i hagen enn å jobbe på nett, så firmasiden er ikke ferdig utarbeidet, men det kommer, det kommer…
Jeg har overlatt det til noen som kan det, så kan jeg grave I hagen. DET er en god deal.
 
Også må jeg bare vise dere de igjen, for jeg er blitt så glad i de små diskrete ruteliljene som henger på bjørkeriset… Det er deilig å ha noe å hvile øynene på.
Jeg skal sjekke om disse finnes i små krøllliljer også, det tror jeg nemlig…
Men jeg VET at de finnes i større str, ca 8 cm, og de har jeg også bestilt.
Og siden jeg er så glad i dem, så må jeg bare vise de en gang til…
 
IMG_4928
ca 3 cm, koster ca 40,-
 
Jeg håper du også har fått nyte av solens varme der du bor i dag.
 
Klem fra
 

5 kommentarer:

Vivi sa...

Ja, nå skjer det mye! Her hos meg tiner det masse snø og jeg jubler for hver dråpe som forsvinner.

Flotte vårbilder du viser!

ønsker deg en fin kveld!

Helena sa...

Våren har ändå kommit bra mycke längre hos dig :-)
KRAM från mig!

Linda sa...

Vivi: Herlig med snøsmelting, det har vi ikke hatt mye av her i år... Føler nesten ikke vi har hatt vinter her... Kasnkje derfor jeg var ekstra superklar for våren i år, og plantet stemorsviolen så tidlig...

Helena:Jeg har vært superklar for vår i år, så jeg er sååå glad for alle vårens tegn. men samtidig er det en flott tid, og jeg vil ikke at den skal gå for fort heller...:)

Linda sa...

Bare sjekker om ordrebekreftelse kreves nå. Vet ikke om jeg har gjort riktig... Lei alle spam mail... Jeg håper på forståelse:)

Linda sa...

Jeg ble ikke spurt om ordrebekreftelse... ble du?

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails