VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)onsdag 31. mars 2010

Basseng i hagen

Hadde det bare vært et ønsket basseng, eller en dam som var der vi ville ha den. Men jeg kan sitte på trammen utenfor stue/hagedøren og plaske med bena i vann. Jeg vil fortelle om dette da jeg vet at jeg kommer til å klage over dette hundre ganger (skal prøve å la dere slippe unna) i løpet av sesongen. Og med det samme jeg er i gang, her ser dere hvor smal hagen er også… litt lang, men veldig smal… Og jeg som er vokst opp på fire mål…  Hjelpe meg… Men vår nabo er en reddende engel for en hagegal som meg, og lar oss disponere den biten som er på den tørre siden. Tuuusen takk:)

IMG_6009

På bildet ser dere kanten på trappen nede på bildet, og stenene som grenser til naboen i øvre kant på bildet. Jeg må altså over til naboen for å kunne gå uten å tråkke i vann til opp på leggen. Det er nesten så barkebåtene kan flyte i hagen. Jeg ergrer meg grønn hver gang det skjer, og det skjer hver gang det regner. Ikke morsomt. Det er så støvlene suger seg fast, og det lyder plasker rundt dem når en går. Dette kommer av en fordypning i fjellet under gresset. Vi bor jo egentlig på en tomt med mye fjell. Denne fordypningen fyller seg med vann når det regner og det renner bokstavelig talt over…

IMG_6010

Det er ille nå i dag, men verre kan det bli. Vi har snakket om å fylle igjen dette hullet, og stenlegge, og det spørs om det ikke er eneste løsningen… Men jeg er så glad i gress…

IMG_6011

Dette beddet ved siden av trammen har jeg lyst til å bygge ut, mer jord og plante et tre eller noe ved trammen for å få høyde i beddet. Ledningen ligger som en markør for at samboer skal være advart om at dette beddet kommer tilå ta så mye mer av plenen i hagen… Og for at han skal rekk eå venne seg til tanken på at her skjer det noe om litt tid. Jeg har virkelig lyst på en Magnolia “Susan” her, og ha rosa tulipaner sammen med om våren, og mye annet vakkert på sommeren. I dag står det en klatrerose her, nødplanting i høst. Den har fryst mye tilbake, mulig pga vann og tele, ellers er det peoner i dette beddet. Har mange planer for beddet, men med så mye vann til stadighet vet jeg jammen ikke hvordan det skal bli sving på sakene i dette beddet.

Har sjekket blandt planter som tåler å stå med bena i vann… Det er jo ikke slike planter jeg har lyst på egentlig, men har man noe valg da??? Skal man lykkes så har jeg vel egentlig ikke det, sukk:)

Takk for at du hørte på klagingen min. God påske:) Klem fra Linda

8 kommentarer:

Marit sa...

Hva med en "sunken garden";-)

Her er vi fulltallige igjen, deilig!

Ser på værvarselet for i morgen, blir ikke så mye regn da, så kanskje du slipper å vasse til knærne....

God kveld og klem

Linda sa...

Er nok ikke jord til å gjøre noe der...sukk:) Graver jeg 40 cm ned, så er det fjell... må nok ofre plenen og ha et fast dekke... Men da kan jeg fylle masse jord på og lage et stort bedd som jeg har lyst til da, og kanskje magnolia vil trives der også om jeg får bukt med vannet:)Men noe må skje, det er sikkert:) Kos dere masse da:)

Stein sa...

Takk for kommentaren i bloggen min. Så synd du opplever at hagen forvandles til en ufrivillig hagedam i hver gang det regner! Kanskje du kan fjerne jordlaget og benytte steinpartiene som et "feature"? :-)
Ha en fin påske!

josimo sa...

Uff a meg , dette så trist ut...
Er så spent på hva jeg selv finner under haugene med sn som ligger i hagen.....

Ønsker deg en Påske uten noe mer nedbør!

Linda sa...

takk takk, for hilsner og innspill:) Ja, jeg er kvitt snøen, men nå har vannet inntatt hagen, men i år skal problemet løses:)
Krigen mot vannet er i gang:)

IngunnBW sa...

Nei og nei, så fælt Linda. Jeg skjønner godt at du klager over vannet, det må være virkelig plagsomt. Kan forestille meg hvordan det så ut i juli i fjor... Enten får du plante noen bjerketrær der som suger til seg masse vann, eller du kan fjerne gress og jord og ha en fjellhage med regndammer... Da slipper du i det minste følelsen av å gå i kvikksand på plenen. Å ja, nå ser jeg at det er flere som foreslår det samme :)

Håper regnet er over for denne gang i dine trakter i alle fall!

Frøken Solhat sa...

Jamen dog kære Linda...forstår din klagesang....en sprøjt sæbe og du har det mest fantastiske boblebad :0)

Ninni´s ide med et birketræ er måske ikke helt tosset.....de sluger en koloenorm mængde vand, så måske det kunne dræne undergrunden lidt......

.....ellers er Åkander jo også fantastisk smukke *SMILER*

Knus Dorthe

Linda sa...

Sommeren i fjor, tror jeeg ikk ekjeg kan huske vi gikk tørrskodd... det ta rjo noen dager med sol før bakken er tørr etter ett regnskyll... Takker for innspill, har tenkt på bjørk, jeg liker hvitstammede bjørker jeg... bare at tomten er så liten og smal, at jeg er redd bjørken tar for mye plass når den vokser til. Men det er absolutt noe som bør vurderes på nytt:)


Men boblebad her jeg ikke vurdert, he, he:) Det hadde ungene satt pris på iallefall:)

Trenger jo egentlig ikk ebøtte til vannliljene nei:)

Takker for alle forslag de tas med til forhandlingbordet:):) Klem

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails