VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)torsdag 13. oktober 2011

Nå turte jeg ikke mer…


 
I våres ble jeg for første gang eier av en kjempestor engletrompet.
Den har blomstret og duftet I massevis, til min store glede.
Den har vært på flyttefot hele sommeren. Den startet med å danne et tak over spisebordet… men ble etterhvert for stor… Så flyttet den til det nordøstre hushjørnet, og det var nyyydelig å kjenne duften når vi passerte den flere ganger hver kveld (det er I det hjørnet grillstuen (som skal bytte navn) og drivhuset og hagedøren inn til stuen ligger). I det siste har engelen søkt trøst og støtte mot store slemme høststormer under det moderlige morelltreet, som har støttet engelen med sine store greiner.
 
bloggebilder 033
 
Men nå turte jeg ikke ha engelen ute mer. Den klarte seg bra I natt til tross for to skumle blå grader, men nå måtte den ut på flyttefot Igjen, og denne gangen til mye lavere standard (ja, ja må jo ikke glemme at standarden var raskt synkende der ute også, rett og slett så dårlig at det kunne hatt dødelig utgang for min kjære engel) Nå bor den sammen med haugevis av jordluktende georgineknoller inne på vaskerommet… Engelen krøller seg sammen helt borti hjørnet. Den som er vant til å spre gode lukter ut I luften rundt seg, kjenner nå kun lukten av jord og knoller, kanskje et snev av vaskemidler. Jeg prøver å overbevise den om at jord lukter også godt, og dessuten skal det ikke vare så lenge… Knollene er kun midlertidige beboere! (skal jeg være helt ærlig er det ikke bare engelen som måtte beroliges ang dette, Samboer måtte også få beroligende samtaler ang situasjonen)
 
ADVARSEL: her er dens nye bosted:
om du ikke tåler sterke bilder, eller har støv, rot eller jord (inne) på hjernen, så må du snu I tide før du skroller deg enda mer nedover…
 
 
 
 
 
 
 
 
bloggebilder 082
 
Du kan skimte engletrompeten bak eskene med vintertøyet som står ved siden av strykebrettet, bak hockeyutstyret ved siden av BMX klærne, som er bak georgineknoller, som er bak enda flere georgineknoller…. som står bak klesstativet (som jeg nå ikke aner hvordan jeg skal få tømt, skimtes I venstre hjørnet) De georgineknollene jeg tok opp forrige uke ble pent lagt I esker, og kan nå flytte I kjelleren til svigers. Men I dag har det vært rene julaften her…for meg… (ifølge samboer er situasjonen betydelig forverret). Jeg var griseheldig og fikk et helt billass med knoller fra noen kjente I dag ( ungene fikk nesten ikke plass I bilen da jeg hentet de på skolen…). De nyinnflyttede knollene må merkes og systematiseres I morgen. En av dem er ganske så blå, og heter ‘Lavendel surprise’. Perfekt til mitt blå hjertebedd. Merkingen vil skje I morgen hvis jeg klarer å snike meg frem mellom knoller, forbi fryseren som står bak tven som gikk I stykker I sommer, ned trappen forbi enda flere knoller, for å komme I en god arbeidsposisjon til å starte merkearbeidet.
 
Hjelp til å finne ut hva jeg skal gjøre med engelen har jeg funnet på Trines brugmanesia side
bloggebilder 292bloggebilder 293bloggebilder 003
 
Om du har kommet deg gjennom dette halsbrekkende innlegget, ønsker jeg deg en masse god kveld.
Takk for at du besøkte meg.
 
Klem fra


7 kommentarer:

Tigertina sa...

Herlig rotete! Akkurat sånn det skal være om høsten når man surrer med hage, og å redde planter og knoller fra fru vinter! :)

Marit sa...

Morsomt innlegg, og befriende å se hvordan det faktisk blir når man er så hagehektet som deg:).

Gleder meg til å se blomstringen av skattene neste sommer:)

Maritklem

Bille sa...

Hei! Ville bare si at du har så fin og informativ blogg! Synd det er langt på natt, jeg får lese mer en annen gang - gleder meg til det! Ha en fin helg! :D

Linda sa...

God morgen alle sammen
Tuuusen masse takk for hyggelige hilsner:) Gjett om jeg gleder meg til georginehimelen til neste år:):) og engelen da:) Jobbet i natt, og gleder meg til å sove litt snart. Jeg kan høre sengen rope helt hit:) Jeg ønsker dere en flott helg, men jeg hører nok fra meg i løpet av helgen også:)

line sa...

Her flyttet englene inn tirsdag kveld. Foreløpig sprer de sin duft i stua, men skal ned i kjelleren i løpet av helgen (må bare få mannen hjem fra Frankrike). De er så store at jeg ikke orker å bære dem.

Linda sa...

Line: Hadde tenkt til å ha de i stuen jeg og, men jeg tok ikke sjansen på å utfordre samboer noe særlig... jeg trenger hans godvilje for å få litt varme i drivhuset i vinter....:)Har du hatt dine i flere år? Jeg er spent på om jeg klarer den gjennom vinteren...

Mia sa...

Hade det inte varit för din ängel och georginer så hade jag nästan trott du lagat ett hemma-hos reportage hos mig :)

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails