VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)fredag 23. mars 2012

Hagegal.no

 
I fjor oppdaget jeg Hagegal sin side.
Som sagt I forrige innlegg er jeg bedre ute i hagen, enn bak pc’en, så jeg er ikke ås god på å suse rundt og oppdage alt som finnes.
Men iallefall, Hagal sin side ble jeg kjent med I fjor. En super side hvor man finner ut masse om hage, og kan selge, bytte, være med på importer osv…
 
I januar blogger mang eom blodbeger, hvordan så blodbeger, og må-ha blodbeger osv…
Jeg skal innrømme a tjeg aldri helt har vært der, jeg vet ikke hvorfor, men man kan jo ikke være like ivrig med alle sorter…
Men så kom jeg over dette bildet her;
Av Anne på moseplassen I Brødrene Nelson sitt blad; Hagegleder
 
IMG_4917
 
Anne kjenner dere regner jeg med, men sjekk planten rundt henne; Blodbeger Rhodochiton atrosanguineum
Og dermed var det gjort, denne MÅTTE jeg jo ha…
Men alle hadde jo sådd en for lenge siden, og jeg hadde fått med meg at den hadde så lang utviklingstid at man måtte begynne tidlig.
Allerede i januar var hagebloggerne i gang med denne..
Og dermed var jeg litt sent ute til å så…
Hagegal ble redningen.
Ei som ahdde sådd altfor mange ville gjerne bytte bort noen spirer, SÅ glad jeg ble.
På onsdag kom de I posten
 
IMG_4913
 
I en melkekartong hadde de små spirene reist
Fra et sted langt borte og hit hjem til vår hage
 
IMG_4914
 
De ble varsomt plantet om, og bor nå på plantebordet sammen med cobea og ipomea
 
IMG_4915
 
Som jeg gleder meg til å få en slik plante som den Anne har, for man håper jo selvsagt at man mer enn lykkes
 
IMG_4918
 
SÅ takkt il alle dere som legger en innsats innsats i Hagegal.no
 
I dag har vi hatt 16 grader, vindstille og sol, og spirer popper opp overalt I hagen.
Herlig, men litt skummelt også. Særlig magnolia sortene (de som blomstrer på bar kvist) er utsatt nå… For med denne varmen kan blomstene åpne seg… og vi er ikke mer enn mars… det kan komme frost… Nesten for skummelt med denne varmen…
Men det er bare å nyte, krysse fingrene og håpe på det beste.
Min magnolia tror jeg ikke har tenkt til å blomstre I det hele tatt, så den er jo trygg…
 
Husk å vanne alle vintergrønne planter, for nå er fotosyntesen I full sving, og røttene trenger vann. Har du fortsatt frost i bakken får ikke røttene vann… så hjelp dem. Her har det ikke regnet så jeg vanner av den grunn, frosten har nok sluppet litt nå.
Ha en god fredagskveld.
Ps: Jeg har fått myyye spam mail, og nettsøppel, så jeg prøver en periode med ordrebekreftelse. Jeg beklager det ekstra bryet det medfører for deg, men nå har jeg fått så masse rart I mailboksen. Jeg ser om det bedrer seg, så fjerner jeg den heller igjen. Jeg håper du likevel tar deg tid til å legge igjen noen ord.
Klem fra
 

9 kommentarer:

Mia sa...

Vilket fint foto av Anne, hade inte sett det bilder. Blodbeger ser fin ut, jag har sått för första gång kår och väntar spänt också.. Bara helt läcker :)

Marit sa...

Jeg var moderator på hagegal i fem år, så det stedet kjenner jeg godt til ;-) Det er et supert sted hvor en kan spørre om alt som har med hage og blomster å gjøre. For de som er ferske på hagefronten(som vi alle har vært en gang) så er det et kjempebra sted. Lykke til med blodbegerene!

Vivi sa...

Ja, Hagegal kan redde de fleste og jeg har også vært en av dem:)

Har aldri prøvd blodbeger selv, men har nok vært inne på tanken mange ganger!

Håper virkelig du får en slik flott plante som Anne. Husk å ta bilde så vi får se!

Ønsker deg lykke til og ha en fin kveld!

krepsemor sa...

Enig i din konklusjon av Hagegal! Jeg har vel vært med der siden 2007/2008 an gang, og det er bare helt topp! Blodbeger er noe jeg også MÅ ha, og har sådd hvert å siden 2008! Den er bare rålekker! Lykke til med frøplantene dine!
Ha ei fin helg!

New Dawn sa...

På Hagegal har jeg vært i flere år, supert forum som jeg dessverre ikke er like aktiv på nå som tidligere.
Det var der jeg også oppdaget blodbeger, og det er en plante jag MÅ HA hvert år.
Ønsker deg en god helg.

Anne Marit sa...

Så flott med redning i Hagegal! Jeg har sådd denne i år, hadde den for ca 20 år siden, den er treg, sådde den i sluten av januar og nå etter 2 månder er de så store som dine! Ha en fin helg!

Linda sa...

Mia: Jeg syntes også det var et veldig flott bilde, både av Anne og blomsten:) Lykke til med sådden din:)
Jeg krysser fingrene for oss begge:)

Marit:Jeg takker til dere alle som gjør den jobben det kreves for å få til en slike side:)

Vivi: Godt å blir reddet en gang i blandt, og samtidig kunne redde andre:) Bilde skal komme, det lover jeg:) Skulle jeg glemme, så rist litt i meg:)

Krepsemor: enig med deg:) Jeg takker og steller med de små:)

New Dawn: Ja jeg har skjønt at mange MÅ HA blodbeger og jeg er nå såå enig:)

Anne Marit: Ja den er visst treg... men om den blir som bildet er den vel verdt å vente på. Jeg har forventninger til denne som du skjønner:)

Takk for alle deres hilsner, det gleder og gjøre det ekstra morsomt:)
PS: nytt produkt på facebook:)
Ha en fortsatt super koselig fredagskveld, med masse hagedrømmerier:)

Anne (Moseplassen) sa...

Hei Linda :)
Så morsomt at det var det bildet som skulle til for å få deg til å se blodbegerets skjønnet! For ja, det er jo en skjønnhet, og kanskje ekstra skjønn når blomstene får henge slik at klokkene kommer frem, ikke bare blir en kompakt haug.

Interessant at du har såpass med spam at du kjører kommentarbokstaver, fint at du sier i fra for jeg har sittet de senere dagene og lurt på om vi burde kjøre en bevistgjøringskampanje så folk tar den dritten vekk. Og da er det kjekt å vite at det er noen av dere der ute som har for mye spam sånn at de får en fungsjon.
men spam-mail? tenker du på at du får kommentarene tilsendt på epost når de er lagt inn, eller?

Linda sa...

Hei hei
Anne: Det er nok slik at jeg har sett mest blodbeger som en haug... derfor har den nok ikke helt fått rettferdigjort sin skjønnhet på hagesenteret:) Men jeg gleder meg veldig til å så hvordan den blir hos meg.

Jeg får kommentarer som inneholder bare masse usammenhgenede bokstaver og linker til helt uvesentlige ting. jeg sletter dem jo. Kommentarer fra personer som har lest innlegget som jeg får i mailboksen er jeg bare super glad for:) Jeg er helt enig i at det er noe elendighet med de bekreftelsene, og enda verre er det jo blitt nå når det er to ord... og nesten umulig å lese... Kanskje man kan sjekke med noen dataeksperter om det er annet man kan gjøre... for det legger jo absolutt en demper på å skrive kommentarer...

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails